跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

複式洋房

死都唔掣.......太麻煩~

原帖由 digufei 於 10-3-26 11:40 發表
現在提倡環保, 支持用尿布, 又可以省錢, 我打算用紗布尿布, 摺成尿布給bb用, 一來透氣不會焗住bb屁股, 尿片有吸濕化學成份始終對bb皮膚不太好, 唯一缺點要要人手洗, 而且每天都要洗起碼10條.

你們有什麼意見呀 ?

h ...

男爵府

我都係會用尿布, 因為我都覺得可以慳錢同環保d!

digufei, 我想問你, 你會買全統果隻自己摺嘅尿布, 定係而家出面有好多新款d呢?

男爵府

我都諗住用...
不過係E隻,,但我仲未去睇下點http://www.mamabbshop.com/index_ecat.php?cPath=38

諗住bb 2個月大到開始,因為初生時好多屎要呵..

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

我都買咗尿布比BB用,因為BB出世個陣時係夏天好熱,屁股仔好易生粒粒,為咗BB著想,辛苦D都值得!我買咗mi-des既1set尿布套裝(共六塊布+1條防漏褲)HKD188,諗住出街先用尿片

大宅

想問....點清潔呀?! 需唔需要加pad呀?

原帖由 WBBLF 於 10-3-26 17:18 發表
我都買咗尿布比BB用,因為BB出世個陣時係夏天好熱,屁股仔好易生粒粒,為咗BB著想,辛苦D都值得!我買咗mi-des既1set尿布套裝(共六塊布+1條防漏褲)HKD188,諗住出街先用尿片 ...

大宅

好媽媽勳章

只係攬一條尿布,外面著返條防漏褲,咁就可以了!洗其實都好方便,掉咗BB既便便,洗乾淨塊尿布,乾咗又可以再用,既環保對BB又好

首頁

尾頁

跳至