自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

材料
6個大洋蔥(或9個普通大小的)
4-6個蕃茄
1個大椰菜
3個青辣椒
1個芹菜
配料:鹽、胡椒、咖哩、芫茜(Parsley)等等 - 適量

製法
把菜蔬切成中塊,讓水浸過面,大火煮10分鐘,再用慢火煮到雜菜軟熟。這湯肚餓時任意進食。(因這湯不含卡路里,越吃會越瘦)

每日餐單

第一天
全生果餐,除香蕉以外,蜜瓜、西瓜最少卡路里。第一天只吃湯和生果。還可以飲不含糖的茶、紅莓汁和水。

第二天
全蔬菜,生吃或熟吃。嘗試吃綠色菜,不得吃豆類或粟米等。與雜菜湯同吃均可。晚餐還可吃一個牛油焗薯仔,但不可吃生果。

第三天
混合第一天和第二天全日可吃湯、生果和蔬菜。只是這天不可吃焗薯仔。如照上菜譜沒有偷雞你該已瘦7磅。

第四天
吃香蕉和脫脂牛奶,吃多至8隻香蕉,飲脫脂牛奶,還可以食雜菜湯。 (這天你的身體會需要Potassium和Carbohydrates、Proteins和鈣等來補充,香蕉和脫脂奶包含以上元素。)

第五天
牛肉和蕃茄。吃10-12安士牛肉。一罐蕃茄或6隻新鮮蕃茄。飲6-8杯水,至少飲1餐雜菜湯。

第六天
牛肉和疏菜。盡吃牛肉和菜。你可吃3塊牛排和綠色菜類。只是不可吃薯仔。至少飲1餐雜菜湯。

第七天
紅米,無糖份的菜汁和果汁。盡情飲以上的飲品。必需至少飲1次雜菜湯。

七天後你必可見效果,減除10-17磅,精神百倍。
不可吃:麵飽、汽水、炸過的食物
可吃:水、不含糖份的茶、咖啡、山渣汁、脫脂牛奶
這個雜菜會消去肥膏,不傷害身體

珍珠宮

點解滅到成十磅咁多?真唔真?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我试过, 系可以减到磅
不过如果唔食的话就会反弹番

~~~O猪 ma要生个健健康康既白白猪 :P~~~
~~go go go~~

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

乜有聖心醫院咩?
係邊?

珍珠宮

醒目開學勳章

呢d減肥餐我次次都跟唔足7日,係第1,2日就跟得足下,之後就....

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

一個負責任既醫護人員點會advise人7日減10-17磅呀?!
原帖由 monchhichiip 於 10-3-26 11:35 AM 發表
材料
6個大洋蔥(或9個普通大小的)
4-6個蕃茄
1個大椰菜
3個青辣椒
1個芹菜
配料:鹽、胡椒、咖哩、芫茜(Parsley)等等 - 適量

製法
把菜蔬切成中塊,讓水浸過面,大火煮10分鐘,再用慢火煮到雜菜軟熟。這湯肚餓時任意進食。( ...

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 Charlotte_mom 於 10-3-26 11:53 發表
一個負責任既醫護人員點會advise人7日減10-17磅呀?!

agree
同埋只吃菜, 根本就係不均衡飲食.

珍珠宮

原帖由 Charlotte_mom 於 10-3-26 11:53 發表

yes
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我就唔信, 7日可以減咁多

最實際都係自己做運動 + 食少d野

禁止訪問

大宅

我都試過, 吃了2日, 第3日已飄飄下(坐係office都無力), 無曬energy咁, 終於2.5 日放棄....., 無可能捱到. 得閒無事吃1日當清腸胃就幾好, 因為可以3餐都唔駛稔.

:fighting1:

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

上yahoo一search成堆野走出黎, 呢個discussion都幾有趣+有用wor
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=9965568&extra=page%3D2&page=1
原帖由 miumiu313 於 10-3-26 11:58 AM 發表
我都試過, 吃了2日, 第3日已飄飄下(坐係office都無力), 無曬energy咁, 終於2.5 日放棄....., 無可能捱到. 得閒無事吃1日當清腸胃就幾好, 因為可以3餐都唔駛稔.

...

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

此減肥方案本用於天主教聖心醫院,心臟科對於必須短期安全減肥以便實施手術之病患使用。

http://www.mantraco.com.tw/tao/diet.html

伯爵府

醒目開學勳章

我食過3日, 成身無力..頂唔順, 即刻去食返餐大餐, 當堂身心舒暢, haha..
原帖由 miumiu313 於 10-3-26 11:58 發表

...

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我會試下用雜菜湯代替晚餐, 早,午餐照常, 唔食麵包,汽水,甜品, 炸過的 ...

唔望減到10-17磅, 有5,6,7磅都好滿意, 有無效

男爵府

睛靈勳章

會唔會減完之後,又好容易又肥返架???

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

agreed.........
原帖由 newchun 於 10-3-26 11:56 發表
我就唔信, 7日可以減咁多

最實際都係自己做運動 + 食少d野
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

男爵府

絕對會!!因為我試過!仲要第三日已經腳軟頭暈嘔心 無力。好唔容易到第五日,頂唔順,食返正常就重返 !!

原帖由 euniceyung 於 10-3-26 12:17 發表
會唔會減完之後,又好容易又肥返架???

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都試過,頭3日仲幾OK,但到第四日已經唔想再見到煲湯,雖然未見頭暈腳軟,但個心總覺得好虛,去大大時都見返d椰菜青椒

大宅

首頁

尾頁

跳至