自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

咁就打個電話問下水務署先交錢啦,可能真係計錯數呢。無理由差成倍數,起價都唔可能起100%

話是話,我都唔知水費係點計,係唔係每個家庭每個月都會有一個免費額度架?超過呢個額度先至要比錢?

男爵府

好媽媽勳章

有無可能用五佰幾蚊啊
我一年都用唔到咁多

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

會唔會係估度數呢??
我媽媽話,如果佢地冇抄錶,
就會以你地之前既用水量黎估你用左幾多水
可能會估多,可能會估少
如果估多左,下次會交少d

原帖由 小寶寶咪惹我 於 10-3-25 22:08 發表
2個大人1個2歲b, 住村屋,
電熱水爐沖涼都唔會耐,
2日洗一次衫and 煲一次水,唔駛煮飯
拖地水都係用阿b沖完涼既水..
上期$293.5
今期$581.6
4月起仲話加排污費....
會唔會係水務署計錯我水費呀, 今期貴成一 ...

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

你睇吓張單有無E字, 有即係估錶, 唔係抄錶~

禁止訪問

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 小寶寶咪惹我 於 10-3-25 23:50 發表
張bill又無指明係E:估計度數
請開可以係邊個位睇到呢?thx
我都打算聽日打電話去....

右中位置, 有2個格仔寫讀數~
個格仔頂都有話E代表乜, S代表乜㗎!

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

嘩...真係咁多嘅,
我同你一樣,
都係2個大人1個2歲半b, 住村屋,
都係用電熱水爐沖涼有時我都幾耐.
2日洗一次衫, 日日煲水,唔駛煮飯.
都冇你咁多喎.
真係要check吓佢.

男爵府

好媽媽勳章

嘩..........: 我地兩大一小朋友,日日煲水.煮飯都係百零蚊一季.

首頁

尾頁

跳至