自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日去剪髮,唔靚唔緊要,但都唔好肉酸到想粒個膠袋走人。從來都未試過咁唔滿意。

我第一次去德福剪髮,想著是但一個髮型師都應該ok啦!話哂德福個場都幾好,間salon又企理!
我有近視,到開始要剪,我帶返眼鏡對住個師夫講點剪既時候,才知是個五六十歲的大叔。都唔緊要,我想經驗最重要。我頭髮過膊,點知髮尾剪到'掘雷除'; 我話28分界,佢就64分界 ; 個頭吹到好似鬆獅狗d毛咁鬆,我本身是直髮,都唔知點解可以吹成咁,一d都唔貼服。話幫我透薄左,但完全無薄到。幫我吹頭的時候,好似拍打我個頭,完全唔似一般的髮型師。明明寫住190元,到比錢收多十蚊護髮素。由開始剪到出門口都係用左20分鐘(唔計洗頭)。
我平時剪開100-120左右,但今次用左200蚊剪左個咁不知所謂的頭。
終於知道,平未必唔好,但貴都唔一定好。

大宅

好媽媽勳章

下次記住唔好再去番個間了

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

個頭髮剪得唔好又真係好down既
夠唔夠長紮起先呀?紮起一排快長D架

侯爵府

畀面勳章

我也試過,14,5歲嗰陣,仲一路剪,一路喊添呀~~日日照鏡都好谷氣...嬲足成個月呀!

子爵府

去第二間剪短小小轉髮形囉

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我年尾都出事, 好肉酸, D人問我係咪自己剪
等佢長DD咪日日扎起佢, 終於忍到過左正月, 都係時候攪攪佢......

原帖由 亞菊 於 10-3-26 12:50 AM 發表
今日去剪髮,唔靚唔緊要,但都唔好肉酸到想粒個膠袋走人。從來都未試過咁唔滿意。

我第一次去德福剪髮,想著是但一個髮型師都應該ok啦!話哂德福個場都幾好,間salon又企理!
我有近視,到開始要剪,我帶返眼鏡對住個師夫講點剪既 ...

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

德福邊間呀?

大宅

新翼定舊翼果間?
其實2間都唔好

子爵府

好媽媽勳章

十零歲時試過又係剪到肉酸到死,搵窿捐 當時細胆唔敢同師父講要點點點,行出門口企响樹唔願再行出商場,個心爭扎好耐,終於去隔離果間再剪過,剪完好好多,個人有番自信番屋企(街頭街尾)
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

水晶宮

畀面勳章

I 期"海X" 定話 II 期間"名X廊" 呀 ??

.....

原帖由 咕咕豬 於 10-3-26 11:24 發表
新翼定舊翼果間?
其實2間都唔好

男爵府

我都試過淚洒髮型屋。
當年梁詠K拍Faxcl廣告時是一頭清爽時代感的短髮,而我就留有過膊長直髮,當時髮型師游說我改形象,他說我面尖尖眼大大剪梁詠k個髮型會好睇,結果......出嚟嘅效果似薜家燕!我足足用了一年假髮,留返齊過耳珠才敢用真髮見人mouth:

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

喊完...有冇收平你?

原帖由 csk家長jj 於 10-3-26 12:09 發表
我都試過淚洒髮型屋。
當年梁詠K拍Faxcl廣告時是一頭清爽時代感的短髮,而我就留有過膊長直髮,當時髮型師游說我改形象,他說我面尖尖眼大大剪梁詠k個髮型會好睇,結果......出嚟嘅效果似薜家燕!我足足用了一年假髮 ...

公爵府

'鄧'你傷心 不如索性cut短
陳子清(一時記唔起個名點寫) 個頭都幾好睇 我都諗住cut

男爵府

原帖由 趙元嵩 於 10-3-26 12:27 發表
喊完...有冇收平你?

佢話佢剪功無問題,只怪我頭骨四方型,頭頂好像鞏起兩隻角,所以一短髮會彈起,咪好像家燕姐個頭咁吹到「起波」囉!
佢仲話係我無品味和時代觸覺

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

比著我...企正正喺佢哋門口喊耐啲!

原帖由 csk家長jj 於 10-3-26 12:32 發表

佢仲話係我無品味和時代觸覺

男爵府

原帖由 趙元嵩 於 10-3-26 12:37 發表
比著我...企正正喺佢哋門口喊耐啲!

謝謝你的同情,現在打死我都唔再剪咁短。

男爵府

樓主,個髮型有無補救方法呢?或等留返長d再算呢?

水晶宮

唔好意思, 忍唔住笑咗
原帖由 csk家長jj 於 10-3-26 12:09 發表
我都試過淚洒髮型屋。
當年梁詠K拍Faxcl廣告時是一頭清爽時代感的短髮,而我就留有過膊長直髮,當時髮型師游說我改形象,他說我面尖尖眼大大剪梁詠k個髮型會好睇,結果......出嚟嘅效果似薜家燕!我足足用了一年假髮 ...

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都試過淚洒髮型屋。

我都試過,朋友帶我去佢剪開個間salon整頭髮,我都唔明點解整完出黎成個羅蘭咁,我C忍住d眼淚,卒之第2日即時要再剪過.以後我都唔去呢個朋友所有介紹既salon.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 csk家長jj 於 10-3-26 12:32 發表

佢話佢剪功無問題,只怪我頭骨四方型,頭頂好像鞏起兩隻角,所以一短髮會彈起,咪好像家燕姐個頭咁吹到「起波」囉!
佢仲話係我無品味和時代觸覺 ...

佢都傻既,如果您個頭四方同起角係咁明顯既,洗濕左頭髮,個師傅一摸就摸到啦,佢無料唔認仲要賴您,衰到無朋友.:;pppp:

首頁

尾頁

跳至