跳至

首頁

尾頁

洋房

試問有邊位媽媽會知自己幾時有bb.
我係做遊遊既酒店
我有一個廢到極既上司,唔使搵房,唔使對單,唔使做任何paper work,每日只係同佢朋友講私人電話,就一日到黑叫好忙,電腦又唔識...
佢可能意識到我就黎生(edd:7月8),就開始周圍同人講佢到時唔知點算,得佢一個,做唔黎,等等...又同人講話我真係好識簡時間,係最旺既日子先黎生bb,總之講到好難聽,好似我有心咁..又叫老板請人,完全無諗過去學,基本上呢個部門一個人都做到(我平時做既野已經係成個dept既野),佢放假可以好安心,我放半日假就好似好大件事咁...又成日發脾氣,都唔知佢係咪更年期~

大宅

畀面勳章

唔使理佢啦..香港大把 lee d 人..開心d等bb出世啦

大宅

上司就係咁架啦, 你做啱就佢領功,
唔駛理佢, 比老闆睇下平時d野係邊個做囉,
等仲好意思叫請人!!

31week <1.37Kg>     34week <正常>
36week < 2.174kg偏細> 37week<正常>
37week4days <2.8Kg合格>

洋房

回覆 3# seasames 的文章

真係好多呢啲賤人~完全一樣,野唔做,功照領~

大宅

都無辦法, 因為d老闆多數都係盲既,
只會睇到眼前既野, 同埋d錢,
邊個真正幫佢做佢都唔知!
你咪等放產假既時候,
睇下你上司點交功課比佢囉~

31week <1.37Kg>     34week <正常>
36week < 2.174kg偏細> 37week<正常>
37week4days <2.8Kg合格>

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

佢唔抵得LOR...我有左之後大佬比我返長早, 原本返開早個同事變左返夜, 跟著日日比說話我聽...我心諗:唔抵得咪生一個LOR..
我宜家一心諗著BB健康平安,其他咩都唔理
任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

大宅

好多癈上司都只係得把口~~
成日都話自己好忙~
實際就咩都唔識做~只會點下面做~
佢話你好識揀日子生~最好就當聽唔到~
佢越激你就當冇事~佢就會冇野講架喇~
http://hk.myblog.yahoo.com/avrilstories

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

原帖由 janlo11 於 10-3-26 13:02 發表
試問有邊位媽媽會知自己幾時有bb.
我係做遊遊既酒店
我有一個廢到極既上司,唔使搵房,唔使對單,唔使做任何paper work,每日只係同佢朋友講私人電話,就一日到黑叫好忙,電腦又唔識...
佢可能意識到我就黎生(edd:7月8),就 ...

唔好理佢, 呢個世界就有咁多廢柴. 佢越係咁樣同人講, d 人都心中有數佢有冇料!!!!

男爵府

不過你又真係生得合時候,等呢個無料到的上司真面目現形~~~哈哈

大宅

咪真係當自己揀岩時間囉~

洋房

佢真係好無聊囉,連人地包利是比埋我肚入面個bb佢都唔抵得,周圍講話我可以拎多封,有本事咪搵個男人同佢生囉~

複式洋房

樓主都不用理會你上司怎樣講。同我的上司一樣,無料到、無承擔、無人品。0尼個世界上總有D人會0甘量薄,你都唔使理佢,做好自己本份就算,最緊要係母子平安,更何況生BB便會擇時辰呀?佢0甘講無非是他自知無0左你唔得,你亦不需介懷。
自己要多D正能量,開心D,大家一起努力這數個月就可以見到BB啦!加油呀!

洋房

謝謝大家,我無唔開心,只係想搵個地方發洩..因為同C6講佢實叫我唔好做,但我又唔想咁快做C9..

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

發洩下就啱喇!得閒上黎傾多D啦
任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

別墅

我都係咁話. 係呀, 你個bb就係知道你呢個period最忙, 所以咪揀呢個時間出世囉, 唔洗媽咪咁辛苦.
你宜家要諗的只係開心迎接你的愛寶寶出世, 其他工作的嘢, 廢人講的廢話, 一於好少理!!!
係呀, 你講得好岩, 佢唔抵得咪生番個囉, 咁叻咪又揀番呢段最忙的時間囉. 反正你都完全handle到, 哈哈...

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至