自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

confirm左4月中會去日本,
點知成4,5個fds打電話o黎叫我幫佢地買野......

其實去旅行都係想relax下,
如果攪到專登同佢地買野好似去得唔係好暢快咁,
但唔買又好似好衰~~

況且我係同老公兩個人去,
老公諗住hea下,飲飲食食,
如果每到一個景點攪到要幫人搵野,
我諗佢發癲都似~~

唉,可以點做??

伯爵府

睇下有幾熟同買D咩啦!

我有次去旅行,個朋友既女朋友 (我唔識佢) 叫我幫佢買野,仲叫我出去話我知邊個款,等我去到o個邊識買!老馮咩?當然一口拒絕左佢啦!

珍珠宮

原帖由 NicoleTszChing 於 10-3-7 18:05 發表

但唔買又好似好衰~~

老公諗住hea下,飲飲 ...

答佢地要週圍走,唔帶大喼,所似唔唸住買嘢返嚟!
(但到你朋友去旅行,你都唔好唸住佢地幫你買嘢喎!!!)
留一口氣,荒夜裡點一盞風燈,我們一路同行。

每一個結束,都是一個新開始;集合力量,繼續發聲,They can’t kill us all。

大宅

其實打得o黎都係熟o既~~
1)去藥房買潤唇膏 10支(我都ok,因為我會行,而且唔大件)
2)burberry買衫,買洗面,買元貝(大佬,我鬼知你鍾意咩款?一陣買到返o黎唔鍾意點算?又唔係平....)
3)fancl 買護膚品,仲話比張list我

其餘o個d唔記得左啦~~

原帖由 irene_the_pooh 於 10-3-7 18:06 發表
睇下有幾熟同買D咩啦!

我有次去旅行,個朋友既女朋友 (我唔識佢) 叫我幫佢買野,仲叫我出去話我知邊個款,等我去到o個邊識買!老馮咩?當然一口拒絕左佢啦! ...

珍珠宮

2024勳章 認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

拿, 我會睇吓有幾熟同埋佢態度老唔老馮先, 如果熟既, 我會同佢講 : 拿, 我見到先會買架咋, 唔一定見到架 (當然太大件同唔順路既我係唔會entertain佢架)

伯爵府

sorry 呀. 我地今次去 relax. 唔會點行街.
所以幫唔到.

大宅

唉,唔得嫁~
佢地知我去親日本都會瘋狂購物

(我從來都唔會叫人幫我買野,因為怕煩到人)

原帖由 nz 於 10-3-7 18:10 發表

答佢地要週圍走,唔帶大喼,所似唔唸住買嘢返嚟!
(但到你朋友去旅行,你都唔好唸住佢地幫你買嘢喎!!!)

伯爵府

2023年兔年勳章

如果FD GEI, 我會講明經過就買, 唔會特登去LAW...仲一定說明不買重野...如果Overload 點算呀...

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

唔好鬼理佢地啦, 家陣去旅行relax架麻

如果驚得失啲朋友既話, 咪同佢地講...去到順路見到先買, 唔會刻意去揾, 等佢地有個心理準備未必會買囉

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都係咁。總有,買名牌我就唔會幫,費時唔見。

原帖由 bonbonyy 於 10-3-7 18:17 發表
如果FD GEI, 我會講明經過就買, 唔會特登去LAW...仲一定說明不買重野...如果Overload 點算呀...

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 NicoleTszChing 於 10-3-7 18:16 發表
唉,唔得嫁~
佢地知我去親日本都會瘋狂購物

(我從來都唔會叫人幫我買野,因為怕煩到人)

就算真係你瘋狂購物又關佢地叉事, 我瘋狂購物係我既事...你估老馮幫你地買野架咩

伯爵府

你唔學習拒絕別人.呢個煩惱會跟你一世的.
講出真相.我們是去relax 的.

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 manfatcentre 於 10-3-7 18:21 發表
你唔學習拒絕別人.呢個煩惱會跟你一世的.
講出真相.我們是去relax 的.

講得好

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

直接講你剛才的說話,加多句老公嬲,話太多fd找你買嘢,所以為咗唔得失大家,個個一視同仁,唔買
原帖由 NicoleTszChing 於 10-3-7 18:05 發

但唔買又好似好衰~~

老公諗住hea下,飲飲 ...

禁止訪問

大宅

呢個ok~
可以推落c6度!

原帖由 kelly.b.b. 於 10-3-7 18:23 發表
直接講你剛才的說話,加多句老公嬲,話太多fd找你買嘢,所以為咗唔得失大家,個個一視同仁,唔買

大宅

香港無得買??

原帖由 cecichow 於 10-3-7 18:24 發表
我有次去日本,老公個FD個老婆叫我地去買個磅返黎,係磅體重嗰D,我老公又肯喎。

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 NicoleTszChing 於 10-3-7 18:13 發表
其實打得o黎都係熟o既~~
1)去藥房買潤唇膏 10支(我都ok,因為我會行,而且唔大件)
2)burberry買衫,買洗面,買元貝(大佬,我鬼知你鍾意咩款?一陣買到返o黎唔鍾意點算?又唔係平....)
3)fancl 買護膚品,仲話比張list我

其 ...

agree
萬一佢話唔鍾意唔要 , 就真係唔知點算 mouth:

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 bonbonyy 於 10-3-7 18:17 發表

我都會係咁 !!!

男爵府

所以我唔會同人講幾時幾時會去旅行,就係避免要幫人買野。買得來又晒時間又唔知買得0岩唔0岩,唔想買又唔知點推。D人通常都係事後至知我去完旅行。事前只會話俾2邊屋企人知,而且都係出發前幾日講。

首頁

尾頁

跳至