自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

請問聖誕節係要黎紀念邊位人物?

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

耶穌誕生

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 醜樣豬 於 10-3-25 22:25 發表
耶穌誕生

其實, 樓主呢個係唔係 IQ 題 ?
我真係無諗過會有人唔知

(樓主唔好嬲)

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

男爵府

原帖由 Darth 於 10-3-25 22:26 發表

其實, 樓主呢個係唔係 IQ 題 ?
我真係無諗過會有人唔知

(樓主唔好嬲)

無錯,我個仔就係唔知,
呢題係亞仔一年班常識功課題目,我無睇佢功課,佢做完比左miss,miss打左個大x差返黎~~我睇完真係笑爆咀~~

大宅

原帖由 hoho0728 於 10-3-25 22:29 發表

無錯,我個仔就係唔知,
呢題係亞仔一年班常識功課題目,我無睇佢功課,佢做完比左miss,miss打左個大x差返黎~~我睇完真係笑爆咀~~

佢真係唔知, 定只係冇填 ?
小一可能真係一時做漏

男爵府

原帖由 Darth 於 10-3-25 22:37 發表

佢真係唔知, 定只係冇填 ?
小一可能真係一時做漏

佢有填~~~仲寫得好大隻字添~~

聖誕節係要黎紀念<聖誕老人>
mouth: mouth: mouth: mouth:

侯爵府

畀面勳章

侯爵府

我以為樓主想我地答係紀念她的大日子, 或結婚紀念品或什麼日子等

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 hoho0728 於 10-3-25 22:41 發表

佢有填~~~仲寫得好大隻字添~~

聖誕節係要黎紀念
mouth:mouth:" /> mouth:mouth:" /> mouth:mouth:" /> mouth:mouth:" />

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你仔既答案: 聖誕老人

男爵府

原帖由 muicc 於 10-3-25 22:41 發表

我正在苦笑中,亞仔仲要加多一句,<唉~~~都唔明點解唔係聖誕老人,明明係聖誔老人架~~~>

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

呢個故事教訓你, 跟功課跟緊啲啦

咁EE又考佢一考~

復活節慶祝乜呀?
你阿仔嘅答案:

男爵府

原帖由 小倩 於 10-3-25 23:03 發表

咁EE又考佢一考~

復活節慶祝乜呀?
你阿仔嘅答案: 兔

我相信佢會答:紀念隻旦囉~~
佢家下訓左,聽日問下佢先~~~

大宅

原帖由 hoho0728 於 10-3-25 22:54 發表

我正在苦笑中,亞仔仲要加多一句,<唉~~~都唔明點解唔係聖誕老人,明明係聖誔老人架~~~>

我自己係天主教徒, 就覺得冇理由唔知.
不過我睇完你仔的回應, 我諗過, 如果孩子少接屬天主教/基督教, 可能真係會唔知都未定.

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原帖由 小倩 於 10-3-25 11:03 PM 發表

咁EE又考佢一考~

復活節慶祝乜呀?
你阿仔嘅答案: 兔

復活蛋呀
盡我一己之力,發放正能量!

公爵府

好媽媽勳章

聖誔老人, 真係好好笑, 樓主, 你個仔真係好可愛
網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

男爵府

原帖由 Darth 於 10-3-25 23:37 發表

我自己係天主教徒, 就覺得冇理由唔知.
不過我睇完你仔的回應, 我諗過, 如果孩子少接屬天主教/基督教, 可能真係會唔知都未定.

哈哈,亞仔個間係基督教學校,日日都要同呀耶蘇傾2咀架~~~佢咁樣,我真係好驚佢個fd唔比佢上堂~~~

伯爵府

我仔 (K1)今日都不停問我復活節係記念誰。但佢係考我, 因佢讀教會學校,佢一定知。

今日仲拎左本聖經科的書比我叫我講故事佢聽, 我呢頭講完摩西渡紅海比佢知,佢就即刻可以講返比我工人知,話摩西舉起手杖,個海就分開左。(學校未教的)

但好可惜,佢家姐, 即我個女,剛剛考完聖經,同佢溫書時就懶叻話咁易, 識架啦,今日收份卷返嚟,居然錯呢題, 我真係想打穫甘佢

樓主, 你囝囝由細到而家都無讀過教會學校?

男爵府

原帖由 siulili 於 10-3-25 23:44 發表
我仔 (K1)今日都不停問我復活節係記念誰。但佢係考我, 因佢讀教會學校,佢一定知。

今日仲拎左本聖經科的書比我叫我講故事佢聽, 我呢頭講完摩西渡紅海比佢知,佢就即刻可以講返比我工人知,話摩西舉起手杖,個海就分開左。(學校 ...

今年一年級,讀路德會囉~~~

其實我有小小後悔比佢讀宗教學校架,因為考試要考多科~~~~~~~

首頁

尾頁

跳至