想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

各位mj,
你們好呀,上年1月結婚,上年10月頭小產左一次...休息左幾個月,上兩個cycle就開始開工造人!
唉!!我有幾個朋友同事,遲婚過我...都話有左bb!!雖然都"鄧"他們高興,但個心就"銀"住"銀"住...最諷刺係,而家同我一齊做嘢的同事,上年她第一胎頭三個月時見紅...訓左成幾個月床...跟住順利生左bb; 點知呢幾日她沒有返工,唔她她咩事...今日收到消息,她又有左bb了..又要恭喜她了...但自己就好down!!
點解其他人話有就有...而我呢??
有沒有mj有我呢個心情呀??不妨上來呻一呻,發洩下啦!!呻完心情都好d!!

大宅

唔好太緊張...記住唔好為生bb而努力..relax就ok..

禁止訪問

畀面勳章 陪月勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

每個人, 有唔同既人生經歷. 有 d 人係可以順順利利, 有 d 人可能要兜一大個圈才可以, 亦有人可能盡左無窮既努力都可能什麼都沒有.

有時你可能睇到人地表面好好, 未必知道可能人地都係要經過好多考驗, 才可以有呢.

加油呀, 只要盡自己所能, 一定可以的.

而家最緊要係調理好個身體.

別墅

好媽媽勳章

我尋日先因為咁而唔開心. 我努力咗年幾喇, 仲係一d聲氣都冇.
遲過自己結婚o既-->已經生咗
同期開始造人o既-->就生
好難有好耐都冇o既-->有埋
遲過自己開始但又唔想生o既-->都有埋

就係淨返我, 都唔知幾時先到自己, bb一個探完又一個. 個個都問幾時到自己, 我都好想, 有先得架........眼見果d一次就中, 中咗仲唔係好開心, 成日都爬高爬低咁....有個有咗又唔肯去睇e生, 話過多幾個月先, 唔急o既. 心諗, 你哋唔想要比我吖, 有咗又咁唔珍惜.
所以樓主心情我非常明白, 因為我都係咁.

大宅

有時你看似其他人順順利利, 但其實可能人地都係得來不易.....你放開d心情反而仲容易bingo 啊...

別墅

relax...relax...relax...加油.....時機無到....
BB一定回來你身邊

別墅

我都好明白你既心情. 遲過自己結婚既爬晒頭有bb, 早過自己結婚既, 人地已陀緊第2胎!
聽到都心酸....

男爵府

點解咁似我???
原帖由 aaroncheung 於 10-3-26 10:17 發表
我尋日先因為咁而唔開心. 我努力咗年幾喇, 仲係一d聲氣都冇.

就係淨返我, 都唔知幾時先到自己, ...

複式洋房

回覆 9# hunghung215 的文章

me too....
我都係好困擾.....唔知幾時先可以有....係咪有機會有.....

大宅

hi,各位jm,
好彩呢度揾到d共鳴...有d安慰!!
13/3係day1,今日day14,一路有check住紅d,今日開始有5%線,希望快d加深,準備造人,一擊即中啦!!
各位jm,希望大家都可以開心d,我在呢度呻完就算....返到屋企我就完全唔會係c6面前呻....各位jm,努力,加油...中左就上來報喜啦!!

伯爵府

原帖由 臭臭 於 10-3-26 09:40 發表
各位mj,
你們好呀,上年1月結婚,上年10月頭小產左一次...休息左幾個月,上兩個cycle就開始開工造人!
唉!!我有幾個朋友同事,遲婚過我...都話有左bb!!雖然都"鄧"他們高興,但個心就"銀"住"銀"住...最諷刺係,而家同我一齊 ...

見人陀bb就好容易咁,自己就好易小產唉....

複式洋房

相信你重好年青傘,重有大作機會,為將來bb又好,為自己又好,而家最緊要調理好身體,放鬆心情,bb好快就會返來架喇!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 mei_ 於 10-3-26 12:46 發表

見人陀bb就好容易咁,自己就好易小產唉....

身體要緊, 加油呀

禁止訪問

複式洋房

回覆 5# aaroncheung 的文章

我同你情況一樣,D人成日問幾時生,我心諗我都好想生,但係唔係想要就有,希望仲可以趕得到生虎B

大宅

我羨慕你生女啊可以同佢扮靚靚~

原帖由 FM94.8 於 10-3-26 13:20 發表
每個人體質唔同, 唔可以比較, 我一次就中佐, 不過我都好羨慕d人生仔, 而我個個係女, 總之同人比較就棧自己唔開心, 倒不如我咁諗, 個天已經對我好好.

大宅

可能咁易比你有左,你比其他人更加唔珍惜你既BB呢。 個天比考驗我地一定有原因既, 又可能時辰未到姐。到你時經歷左咁多咁辛苦先生到個BB出黎一定好錫佢好珍惜佢, 我都驚自己將來會寵壞自己BB

原帖由 aaroncheung 於 10-3-26 10:17 發表

公爵府

原帖由 臭臭 於 10-3-26 09:40 發表
各位mj,
唉!!我有幾個朋友同事,遲婚過我...都話有左bb!!雖然都"鄧"他們高興,但個心就"銀"住"銀"住...最諷刺係,而家同我一齊 ...

我都有咁既感覺,真係好想有一日我可以好似其他姐妹咁,在BK出個"我bingo了"的post!
有咩唔開心就响度呻下啦!呻下可以減壓!可能會增加bingo的機會!大家一起加油吧!

公爵府

我都係!

首頁

尾頁

跳至