親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無人去大阪試過坐中國東方航空MU呀 ? 不過要在上海轉機, 但OK嗎 ? 安全/服務 如何 ?

因為係 pricelxxx 度見到, 7月底既價錢大人$29xx 小$19xx, 已包稅, 由香港出發0940, 到大阪1635, 如果坐JAL, 其實都係呢d時間先到步, 呢個價錢以係暑假來說, 可以接受嗎 ?

5D4N = $2,900 x 2 + $1,900 + $1000 x 4 (假設) = $11,700

大宅

回程是1730起飛, 到香港2335

原帖由 fungpolly123 於 10-3-18 17:39 發表
有無人去大阪試過坐中國東方航空MU呀 ? 不過要在上海轉機, 但OK嗎 ? 安全/服務 如何 ?

因為係 pricelxxx 度見到, 7月底既價錢大人$29xx 小$19xx, 已包稅, 由香港出發0940, 到大阪1635, 如果坐JAL, 其實都係呢d時間 ...

琥珀宮

畀面勳章

原帖由 fungpolly123 於 10-3-18 17:39 發表

因為係 pricelxxx 度見到, 7月底既價錢大人$29xx 小$19xx, 已包稅, 由香港出發0940, 到大阪1635, 如果坐JAL, 其實都係呢d時間 ...

我08年尾坐過, 我覺得好好, 超準時, 服務也不錯, 我去程在上海玩左3天, 之後去大阪, 回程上海轉機返hk, 呢一日就全日只係搭飛機

大宅

唔該哂你 ! 我重想問咁係上海轉機時可以在機場內做什麼呀 ? 因為都有成2-3小時要等

另外, d行李係唔係航空公司自動幫你轉到下一班機, 因為我c6話驚到時d行李唔知去佐邊!

原帖由 littlesister 於 10-3-18 20:14 發表

我08年尾坐過, 我覺得好好, 超準時, 服務也不錯, 我去程在上海玩左3天, 之後去大阪, 回程上海轉機返hk, 呢一日就全日只係搭飛機

琥珀宮

畀面勳章

原帖由 fungpolly123 於 10-3-19 08:34 發表
唔該哂你 ! 我重想問咁係上海轉機時可以在機場內做什麼呀 ? 因為都有成2-3小時要等

另外, d行李係唔係航空公司自動幫你轉到下一班機, 因為我c6話驚到時d行李唔知去佐邊!

...

You're welcome.

我忘記左當時我地d行李係咪航空公司自動轉到下一班機, 好似要攞左先, 再寄存的, 真係唔記得, 因為08年去左3次旅行, 有d混亂, 到時d crew會話你知架啦, 我地d行李冇問題啊, 放心啦
至於在上海係轉機時做咩, 我地當時大約相隔兩個鐘, 又出境入境又再check in, 都唔覺好耐咋, 上海機場冇野行, 如果等得耐(>4 hr)可以出市中心行, 食下野囉. 我原本去程要等4個鐘, 所以玩下上海先, 回程快d唔駛兩個鐘

首頁

尾頁

跳至