嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

紅左幾日喇€~已經用清水幫佢抹AND勤換片 ,又幫佢查花士令 。都好似冇咩起色,我仲發現佢雞雞上有個好似1蚊禁大既圓圈係度 ,我唔知道佢痕唔痕丫﹗
花士令 濕疹膏 我都有試過幫佢查 都好似唔多掂,係咪要睇醫生呢~

子爵府

你同佢用咩牌子的片片, 我個女衫出世的時候用過Pampers 都有pat pat 紅的問題, 轉返用huggies就無事; 但如果我係你, 我會帶佢睇醫生囉!

原帖由 coffeejoeybb 於 10-3-25 22:36 發表
紅左幾日喇€~已經用清水幫佢抹AND勤換片 ,又幫佢查花士令 。都好似冇咩起色,我仲發現佢雞雞上有個好似1蚊禁大既圓圈係度 ,我唔知道佢痕唔痕丫﹗
花士令 濕疹膏 我都有試過幫佢查 都好似唔多掂,係咪要睇醫生呢~ ...

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你先試同佢轉另一只牌子既尿片

同時去買一支去 "美國尿疹靈" 既 CREAM

大宅

係~我bb出世時用P牌,個PAT PAT紅晒,之後轉了H牌就沒有了,大D用返P牌又無事,可能初初BB 皮膚太敏感了~

試下轉下牌子先啦!

複式洋房

我個女而家用H牌,個pat pat都紅咗,今日同佢試用其它牌子。

別墅

原帖由 szeszes 於 10-3-26 00:57 發表
你先試同佢轉另一只牌子既尿片

同時去買一支去 "美國尿疹靈" 既 CREAM
想問下係邊度買,我個女都係咁唔該

大宅

好媽媽勳章

呢排天氣潮濕, 片片唔好會焗到雞雞紅都好正常. P牌尿片最易敏感, 我識幾個BB女都用唔到, 你可以試下轉用H牌, 如果H牌都唔得就試下日本尿片, 雖然貴啲但一分錢一分貨, 貴啲都無辦法. 另外, 你用清水幫佢洗完PAT PAT之後有無用紙巾印番乾先至"查"花士苓? 要PAT PAT完全乾爽先至可以"查"花士苓, 如果唔係焗住啲濕氣會越黎越紅GA. 如果咁樣都唔得, 你去藥房或者屈人寺/萬0買"皮得露"幫佢洗PAT PAT, 好快無事GA. 呢隻清潔露可以放心用, 個陣係醫生開俾我個女用既 (當時大約6個月大).

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

首先要多謝szeszes 因為佢介紹左呢隻cream比我
我個女查左真係好返晒~~and本身我個女都係用日本花王~因為見佢貴呢就係佢5個幾月時轉左用噓噓樂 突然係上個星期到就發現佢雞雞紅 於時又幫佢轉返花王..點知仲衰..
依家佢用左呢隻cream and再用返噓噓樂好返晒喇€~
多謝大家提供意見~~~

男爵府

美國尿疹靈係邊度買到?

我個女小便個位突然間紅左,我本身用開pampers冇事,諗住黎緊天氣熱轉日本片試下,買左面包超人(nepia)同merries,一用面包超人就紅...但佢只係小便個位紅,後面冇事,我都唔知關乜事. 想買支美國尿疹靈試下.

子爵府

好媽媽勳章

美國尿疹靈百佳和药房都有.
英文:DESITIN
红PAT PAT.尿疹好得,三十几蚊一枝.
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離。

大宅

係呀..我個女 new born 果陣用 P牌又係成日紅嫁..後尾都係買 " 美國尿疹靈 " 好掂..搽兩次就好返.. P 牌 我個女一著都紅, 轉左第二個牌子後就好少會紅 !

首頁

尾頁

跳至