自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我阿媽屋企(居屋)樓上裝修, 攪到我廚房天花板有裂痕, 同樓上業主講又話唔關佢哋事, 叫我哋可以找公証行評理( 誰比$??), 另寫信,拍照及親自同管理處投訴, 又不太理會, 一個推一個.
我可以點做?? 有甚辦法?? 難道要告上法庭??
我最擔心天花板d磚跌落嚟整親阿媽

男爵府

醒目開學勳章

你可以先行搵管理處傾傾,區2員幫手
居屋仲可以問下房屋處你可以點做

子爵府

BK Milk勳章

樓主~

你一定要管理處派員上門影相做記錄,再叫管理處print多一份相俾你做記錄,如果管理處唔理~直接打去管理公司同業主立案法團投訴駐苑經理等人,同埋打去屋宇署開file
貓也好,狗也好,請愛護尊重每個生命體

珍珠宮

好媽媽勳章

我娘家以前都係same case, 試過多個途徑, 最後係"屋宇署"幫到手. 你記住搵管理處上門影低D相.

大宅

有無業主立案法團?寫信去投訴順便投訴埋間管理公司.

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

係... 上次家姐又係咁

去搵屋宇署幫你 CHECK, CHECK 完佢會有報告比你, 你拿呢份報告 COPY 比管理處 (管理公司), 叫佢聯絡樓上業主幫你整返好

複式洋房

請問怎樣可以聯絡屋宇署??

複式洋房

另外我阿爸已寫信去管理處話今個月開始不交管理費直止可底銷維修費用(但現在我們仍未找人維修),
這樣做可以嗎? 會有問題嗎??

子爵府

好媽媽勳章

我都試過~但果d人叫我搵食環署上黎睇~之後有個人上黎睇~之後又話冇事~d石屎仲跌哂落黎~仲影埋相~最後冇哂聲氣~
原帖由 shan10 於 10-3-26 18:40 發表
另外我阿爸已寫信去管理處話今個月開始不交管理費直止可底銷維修費用(但現在我們仍未找人維修),
這樣做可以嗎? 會有問題嗎??

首頁

尾頁

跳至