論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

工人放假出門口時你哋會唔會check袋,會唔會唔好意思,佢地會有咩反應?

大宅

我唔會check佢袋! 我自己會覺得這樣做好唔respect佢亦唔信任個工人.

別墅

除非係唔使返工的全職媽媽, 否則要偷嘢平時無人喺屋企都偷到, 佢哋要運出街都唔難, 又可以叫朋友嚟拎, 所以放假 check 袋無乜意思.
我明知我依家呢個工人有偷我嘢, 我都無佢符, 因為暫時仲要靠佢幫手照顧我 d 小朋友, 等到新工人到, 佢就係咁先 !

伯爵府

工人係要偷, 唔一定放假至運出去, 佢地要寄野, 可以在home pick up架.

疑人勿用, 我都唔會check工人既袋, 除非你懷疑工人有偷野(因為唔見左野, 而佢可能性最大), 咁樣就當做場戲俾個警惕佢.

男爵府

我都冇check佢袋呀, 講真check得幾多, 佢要偷咩方法都用到, 自己小心d盡量唔好放貴重野o係屋企囉, d日用品, 食物等咪check得緊d...

別墅

原帖由 mylulu007 於 10-3-26 10:00 發表
工人係要偷, 唔一定放假至運出去, 佢地要寄野, 可以在home pick up架.

疑人勿用, 我都唔會check工人既袋, 除非你懷疑工人有偷野(因為唔見左野, 而佢可能性最大), 咁樣就當做場戲俾個警惕佢. ...
wbmom

別墅

Exactly! 疑人勿用!

原帖由 wbmom 於 10-3-26 11:11 發表
wbmom

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

唔會,但佢會自己開比我睇,但我當然唔會仔細睇,即佢面係衫,底我唔知係唔係架! 但我無理由巢晒出黎睇,咁都係得個信字!

禁止訪問

男爵府

醒目開學勳章

我無check工人袋,不過工人個個星期都大大袋拎出街,細細袋拎回家

大宅

如果工人放假日大大袋出門口,細袋什至係正常一個手袋咁返黎嘅話就要check了。你都可以想像得到...都冇買野返黎又點會有咁多野叻出去呢?!

我朋友炒左個勁偷野嘅賓(佢個賓可以話係"全職偷野特工隊")之後先諗起係喎...佢果時放假出門口都係一大袋野叻出去,但返黎明明只得個手袋咋喎,咪只係怪自己後知後覺攞!

珍珠宮

我7年黎從未check過任何一個工人既袋, 除非佢好誇, 成個紅白籃咁出去, 咁就一定查問啦~ 但一搬正常手袋+紙袋(有時), 唔會查~ 做呢個行為, 除非係對成件事好有益處, 否則只會徒勞無功~

公爵府

好媽媽勳章

要偷要運走, 使咩等放假~
與其諗check袋, 不如諗點樣收好家中財物

又, 工人都冇蛛絲馬跡令你覺得佢會偷野, 而僱主都要check袋, 有d神經過敏啦~

首頁

尾頁

跳至