親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

第一次同4歲半既囡囡去東京, 你地覺得Hello Kitty Land值唔值得去呢?

大宅

個人認為...專程去真係唔藉得, 我上次去2個零鐘就走人.

4歲小朋友我建議你一定要去 KIDZANIA(職業體驗城), 實在太好玩, 雖然會有言語不通, 不過唔緊要, 小朋友好易跟得到, 我下次去東京都一定會再去.
原帖由 mamacpy 於 10-3-26 16:31 發表
第一次同4歲半既囡囡去東京, 你地覺得Hello Kitty Land值唔值得去呢?

子爵府

可能我唔係kitty迷, 我都認為專程去真係唔藉得, 上次我帶2歲囡囡去, 因為入面都幾黑, 個囡猛叫我走, 佢入面果d products其實hk都有得賣, 惟一good係佢有個500yen抽獎, d禮物人人有份, 都幾靚.
所以我下星期再去tokyo都唔去hello kitty land, 阿囡話要encore去 thomas land呀.

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 mamacpy 於 10-3-26 16:31 發表

值得,我去过2次,都覺得好玩,3歲多的仔仔都好鐘意,你可以順道去埋附近的outlet。

洋房

如果唔係FANS,就無謂特登搭車去囉!

大宅

原帖由 yukichan1974 於 10-3-26 17:30 發表
個人認為...專程去真係唔藉得, 我上次去2個零鐘就走人.

4歲小朋友我建議你一定要去 KIDZANIA(職業體驗城), 實在太好玩, 雖然會有言語不通, 不過唔緊要, 小朋友好易跟得到, 我下次去東京都一定會再去. ...

我都好想去呀, 但..我囡都幾細膽, 我估去到佢大機會唔肯自己一個去玩. 如果真係發生, 浪費入場費之餘我會掃興唔開心, 我又唔想, 所以我估...都係等佢大d先去喇.

大宅

其實...我好多年前去過, 我都覺一般, 唔太想去. 但老公就話亞囡未去過, 想帶佢去. 等我地再傾傾先. 多謝各位既意見.

子爵府

原帖由 mamacpy 於 10-3-27 12:45 發表
其實...我好多年前去過, 我都覺一般, 唔太想去. 但老公就話亞囡未去過, 想帶佢去. 等我地再傾傾先. 多謝各位既意見.

其實妳個囡囡未去過,去一次都好,同卡通人物影下相,睇下表演。車站行去 HKLand 途中有間類似 100日圓店都可以行下。

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

值得去, 因為女仔通常都喜歡Sanrio公仔, 我囡囡5歲時去過, 今年9歲再去都話好鍾意呀 去到東京找大黑屋買入場票比在香港或去到門口買平一半

大宅

It's worth going there if your child likes the characters. We've been there 2 times and we may go there one more time this summer. My daughter , going to be 7 years old, likes there very much.

男爵府

請問係咪買套票好d定只買入場票然後每個game買票呢?

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我會覺得一係唔去, 去就買套票, 二月去時我响新宿金卷店買套票, 只係1600yen, 比去到門口買入場票仲平一截
原帖由 pennyma 於 10-4-12 00:19 發表
請問係咪買套票好d定只買入場票然後每個game買票呢?

男爵府

請問金卷店在新實宿什麼位置?是否大人也買套票?謝謝!

男爵府

請問金卷店在新實宿什麼位置?是否大人也買套票?謝謝!

男爵府

請問金卷店在新宿什麼位置?是否大人也買套票?謝謝!

大宅

Easter剛去完, 好後悔.....啲product香港都有, 樂園又嘛嘛!

;-)

禁止訪問

好媽媽勳章

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我會住池袋,請問係邊度有金劵店買到入場劵?

另外點搭車去?

原帖由 sweetcouple 於 10-4-12 23:50 發表

我都係用金券店的減價套票 (任玩PASSPORT)。果次我地響池袋買, 四個大人 (當時囡囡得1.5歲, 唔駛錢), 好好彩俾我地買到三張1000YEN的(因為仲有幾日到期), 另一張就1600YEN......

多摩的SANRIO PUROLAND (香港多數 ...

首頁

尾頁

跳至