網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

想係淘寶買衫,但唔知邊間可靠呢?有無人有好介紹呀!!!

侯爵府

你吾好貨未到就直接過數比賣家就無問題,陶寶網本身都話80%係騙子,所以最好放錢入支付寶先,檢收貨品後先放款。

大宅

原帖由 hellomag 於 10-3-25 19:31 發表
你吾好貨未到就直接過數比賣家就無問題,陶寶網本身都話80%係騙子,所以最好放錢入支付寶先,檢收貨品後先放款。

明白晒,謝謝你!!!

侯爵府

畀面勳章

我中過一次, 所以唔再係香港用TAOBO啦.
都係經香港網上買野.

別墅

請問係點樣騙你呀? 比左錢唔寄貨比你?

原帖由 PAYESI 於 25-3-2010 22:38 發表
我中過一次, 所以唔再係香港用TAOBO啦.
都係經香港網上買野.

大宅

我係淘寶買過幾次童裝,都無咩大問題
睇岩嘢,要慢慢睇佢的評價,最好幫親皇店,同埋要用旺旺同佢哋傾清楚
以前我用visa過數,但如果佢地搞錯色,退貨退錢都好煩,依家用支付寶
除非你BB著牌子貨,否則香港依家好多網上店、商場仔店都係淘寶貨,但個價錢可能係70-80%甚至一倍以上,長遠計,都係自己學識玩淘寶抵D

大宅

唔知點樣用支付寶可唔可以詳細講下THX~~

珍珠宮

你開咗個淘寶 account,佢應該有提你開埋一個支付寶 account。有咗支付寶 account,你可以充值入去,跟住買嘢就可以經支付寶俾錢。支付寶就好係最穩陣同平宜的方法,如果用 VISA 買嘢,一來要手續費,二來匯率高,同埋如果貨不對辦的時候,退款會被扣 VISA 手續費。

支付寶充值方法:
1. 最平,自己有國內銀行戶口(首選係工商)
2. 可以揾可信任的充值店充值(匯率高少少,同有可能要俾少少手續費)
3. 揾有支付寶的朋友幫手充。

揾充值店或朋友,最緊要千萬小心,因為通常都係你先俾錢,佢幫你充,萬一遇人不淑就血本無歸~

男爵府

BK Milk勳章

原帖由 JoanC 於 10-3-26 19:05 發表
你開咗個淘寶 account,佢應該有提你開埋一個支付寶 account。有咗支付寶 account,你可以充值入去,跟住買嘢就可以經支付寶俾錢。支付寶就好係最穩陣同平宜的方法,如果用 VISA 買嘢,一來要手續費,二來匯率高,同埋如果貨不對辦 ...

係唔係照返果D咩買入/賣出價呀?
大約幾多呀?

伯爵府

我用緊中國工商(係大陸開的戶口)...

原帖由 April_B 於 10-3-26 23:19 發表

係唔係照返果D咩買入/賣出價呀?
大約幾多呀?

男爵府

BK Milk勳章

原帖由 yanchi2 於 10-3-28 11:12 發表
我用緊中國工商(係大陸開的戶口)...

咁兌幾多呀%?

首頁

尾頁

跳至