自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

家人最近發現有糖尿, 要買糖尿機, 可否介紹一下和給點意見。 我見市面的配套 (針和試紙) 都很貴, 我怕買貴貨和不好用, 請幫忙!! 我是外行, 什麼都不會。

男爵府

原帖由 mable1124 於 10-3-26 10:46 發表
家人最近發現有糖尿, 要買糖尿機, 可否介紹一下和給點意見。 我見市面的配套 (針和試紙) 都很貴, 我怕買貴貨和不好用, 請幫忙!! 我是外行, 什麼都不會。

...

我都想知,聽講藥房買會平d .

子爵府

你可以去醫院內復康店問下

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

提提你
D試紙好快過期, 唔好貪平一次買得多
上次我62唔為意, 俾我老公用, 出左 RESULT 13.X, 嚇屎晒住部人, 仲BOOK埋醫院大CHECK TIM! 好彩返屋企望多2望至知原來試紙過左期

原帖由 mable1124 於 10-3-26 10:46 AM 發表

...

男爵府

謝謝你提醒!! 我會留意的。

你們用開什麼牌子的??

原帖由 Charlotte_mom 於 10-3-26 12:06 發表
提提你
D試紙好快過期, 唔好貪平一次買得多
上次我62唔為意, 俾我老公用, 出左 RESULT 13.X, 嚇屎晒住部人, 仲BOOK埋醫院大CHECK TIM! 好彩返屋企望多2望至知原來試紙過左期

...

水晶宮

回覆 5# mable1124 的文章

屋企人用緊ACCU-CHEK - Advantage (Roche). 果時想去教協買但唔係一般大路牌子, 但我老公個護士大嫂話唔好, 因為要成日驗, 試紙同針都用得好快, 但唔可以買好多存貨, 最緊要方便購買. 最後, 大嫂佢自己去屈人寺選擇, 提議我哋買咗呢部.
P.S. 我姐夫用緊one-touch, 試紙貴啲.

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

男爵府

謝謝CINDYC的意見!!
ACCU-CHEK (牌子: 羅氏), 我在網上看過是永久保養的, 準確度高嗎?? 可以自己換電嗎??

原帖由 CINDYC 於 10-3-26 13:40 發表
屋企人用緊ACCU-CHEK - Advantage (Roche). 果時想去教協買但唔係一般大路牌子, 但我老公個護士大嫂話唔好, 因為要成日驗, 試紙同針都用得好快, 但唔可以買好多存貨, 最緊要方便購買. 最後, 大嫂佢自己去屈人寺選擇, ...

首頁

尾頁

跳至