懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我宜家想準備幫bb揀奶粉, 但都唔知市面上邊隻好...
同埋日本奶粉之前newspapaer又話唔知佢咩成份, 分分鐘食壞bb~
請晌你地揀咩奶粉? 同埋點解揀呢隻呢?

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

方便買到.. 大牌子
第二胎就加多樣: 大仔食得好嗰隻 (食過唔好嘅就唔再俾細b試)

大宅

好媽媽勳章

原帖由 小曳人 於 10-3-26 12:29 發表
方便買到.. 大牌子
第二胎就加多樣: 大仔食得好嗰隻 (食過唔好嘅就唔再俾細b試)

別墅

方便買到.. 大牌子

你仔仔飲緊邊隻牌子既奶粉?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

原帖由 ddaa 於 10-3-26 11:08 發表
我宜家想準備幫bb揀奶粉, 但都唔知市面上邊隻好...
同埋日本奶粉之前newspapaer又話唔知佢咩成份, 分分鐘食壞bb~
請晌你地揀咩奶粉? 同埋點解揀呢隻呢?

bb 唔飲過, 跟本唔知邊隻適合佢架.

成份隻隻都差唔多, 我既準則係要容易買到同要行貨.

我係揀friso, 因為屋企最多sample, 出街又易買, 同埋我同bb 移居既地方都有friso. 不過最後用左d sample 黎補人奶, 跟著全人奶到bb 8個月.

最穩陣既, 係醫院飲過邊隻奶粉, 如果bb 冇敏感, 返到屋企跟番.

洋房

Agree! 我大仔飠開A+, 但因為好 難買, 所以考慮其他, 但唔會係日本牌子啦, 因為都唔知有咩成份

方便買到.. 大牌子

首頁

尾頁

跳至