想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

miffy,

高溫持續幾多天先算bingo呢?

幾多度先算高溫呢?

我由12/3 d15 (37度)開始check體溫,
直到今天25/3 d28 體溫有成37.6度.

對上一次m係26/2
cycle 30-32
dodo~10,11,13,15,16,19/3都有

應該幾時先check bingo呢?

我的體溫算高嗎?

thx.....

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 mcc329 於 10-3-25 22:06 發表
miffy,

高溫持續幾多天先算bingo呢?

幾多度先算高溫呢?

我由12/3 d15 (37度)開始check體溫,
直到今天25/3 d28 體溫有成37.6度.

對上一次m係26/2
cycle 30-32
dodo~10,11,13,15,16,19/3都有

應該幾時先check bin ...

高溫期超過16日以上, 已經有機會係bingo. (高溫係睇返你既溫度範圍)

你d 15 已經 37度, 你係咪 一醒開眼 唔郁就量, 量足 5分鐘 ? 用口探?

如果你 30-32日 cycle , 大約d16-18排卵.

26/2 day 1, 13/3 - day 16, 15/3- day 18 都有 dodo.

或者大約 27-29/3 可以check 到bingo

大宅

回覆 2# miffymiffy 的文章

你d 15 已經 37度係下午3:29用耳探

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 mcc329 於 10-3-25 22:46 發表
你d 15 已經 37度係下午3:29用耳探

你係咪要返shift 所以下午 量體溫 ?

量基礎體溫應該係瞓醒唔郁就要量, 同埋要用口探.

大宅

回覆 4# miffymiffy 的文章

miffy,

我吾係要番shift...不過我個日下午無聊才用耳探探下溫度.

即使我28/3一早用耳探探都係36.8-36.9
因口探我吾識睇呢?
耳探會差好遠嗎??

我今曰day31剛18:00驗紅d並無線...係咪即係無機呢???

thx....

瑪瑙宮

原帖由 mcc329 於 10-3-28 18:49 發表
miffy,

我吾係要番shift...不過我個日下午無聊才用耳探探下溫度.

即使我28/3一早用耳探探都係36.8-36.9
因口探我吾識睇呢?
耳探會差好遠嗎??

我今曰day31剛18:00驗紅d並無線...係咪即係無機呢???

thx.... ...

耳探既溫度可能較口探高少少. 因基礎體溫既係必需要用口探量既, 或者你可以買返支電子口探, 又或者婦用電子口探(2位小數) 約 $ 280.

不過之前見呢度都有 jm 用耳探話都 ok, 不過 你一定要係朝早同一段時間測, 即一醒唔大郁就量.

首頁

尾頁

跳至