想生BB

跳至

首頁

尾頁

民房

各位請幫一幫我,cycle是29曰,上月是2月20day1,今個月19號有一滴好似白帶但有小小粉紅色,我就以為m到,但之後2日都一滴都冇,到21號我就買咗支曼仔check,等了一陣有一條超超超粉紅的線,到22號我再買一支clearblue check 顯是懷孕一至二周,之後就流小小淡啡,因我之前試過小產所以我好擔心,去c+到check,e生用陰超照話只有4weeks照唔到,但就話我子官厚咗,但冇幫我驗任何野包括小便,我比支clerablue佢睇,佢就話係bingo,之後我返家,咁一路都有流啡,23清晨我個肚好痛,痛醒之後流好深色的啡,到了24半夜流得多了我便去c+但佢話冇得照超聲波,so去政府,留e一晚,e生幫我照,乜都照唔到,佢話可能太細照唔到,又有機會唔係懷孕,又或者己經流產,so叫我留小便去化驗要等2-3hr,化驗結果係陰性冇懷孕,佢話有機會係根本冇bb,又有機會係已流產,但我記得上次小產後e生有話我懷孕指數都係高,但今次又冇講,請問各位師姐有冇試過好似我咁,驗孕棒會錯嗎,定係m前會顯是懷孕,定係小產,請問你地有冇意見比我門阿,唉......好down,見到老公仲down.....

大宅

可能之前係假懷孕, 之前有e生講過有時就算淺線都可能係假懷孕.....

你未必係小產既, 唔好灰心, 再加油啦~~~

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 lovetoyou 於 10-3-26 16:27 發表
各位請幫一幫我,cycle是29曰,上月是2月20day1,今個月19號有一滴好似白帶但有小小粉紅色,我就以為m到,但之後2日都一滴都冇,到21號我就買咗支曼仔check,等了一陣有一條超超超粉紅的線,到22號我再買一支clearblue check ...

你可能係化學性懷孕(又稱假懷孕), 受精卵著唔到床, 所以有少量hCG喺體內, 用棒棒就驗到係早期懷孕, E生亦見到子宮壁係厚咗, 但最後hCG無再增多, 而照超聲波亦唔見胎囊等懷孕跡象.

你應該唔係小產, 只係m因為以上原因遲咗, 唔好太擔心啦 !

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

似係好早期受孕階段, 即可能係已經受左精或已著床, 但之後胚胎未能再繼續分裂發育落去.

如果係以前黎講, 因未有咁敏感度高既驗孕產品, 可能會當係遲黎 M.

加油呀

首頁

尾頁

跳至