家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

而家有錢嘅話, 喺邊間銀行做定期利息會比較高? 定係買其他野會好D?

大宅

早一兩個月問過,d 息好低,同活期無乜分別。銀行職員介紹開一個新的理財account,有cash 送,於是當d cash係利息一部份lor!上次係同citibank開,有$1,900獎賞同幾百蚊介紹人費(如果有親人是舊客,可以當佢介紹,就多幾百蚊超市coupon。

原帖由 acpeanuts 於 10-2-28 22:16 發表
而家有錢嘅話, 喺邊間銀行做定期利息會比較高? 定係買其他野會好D?

大宅

開心吸收勳章

citi bank 開户最少要幾多錢?

別墅

I guess the 理財account is talking about Citigold, minimum is one million (HK$1,000,000.00)

原帖由 mimikins8888 於 10-3-2 21:57 發表
citi bank 開户最少要幾多錢?

大宅

開心吸收勳章

Citibank 開户定期

Busymami:

請問你citibank開户做定期的最少金額要幾多錢?

原帖由 busymami 於 10-3-2 02:05 發表
早一兩個月問過,d 息好低,同活期無乜分別。銀行職員介紹開一個新的理財account,有cash 送,於是當d cash係利息一部份lor!上次係同citibank開,有$1,900獎賞同幾百蚊介紹人費(如果有親人是舊客,可以當佢介紹,就多幾百蚊超市coupo ...

大宅

我唔知有無minimum, 上次就係岩岩1m。係我阿媽到期,佢話叫我阿媽做介紹人,介紹我開個citiegold,用我個名再做定期,取介紹費和開戶現金回贈。你可以打電話問多幾間,因為同一間銀行,唔同分行,d息都會唔同,要睇那間分行是否等錢駛,定水浸銀行。

原帖由 mimikins8888 於 10-3-4 00:01 發表
Busymami:

請問你citibank開户做定期的最少金額要幾多錢?

大宅

好媽媽勳章

請問你上次做定期有幾多厘息呀?

原帖由 busymami 於 10-3-5 00:02 發表
我唔知有無minimum, 上次就係岩岩1m。係我阿媽到期,佢話叫我阿媽做介紹人,介紹我開個citiegold,用我個名再做定期,取介紹費和開戶現金回贈。你可以打電話問多幾間,因為同一間銀行,唔同分行,d息都會唔同,要睇那間分行是否等錢 ...

大宅

剛剛收到張單:0.2% (as at 10-Dec-2009)
1m, 半年至得$997.26利息咋!

原帖由 acpeanuts 於 10-3-8 08:26 發表
請問你上次做定期有幾多厘息呀?

首頁

尾頁

跳至