論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

姐姐在沒有問過我,就自把自為開門俾煤氣公司人員入屋抄錶,當我收到煤氣單時先知有人入過屋企.
我問番佢係咪有人入過屋企,佢竟然話"人地叫佢開門,好快就走,佢就開俾人,仲以為係樓下的看更叔叔."激死我啦,我請佢時已經叫佢唔好開門俾其他人,就算是我朋友,在沒有我指示下也不可以開門,有咩事都要通知左我先,令次令我覺得屋企好唔安全,有咩黎人過我都唔知,點解佢唔可以打左電話俾我問左我先,有乜咩事時,總時話:唔知...以為....." 呢個究竟係佢屋企定我屋企?

禁止訪問

好媽媽勳章

複式洋房

我個姐姐都試過咁!

男爵府

同佢講清楚, 如果下次咁
要 call 你地
一係叫佢講咩都唔知, then close the door~~
重犯唔見野, 入佢數~~

別墅

我同姐姐講, 總之除咗火災外, 開親鐵閘都要打咗電話比我先 !
但佢次次都係放咗人入屋先打比我, 但都總好過放完人入嚟我都唔知..... 叫做有進步了 !mouth:

複式洋房

妳不如話俾佢聽咁樣做係好危險啦!

我個印開頭都唔係好明點解我叫佢唔好立亂開門,仲話嗰個人著制服嫁喎,咁我話妳好肯定佢一定係嘅咩?妳認到咩?如果嗰個係壞人咁點算?佢當堂開竅!

原帖由 babykiss 於 10-3-17 14:24 發表
我同姐姐講, 總之除咗火災外, 開親鐵閘都要打咗電話比我先 !
但佢次次都係放咗人入屋先打比我, 但都總好過放完人入嚟我都唔知..... 叫做有進步了 !mouth: ...

大宅

我一請佢時都係咁樣同佢講得清清楚楚架啦,諗住佢OK啦,點知都發生左,尋晚鵝左佢成晚,佢都淨係問我入屋果人做左D咩,但個問題唔係果人入黎做左D咩,而係你唔應該開門俾人,而又無同我講,都唔知佢係唔係真係明,希望唔好有下次....唉

珍珠宮

一係咁, 唔玩下佢, 佢唔記得架~ 下次再係咁, 你話你唔見左$, 嘈到又要報警又拉又鎖咁, 搞到佢冇日安寧, 咁下次米一定記得囉~~

別墅

原帖由 sab2006 於 10-3-17 14:34 發表
妳不如話俾佢聽咁樣做係好危險啦!

我個印開頭都唔係好明點解我叫佢唔好立亂開門,仲話嗰個人著制服嫁喎,咁我話妳好肯定佢一定係嘅咩?妳認到咩?如果嗰個係壞人咁點算?佢當堂開竅!

...

其實我有同佢講咁樣好危險架, 不過佢次次都話唔記得...
佢仲試過我出門後佢連鐵閘都唔鎖, 好在我忘了帶手提返轉頭拎, 我靜靜雞開門入埋房拎電話, 佢喺廁所一出嚟見我企咗喺度都嚇咗一跳, 我炳佢佢仲好意思笑笑口同我講 : 太太, 唔使咁緊張.... (真係一 d 危險意識都無, 唔單止呢樣, 佢到今時今日都仲唔會拖住我 d 小朋友過馬路 !! 我小朋友三歲咋 !!!)

別墅

原帖由 babykiss 於 10-3-17 17:23 發表

其實我有同佢講咁樣好危險架, 不過佢次次都話唔記得...
佢仲試過我出門後佢連鐵閘都唔鎖, 好在我忘了帶手提返轉頭拎, 我靜靜雞開門入埋房拎電話, 佢喺廁所一出嚟見我企咗喺度都嚇咗一跳, 我炳佢佢仲好意思笑笑口同 ...

咁你都夠膽比佢帶你小朋友出街?

男爵府

唔好等佢瞓醒先幫你記住. 為令佢可以即時記得同依你指示, 即時出WARNING LETTER. 講明再有下次必炒. 除非佢搏炒, 唔係一定死都記住.

別墅

我試過半夜工人開門俾個飲醉左嘅鄰居入屋,工人敲我門話有個男人搵我 。黑麻麻,一開房門,就見到一個六尺高嘅男人,佢入到廰,差唔多到房門。。。
狂炳個工人,佢仲話係個男人衝入來。。。唔開門,點衝都衝唔到啦!!!

請問各位,亂開門嘅係咪都係印印呢?

原帖由 3509 於 10-3-17 19:00 發表
唔好等佢瞓醒先幫你記住. 為令佢可以即時記得同依你指示, 即時出WARNING LETTER. 講明再有下次必炒. 除非佢搏炒, 唔係一定死都記住.

大宅

我以前個極品都試過啦,
同佢講完,下次又係咁......mouth:

水晶宮

好媽媽勳章

好彩唔係壞人
但都好唔方便囉,著住訓覺衫架嘛
原帖由 BearBearChris 於 10-3-17 22:47 發表
我試過半夜工人開門俾個飲醉左嘅鄰居入屋,工人敲我門話有個男人搵我 。黑麻麻,一開房門,就見到一個六尺高嘅男人,佢入到廰,差唔多到房門。。。
狂炳個工人,佢仲話係個男人衝入來。。。唔開門,點衝都衝唔到啦!!!

請 ...

珍珠宮

BK Milk勳章

我工人嚟之前,交咗份時間表及各注意事項比agent翻譯後比佢睇,我細佬教我寫,唔可以開門比任何人入屋,包括police,要通知太太or先生,第一次有媒氣公司人上來抄錶時,佢打電話話我知,我仲即刻打去管理處問係咪添!

伯爵府

原帖由 BearBearChris 於 10-3-17 22:47 發表

請 ...

嘩,醉酒佬都開門? 你個工人係咪痴左呀? 邊個住緊間屋都唔清楚,人地叫佢開門就開門,佢知唔知點保護自己架?

伯爵府

我個公主唔會閞門比陌生人入.

有次唔記得通知佢要收貨,

佢唔開門又唔打比我,

大宅

oh my god! ,點解d工人咁都得

請 ...

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我個工人佢話試過唔知咩人 佢扮屋企無人 死都唔開 keke

大宅

我個姐姐都試過 once ...

首頁

尾頁

跳至