想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

其實有無JM知道胸痛係咪著床咗之後,一路keep住會痛同乳頭敏感?

我之前個胸好痛,乳頭敏感,呢種感覺係之前無試過的......但只維持咗四日! 係咪即係著床唔成功呢??

別墅

妳day幾? 我都有乳頭痛, 痛左一個week到, 不過尋日開始無痛, 回覆正常, 只有間唔中想嘔, 反胃.....
~生命生命這好傢伙,何時我也說他不錯~

大宅

Day 29 呀......
你呢?

別墅

day34! 不過今個cycle好亂, 之前用紅d驗排egg, 成日都有線, 都唔知邊日排egg!

我day27體溫先升高~~ jm叫我一個星期後先再check!

希望bingo啦.....祝妳同我一齊bingo!!!

大宅

我cycle就30~36day左右,我試咗兩年了!都咪話唔心急呀!
祝大家一齋bingo啦!

別墅

我呢幾日都有胃氣, 有burping, 妳有無呢d反應??

o岩o岩用紅d, 好似有少少"哄"....唔知係唔係有機呢??

複式洋房

唔好意思, 我想問咩叫做 "著床" 呀?

大宅

我都有少少"哄"
但好似M前都係有少少"哄"的~
希望bingo啦~!!

原帖由 pigsmoomoo 於 10-3-25 19:29 發表

o岩o岩用紅d, 好似有少少"哄"....唔知係唔係有機呢??

大宅

http://subject.skhlkyss.edu.hk/bio/student_works/12-1/Biology_homepage/index15.htm

當男人和女人發生性行為時,男性的陰莖勃起,進入女性的陰道,然後男的射精,將含有三億精子左右的精液釋出到女性的陰道中。精子靠著尾巴的擺動從陰道慢慢向上游,大約4小時候便通過子宮移至輸卵管上端。只有一些精子可以游這麼遠,因為大部份精子會被陰道的酸性損壞,一部份又進入了沒有卵子的一邊輸卵管,最後只剩大約二千精子到達有卵子的輸卵管。就是這樣,在輸卵管的上端,卵子遇上最後游到來的二千精子,其中一個精子穿過卵子表面的附層進入卵子,使卵子受精。
卵子在受精後36小時後便會進行一連串的細胞分裂,一分為二,再二分為四,然後四分為八,如此類推,一邊分裂,一邊前進到子宮。受精卵約需四天,由輸卵管到達子宮,最後附於增殖變厚的子宮內膜上,靠子宮內膜的營養生長,這個過程被稱為「著床」。之後,一連四十個星期的懷孕過程便開始了!

原帖由 joey1015 於 10-3-25 22:49 發表
唔好意思, 我想問咩叫做 "著床" 呀?

男爵府

我之前食中藥,排卵後都有試過乳頭痛,
到M黎就唔痛.

BINGO 係差唔多DAY 28先開始乳房同乳頭痛,
KEEP 到宜家4個幾月都仲痛.

別墅

o甘睇黎我無機lu

原帖由 I_O_U_baby 於 26-3-2010 11:21 AM 發表
我之前食中藥,排卵後都有試過乳頭痛,
到M黎就唔痛.

BINGO 係差唔多DAY 28先開始乳房同乳頭痛,
KEEP 到宜家4個幾月都仲痛.

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

人人都唔同架,我見媽媽會有D JM 無作嘔作悶又無胸痛.
加油呀!

原帖由 pigsmoomoo 於 10-3-26 12:58 發表
o甘睇黎我無機lu

男爵府

應該唔會啦!

原帖由 大笨豬 於 10-3-26 13:03 發表
我想問如果我有鼻敏感 , 很多時早上都會不停打咳痴 , 咁樣會影響著床嗎?

大宅

原帖由 pigsmoomoo 於 10-3-25 19:29 發表

我bingo前嗰個星期都係勁多胃氣家,日子推返上去應該就係著床後無耐~~ 個胸一d脹都無家~~
在ck到前兩日紅d得淺線咋~ ,綠d就一d都無色~~

不過真係要唔好理咁多,照做日常野,我照去玩~
有時平常心反而仲有驚喜呢^^ 

加油呀~~ 

大宅

其實平常心, 照平時咁等bingo就得
我最初見到著床血, 以為係m come, 所以去左旅行, 又玩機動遊戲, 又跑步, 又係生野, 蟹, 西瓜....估唔到玩完番黎見仲未黎m就即管check多次, 竟然bingo左.....
真係唔好太緊張反而bingo機會大

別墅

我份外小心因為我之前流產過, 我未知preg左前果幾日上山下海.......可能o甘無左....

加上c fu 話我條命好易流產....

原帖由 sumq 於 26-3-2010 03:26 PM 發表
其實平常心, 照平時咁等bingo就得
我最初見到著床血, 以為係m come, 所以去左旅行, 又玩機動遊戲, 又跑步, 又係生野, 蟹, 西瓜....估唔到玩完番黎見仲未黎m就即管check多次, 竟然bingo左.....
真係唔好太緊張反而bin ...

別墅

真o既?? :) 有一絲絲hope :)

o甘你胃氣幾時先停? 宜家好樣衰, 成日 e e er er......

原帖由 OmOm 於 26-3-2010 03:15 PM 發表

我bingo前嗰個星期都係勁多胃氣家,日子推返上去應該就係著床後無耐~~ 個胸一d脹都無家~~
在ck到前兩日紅d得淺線咋~ ,綠d就一d都無色~~

不過真係要唔好理咁多,照做日常野,我照去玩~
有時平常心反而仲有驚喜呢^^ 
...

大宅

好媽媽勳章

我bingo果個cycle 就day16深粗
而day22著床果日去左行山 tim ar
不過係好輕鬆果d
我記得行完山之後,,,仲有心情行街
點知突然有3分鐘左右,,,左邊子宮位吉到好痛
係一針一針咁吉落黎ge feel,,要慢慢行,,,
當時c6都o係度,,,我仲同佢講,,唔通就係人地講果d陰陰痛?
幾分鐘之後就冇痛,,
不過就好自然就住就住咁
到day27已經check到紅d有30-40%
之後紅綠d一日一日深粗
day32去醫生度已經可以confirm到

別墅

我都有吉吉o既pain, 不過又無你o甘犀利 :)

thanks for sharing

原帖由 babycatcat 於 26-3-2010 03:50 PM 發表
我bingo果個cycle 就day16深粗
而day22著床果日去左行山 tim ar
不過係好輕鬆果d
我記得行完山之後,,,仲有心情行街
點知突然有3分鐘左右,,,左邊子宮位吉到好痛
係一針一針咁吉落黎ge feel,,要慢慢行,,,
當時c6都o係 ...

首頁

尾頁

跳至