嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

駛唔駛日日抹呢 ?

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

成日玩果 d 硬膠就日日抹

如果好少玩果 d, 真係玩時才用熟水濕布抹

到左1歲.... 直程好少抹, 一個月才抹一次

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我之前有工人時就日日抹
而家自己一個睇 2 個 (一個 27m, 一個 9m), 冇時間日日抹
一個星期先抹一次會唔會太少 ?

d 玩具多到冇可能 + 冇時間日日抹晒

原帖由 szeszes 於 10-3-26 14:02 發表
成日玩果 d 硬膠就日日抹

如果好少玩果 d, 真係玩時才用熟水濕布抹

到左1歲.... 直程好少抹, 一個月才抹一次

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實, 9個月大, 都唔洗天天抹啦!! 因為佢都開始周圍摸, 摸完對手又會放入口

如果你平日係天天抹地墊, 而佢地又係係地墊上玩, 跟本我就唔會天天抹, 因為我要返工, 亞仔係褓姆家, 果時接左佢返屋企, 都無時間天天抹玩具, 我仔細時只係一星期用消毒片浸下, 之後再用熱水再浸
(但我仔真係好少好少放野入口果只)

男爵府

畀面勳章

Daily Wash~~~

大宅

日日抺...

公爵府

拎出黎玩果d就日日抺, 收埋果d就唔理, 到拎出黎玩先抺~

民房

叫工人日日抺

大宅

你地好犀利,咁多玩具可以日日抹?我個仔既玩具除左新買番黎會大抹(消毒)一次之外,同埋佢細個有某段時間鍾意放玩具入口,我先日日抹果幾件玩具外,基本上佢d玩具我係無特別再抹,除非係舖左塵,我就會用濕布抹,又或者係佢掟左去污糟地方,e.g.放鞋既地方,出過街既物件上面,我就會用火酒抹!如果吾係,我真係無乜點抹,touchwood佢而家都歲半有多,一直以黎都好少病!

不過,我一向都吾會將出過街既野(e.g.電話,袋,報紙雜誌,衫褲)放o係仔仔會接觸到既地方,基本上,我assume佢玩既範圍係接近無菌(大菌),所以我就吾會點抹佢既玩具!

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原帖由 幸福黃太太 於 10-3-27 16:06 發表
拎出黎玩果d就日日抺, 收埋果d就唔理, 到拎出黎玩先抺~

我都係
My Two Princess

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

咁玩具墊 &布書用咩抹? 

複式洋房

我就几天用滴露抹一次,有时会用bb玩具消毒的消毒一下。但有时候会留下一些很久没有抹的,让她玩,这样对她比较好的。不要太干净,医生说适当给她一些细菌的环境,当然不是很多。
你是我微笑的答案.

珍珠宮

我一星期用滴露抹一次咋, 得佢一個玩, 唔會太污糟既

首頁

尾頁

跳至