跳至

首頁

尾頁

大宅

出世時3.1kg
前日係沙田一田磅 16 lbs
現在三個半月
但係一日五餐 每次六安 仲未加到奶

禁止訪問

大宅

我仲以為我bb唔夠重 要食多d

原帖由 spiderpig 於 10-1-25 16:49 發表
出世時2.5kg
而家三個月一星期, 有15lbs,
不過我覺得佢好似太肥
之前每日五餐, 每次6安半
上星期每日四餐, 每次5安半, 同佢減肥

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

細仔還有8日就4個月,現在已經17lb.
不過現在肥d都冇所喟~~
好多時大大下因為拉長左個身,到果時就會瘦架啦.

而家bb仲係細,最好順其自然啦~唔駛更快幫佢減肥.
The ticker URL: http://lb3m.lilypie.com/gFQmp8.png
http://tickers.baby-gaga.com/t/foxfoxadb20091003_-9_My+child+is.png[/img][/url]

男爵府

出世時3.45kg
而家3個月2星期, 有18lbs

別墅

好媽媽勳章

出世時2.7kg
而家3個月零三星期, 得14lbs

唉..都係多得懷疑厭奶期+出世時un所賜..

翡翠宮

我b女同你都係差不多..
出世時2.37kg (5lbs 多DD)
而家3個月零三星期(未夠), around14lbs(我其實都唔知EXACTLY 有幾多)
不過我唔覺佢好UN..有時仲覺得佢好肥TIM...hehe

原帖由 angellife 於 10-2-4 16:18 發表
出世時2.7kg
而家3個月零三星期, 得14lbs

唉..都係多得懷疑厭奶期+出世時un所賜..

複式洋房

你地個個B都重好好呀, 我個B岩岩足4個月,得13LBS, 每餐飲4安, 一日5餐..佢唔肯飲多D, 無辦法.

別墅

好媽媽勳章

原帖由 JunichiOkada 於 10-2-4 16:37 發表
我b女同你都係差不多..
出世時2.37kg (5lbs 多DD)
而家3個月零三星期(未夠), around14lbs(我其實都唔知EXACTLY 有幾多)
不過我唔覺佢好UN..有時仲覺得佢好肥TIM...hehe

...

我覺得佢好似長咗(係咪應該用高咗好D.. 呵呵).. 但瘦咗咁..

同埋呢..佢係男仔..應該重番小小會好D..

別墅

好媽媽勳章

原帖由 Tsuikaren 於 10-2-4 17:20 發表
你地個個B都重好好呀, 我個B岩岩足4個月,得13LBS, 每餐飲4安, 一日5餐..佢唔肯飲多D, 無辦法.

我阿B.. 最差時試過一日得17.5安咋.. 唉..

民房

回覆 1# angellife 的文章

我個女出世3KG~
依家3個幾月~有17磅重~
佢一日飲4餐奶~每次9安~
雖然肥嘟嘟幾得意~
但聽人講3歲前儲落既脂肪係減唔到~
好驚佢大個會變成欣兒咁....

複式洋房

原帖由 cathychau1010 於 10-2-5 01:08 發表
我個女出世3KG~
依家3個幾月~有17磅重~
佢一日飲4餐奶~每次9安~
雖然肥嘟嘟幾得意~
但聽人講3歲前儲落既脂肪係減唔到~
好驚佢大個會變成欣兒咁.... ...

9OZ 你用咩奶樽 可以開到9oz咁堅

我bb一日5餐 .每次4~6安 早4 睡前6 其他5oz

民房

我用Tommee Tippee , B free plus , 同埋philips avent 嘅奶樽~呢幾隻牌子都可以開到9安~得閒去吉之島或者千色睇下~佢地有得賣架~都幾好用~ ^^
原帖由 @陳師奶@ 於 10-2-5 01:39 發表

9OZ 你用咩奶樽 可以開到9oz咁堅

我bb一日5餐 .每次4~6安 早4 睡前6 其他5oz

翡翠宮

我都覺得9安真係誇張.. 不過最緊要BB肯飲又唔覺佢有"滯"住就OK..
我個女食5安, 一日6-7餐.. 都OK啦...

原帖由 cathychau1010 於 10-2-5 03:11 發表
我用Tommee Tippee , B free plus , 同埋philips avent 嘅奶樽~呢幾隻牌子都可以開到9安~得閒去吉之島或者千色睇下~佢地有得賣架~都幾好用~ ^^

翡翠宮

Re: Angelife..
係呀, 起初頭果2個月睇住佢咁漲發我覺得佢真係好肥.. 不過近呢幾個星期又好似無咁漲.. 可能生長週期係咁
O架 ...??

原帖由 angellife 於 10-2-4 17:28 發表
我覺得佢好似長咗(係咪應該用高咗好D.. 呵呵).. 但瘦咗咁..

同埋呢..佢係男仔..應該重番小小會好D..

男爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 Tsuikaren 於 10-2-4 17:20 發表

我bb都係4個月得13lbs左右,又係一日5餐每餐都係4安(有時無添呀),佢厭奶左好耐~所以有咁既磅數一d都唔奇。

男爵府

我個女出世3KG~
依家3個月1週~有14.7磅重~
佢一日飲5餐奶~每次7安~

複式洋房

原帖由 cathychau1010 於 10-2-5 03:11 發表
\

尋日去睇完喇有d10oz都開到 真係利害

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

新鮮熱辣 :
今日去左健康院 : 8.73KG,68CM
加埋黎睇 : 90-95%線
原來合符標準體重範圍就唔會量長度. 超左先會量架喎
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

首頁

尾頁

跳至