想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如題...

大宅

抽卵請一日,你可以請sick leave or annual, 放胎日可以請 annual leave, 咁就神不知鬼不覺.

私家醫生,醫院覆診通常要等好耐,你要預3-4 hours.
政府醫院這方面好很多,8am到, within 1 hour 做齊抽血, ultra sound, 打針(if necessary)

原帖由 sleeper0208 於 10-3-26 01:56 發表
如題...

男爵府

我係qm, 醫生會比連續3日sick leave (抽卵日, 抽卵第2日同放胎日), 張野只會寫係婦科病架咋..

大宅

D同事好八卦,所以我唔用個幾days sick leave.

原帖由 sukudo 於 10-3-26 11:01 發表
我係qm, 醫生會比連續3日sick leave (抽卵日, 抽卵第2日同放胎日), 張野只會寫係婦科病架咋..

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我就會請annual leave啦, 費事煩呀.

複式洋房

回覆 1# pigpigyy 的文章

我公司唔俾我地臨時攞annual ga ....所以先咁煩...

大宅

I took sick leave+AL during 1st IVF-very stressful ah~after that I took no paid leave for a month during FET~more relaxing->bingo.
PS.我公司唔俾我地臨時攞AL,must 1.5month before.
原帖由 sleeper0208 於 10-3-29 00:28 發表
.....所以先咁煩...

複式洋房

回覆 4# minimeme 的文章

my collegeues also...

首頁

尾頁

跳至