論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

頭先返去見到姐姐洗咗兩對自己出街的布鞋,我吾係幾鐘意,你地覺得有冇問題,如果都認同又會點話佢。

大宅

佢用洗衣機洗?
如果用手洗冇問題我覺得完全冇問題
用洗衣機洗的話, 話因為衛生問題, 叫佢用番手洗

伯爵府

你唔鐘意d乜?

佢"浪"鞋的地方? 佢洗的方法? 

工人保持乾淨係好事喎。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你唔鈡意佢喺工作時間做自己嘢?

伯爵府

如果你咁都唔鐘意,我勸你唔好用工人la!兔得自己以後激氣

原帖由 eebabybaby 於 10-3-26 17:12 發表
頭先返去見到姐姐洗咗兩對自己出街的布鞋,我吾係幾鐘意,你地覺得有冇問題,如果都認同又會點話佢。

禁止訪問

禁止訪問

好媽媽勳章

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 eebabybaby 於 10-3-26 17:12 發表
OK la!

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

ok la!!

大宅

布鞋就梗係要洗,
唔通着到爛都唔洗?

你係未想佢放假洗完先出街??!!

原帖由 pollyw 於 10-3-26 23:11 發表
ok la!!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 陪月勳章

我又唔覺有咩問題喎,佢都係注重自己個人衛生姐

男爵府

你唔LIKE D咩先? 佢都係保持個人衛生 = =

禁止訪問

男爵府

原帖由 傻BB 於 10-3-27 12:02 發表

緊係有問題~
請佢番嚟係幫我做野
唔係俾佢做自己野
要乾淨唔該佢喺自己休息時間做

我會同佢講
佢要洗衫又好, 洗鞋又好
叫佢夜晚沖完涼先好洗
日頭係清潔屋企, 唔係俾佢做自己野

就算我工人日頭做好哂d 野
有少少 ...

咁都要計就好難請工人lu

子爵府

my maid like to wash our sport shoes or slippers together with hers (of course, by hand)
she said it save water wor!

no problem to me

複式洋房

我覺得冇問題丫~ 佢肯保持個人衛生, 我仲覺得好o岩添~
至於o係工作時間洗自己野, 只要佢已經做晒我安排俾佢o既工作, 我都覺得冇問題 (我朋友個公主, 做完自己d野仲要求去行街添呀 當然幾日後就炒左啦...)
如果計得咁清楚, o係佢休息時間, 你咁o岩有野要佢幫手的話, 自己都會覺得唔好意思啦~

禁止訪問

男爵府

my maid even asked if she could iron her own clothes!!!

What could I say?! If I say no, she will iron them when I am not here. So I didn't answer her question.

If she wants to do something that doesn't harm me, I will let her!!! Ironing her clothes will only use more of my electricity, I will let her!!! What can I do?!

Even she recharges her mobile phone everyday...she will use more of my electricity, what can I do?!

As long as she doesn't do anything to harm my family...just let her!!!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

點解工人就一定呃人? 我工人的確老公中風, 之後死完阿媽又死阿爸, 我仲advance過假期, advance過機票, 借過幾萬蚊俾佢tim! 還晒啦!
你自己唔信工人唔緊要, 唔好覺得工人全部都係衰人, 更加唔好話人蠢, so rude & mean!

原帖由 傻BB 於 10-3-27 04:50 PM 發表

工人就係鍾意你呢d 又蠢又無計嘅僱主囉!

工人話死完奶奶再死阿媽你都信
你咁唔同工人計就晨早俾錢工人啦~
駛鬼開topic 問人呀~

http://forum.baby-kingdom.com/thread-3002459-1-1.html ...

子爵府

洗波鞋有咩問題..最怕佢連自己d野都摟摟休休咁....

咁晾衫黎黎去去都係果個地方既姐, 阻你既話咪叫佢等第日少衫晾果時先洗羅..

首頁

尾頁

跳至