親子旅遊

跳至

首頁
12345...24

尾頁

大宅

跟哪間旅行社好?

2大人, 2個小朋友 (12 & 9 years old)

Thanks

男爵府

好快d報名啦, 好多團都full呢..
我尋日報左4月1日跟康泰4天團,
d野叫做小朋友都唔太悶...$3199

原帖由 rrrr 於 10-3-2 14:01 發表
跟哪間旅行社好?

Thanks

大宅

回覆 1# vvlamho 的文章

咩團號呀?

大宅

Cheap wo, when I called last week, it was 4599 ge (墾丁 + 高雄)? Is it Taipei tour?

I joined the 4月1日Wing on 4天團, (墾丁 + 高雄), $3599. I called today for my brother's family, only 1 seat left. You can try China Travel, they still have spaces (as of last Friday though)

原帖由 vvlamho 於 10-3-2 14:21 發表

男爵府

原帖由 rrrr 於 10-3-2 14:01 發表
跟哪間旅行社好?

Thanks

自由行都好easy,book package就ok,第一次去ge話,4d3n or 5d4n都夠(睇你想去邊啦),try try ar!! 小朋友會開心d!^^

大宅

回覆 1# Japenese 的文章

我完全唔識; 可否推介行程? 是否可以租車?
我剛才問了專業旅運:03/31出發, 4日3夜; 住一晚北投荷豐館; 2晚(西門町)新樂町;全部都係3人房, 大人3090;小朋友1690, 價錢合理嗎?

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 vvlamho 於 10-3-2 14:21 發表

我都報左4月1日跟康泰5天團, HK$2,899.00
人不犯我, 我不犯人.

男爵府

rrrr,

新樂町...時鐘酒店咁喎,帶埋小朋友去...唔係幾好囉!
復活節機位好緊張...如果你個package係group ticket的話要小心,最好貴少少買e-ticket,即時出票果隻穩陣d!
我農曆新年前hold機位...想31/3-6/4,但回程無機位,以家改咗5/4-11/4,長榮大人$1440,小$1080

原帖由 rrrr 於 10-3-2 21:31 發表
我剛才問了專業旅運:03/31出發, 4日3夜; 住一晚北投荷豐館; 2晚(西門町)新樂町;全部都係3人房, 大人3090;小朋友1690, 價錢合理嗎? ...

大宅

回覆 1# fi-fi 的文章

Hi fi fi,

Which travel agent & which hotel you booked ?

Thanks
rrrr

男爵府

rrrr,

travel agent....係我相熟的agent,公司用開!

酒店,台北及清境都是自已直接同飯店book...台北住東龍(我的平價飯店首選),清境就住珂之幄山莊

原帖由 rrrr 於 10-3-2 22:30 發表
Hi fi fi,

Which travel agent & which hotel you booked ?

Thanks
rrrr

大宅

回覆 1# fi-fi 的文章

Hi fi fi,

Can u pm the agent name to me?

Thanks.

男爵府

BK Milk勳章

Hi fi fi,

我都想要 agent name AND TEL .

男爵府

CHECK PM^^

Package試過在永安買,但多數在國泰假期訂,安心D又即時confirm晒D野,不過可能會貴少少。

大宅

請問去台灣用特區護照, 係咪可以上網apply visa, 之後去機場攞visa? 知唔知係機場取等得耐唔耐架? 需要幾多個working days之前apply架?

大宅

我都book左復活節(4月3日)自由行出發去台北呀,有冇人又係自遊行傢? 不如一齊傾下

大宅

原帖由 monlam886 於 10-3-3 16:58 發表
請問去台灣用特區護照, 係咪可以上網apply visa, 之後去機場攞visa? 知唔知係機場取等得耐唔耐架? 需要幾多個working days之前apply架?

如果你係香港/澳門出世,先可以上綱apply visa,apply好快,即刻上綱填form後,就即刻有approval no#,咁print個no#連埋passport+hk id copy去金鍾or機場攞visa.

我係香港申請定visa的,在金鍾取,簽証費$75一位~

大宅

我剛才問了專業旅運:03/31出發, 4日3夜; 住一晚北投荷豐館; 2晚(西門町)新樂町;全部都係3人房, 大人3090;小朋友1690, 價錢合理嗎? ...

不如你試下問egl,我book左4月3日出發,4日3夜,早去晚返(長榮or中華機),價錢同你差不多..

男爵府

我想問台灣有咩合6歲小朋友玩?

男爵府

小公主媽媽,

我仔都是六歲,今次同行有另一個八歲男孩子,今次個台北行程有babyboss / 六福村 / 科學館 /露天溫泉/摩天輪

其實動物園都啱佢哋去嫁!

原帖由 小公主媽媽 於 10-3-3 18:45 發表
我想問台灣有咩合6歲小朋友玩?

男爵府

fi-fi,

我想問邊到有得浸露天溫泉, 我暫時只安排去Baby Boss同六福村.

首頁
12345...24

尾頁

跳至