跳至
[2010年] 洗頭粉

首頁

尾頁

複式洋房

坐月唔可以用水洗頭,
聽人講話用洗頭粉(免水) 都ok
大家有冇idea呀?
我去問過萬寧, 屈臣, 同惠康都冇得買..
你地係邊度買架??

男爵府

好媽媽勳章

我係屈人寺買架,多數放係尿片奶粉果邊,有放係洗頭水果度,大間d既應該有,或者賣媽媽用品都有
其實洗頭粉唔會太乾淨,睇下你忍唔忍到架咋,好過唔洗頭咁解

原帖由 SKY_L 於 10-3-25 20:18 發表
坐月唔可以用水洗頭,
聽人講話用洗頭粉(免水) 都ok
大家有冇idea呀?
我去問過萬寧, 屈臣, 同惠康都冇得買..
你地係邊度買架??

大宅

我都係去屈記買, 係乾洗噴霧咁架, 吾係洗頭粉喎.

複式洋房

等我再去搵搵先....
你地買咩牌字呀??

男爵府

好媽媽勳章

係果隻黎架,多數D人叫做洗頭粉,我記得應該屈記得一隻賣

原帖由 wilwinbb 於 10-3-25 21:10 發表
我都係去屈記買, 係乾洗噴霧咁架, 吾係洗頭粉喎.

大宅

brand係碧缇丝, 大約$40.

原帖由 SKY_L 於 10-3-25 21:22 發表
等我再去搵搵先....
你地買咩牌字呀??

大宅

原帖由 carykwok 於 10-3-25 20:56 發表
我係屈人寺買架,多數放係尿片奶粉果邊,有放係洗頭水果度,大間d既應該有,或者賣媽媽用品都有
其實洗頭粉唔會太乾淨,睇下你忍唔忍到架咋,好過唔洗頭咁解

...

我諗要個頭未痕你就用定先, 我試過半夜頭痕用, 頂到几個鐘咋. 不過真係叫做好過冇囉.

大宅

藥房其實都有架!
不過,之後我老公用過,其實作用真係不太大,只係感覺上好d...

大宅

原帖由 irisnmy 於 10-3-26 09:28 發表
藥房其實都有架!
不過,之後我老公用過,其實作用真係不太大,只係感覺上好d...

其實=用爽身粉一樣, 以前人地話用爽身粉都得. 我未試過, 不過用洗頭粉感覺就好似成頭爽身粉咁囉. 令個頭乾爽d.

子爵府

上網見有人講Oscar Blandi LEE 個BRAND 好似幾好, 不過唔知HK 邊處有得買~~
http://hk.myblog.yahoo.com/jw!lk ... HN/article?mid=1504

大宅

原帖由 irisnmy 於 10-3-26 09:28 發表
藥房其實都有架!

大頭b媽:::只係感覺上都已經好緊要架啦,之前人地比左支類似洗頭粉既野比我,但佢唔係粉黎架,係水黎架,搵日都要試下得唔得先,唔得先再搵過一隻,,,,
聽日決定一把火剪短頭髮去,,,,, ,無甘長我諗會舒服d

男爵府

好媽媽勳章

以前d人冇熱水and 風筒呢d 野先會話唔洗頭ja...而家d 醫生都話可以洗...唔好再咁老一輩思想...唔洗頭~2日都頂唔順啦~

哈哈

大宅

原帖由 keikwanbb 於 10-3-26 14:14 發表

大頭b媽:::只係感覺上都已經好緊要架啦,之前人地比左支類似洗頭粉既野比我,但佢唔係粉黎架,係水黎架,搵日都要試下得唔得先,唔得先再搵過一隻,,,,
聽日決定一把火剪短頭髮去,,,,, ,無甘長我諗會舒服d ...

終於都剪嘞, 我剪短左三次嘞, 已經冇得再剪, 只可以去修下架咋.

大宅

原帖由 small531 於 10-3-26 15:24 發表
以前d人冇熱水and 風筒呢d 野先會話唔洗頭ja...而家d 醫生都話可以洗...唔好再咁老一輩思想...唔洗頭~2日都頂唔順啦~

其實我都會照洗, 還掂剪短左, 好快乾, 不過係諗住瞓医院果兩三日有傷口未必方便洗, 到時先會用乾洗啫. 如果医院有張洗頭床比我瞓响到洗, 我實洗架

大宅

原帖由 wilwinbb 於 10-3-26 16:24 發表

終於都剪嘞, 我剪短左三次嘞, 已經冇得再剪, 只可以去修下架咋.
'

我未剪短過架,,,我都驚驚地呀,,,,,,加上我頭髮好難長架,,

男爵府

好媽媽勳章

洗頭床就冇...不過醫院有風筒可以借比你
原帖由 wilwinbb 於 10-3-26 16:27 發表

其實我都會照洗, 還掂剪短左, 好快乾, 不過係諗住瞓医院果兩三日有傷口未必方便洗, 到時先會用乾洗啫. 如果医院有張洗頭床比我瞓响到洗, 我實洗架 ...

哈哈

大宅

原帖由 keikwanbb 於 10-3-26 16:32 發表
'

我未剪短過架,,,我都驚驚地呀,,,,,,加上我頭髮好難長架,,

我上次短都成七年前lu....剪短真係要勇氣架. 你咪分几次剪囉. 又吾洗一定一次去到盡ge.

大宅

I bought from Jusco $6x

子爵府

原帖由 miumiupig 於 10-3-29 23:21 發表
I bought from Jusco $6x

你果枝咩牌子AR?

大宅

原帖由 keikwanbb 於 10-3-26 14:14 發表

聽日決定一把火剪短頭髮去,,,,, ,無甘長我諗會舒服d ...

水真係未聽過, 咁得意!

我諗住唔會買洗頭粉住, 睇吓係醫院果幾日捱唔捱得住唔搞個頭, 如果唔得先叫c6落九龍城藥房買, 又唔使拎黎拎去..

番到屋企再聽陪月的指示睇吓可以幾時洗頭! 希望我忍到啦, 我係勁多頭油果d人, 唔日日洗頭會週身唔自在...不過我而家都習慣緊兩日洗一次, 叫自己忍吓!

首頁

尾頁

跳至