自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

真係離譜呀, 又KISS又十指緊扣又摸PATPAT

珍珠宮

2024年龍年勳章

子爵府

子爵府

http://hk.sudden.nextmedia.com/t ... amp;art_id=13864048

可以睇片

侯爵府

醒目開學勳章

佢唔係離左婚了嗎? 那有男友又有什麼問題呀??? 係街摸pat pat就唔係咁好, 但又唔駛你咁激動呀??!!!

原帖由 小玲太太 於 10-3-26 18:48 發表

真係離譜呀, 又KISS又十指緊扣又摸PATPAT

子爵府

原帖由 happypiano 於 10-3-26 18:53 發表
佢唔係離左婚了嗎? 那有男友又有什麼問題呀??? 係街摸pat pat就唔係咁好, 但又唔駛你咁激動呀??!!!

佢真係離左婚了嗎?
忽周話佢地結婚26年, 無講佢離左婚喎, 你點解咁講既?

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我睇封面話佢仲陪佢老公去唔知邊度架喎!!乜佢離左婚咩??
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

佢點解唔一早離婚呢?對雙方都好d。

子爵府

原帖由 janet 於 10-3-26 18:57 發表
我睇封面話佢仲陪佢老公去唔知邊度架喎!!乜佢離左婚咩??

係啦, 不守婦道

前O個排佢老公入ICU先出黎講過嘢, 邊有離婚姐:;pppp:

男爵府

睛靈勳章 BK Milk勳章

乜佢有離咗婚咩?之前勾佬已經攪到個男人跌死咗,乜見過鬼都唔怕黑嘅?!今次直頭搵隻鬼!
靚太唔易做!!

子爵府

原帖由 麟媽媽 於 10-3-26 18:58 發表
佢點解唔一早離婚呢?對雙方都好d。

係啦, 我都幾鍾意劉師傅架

男人至忌戴綠帽, 個女的真係衰格,
有哂相無得唔認啦

大宅

但要勾佬應該都唔會係大庭廣眾勾佬
佢表現又好大方wor

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

好出奇呀!有d唔明,佢應該係離左婚?又同劉生出街買野?又同鬼佬男友一齊比人影/見到??

子爵府

封面故事劉家良出院冇耐 翁靜晶光頭老外 情陷夜中環2010年03月26日
現年 45歲的翁靜晶,與比她年長 29年的著名功夫導演劉家良結婚 26年。今年 1月中,劉家良被送入沙田威爾斯親王醫院,其間更一度入住深切治療部,留院十多日後出院。
最近,本刊發現翁靜晶 3星期內兩度約會一名中年老外,二人不避嫌在中環人來人往的天橋上十指緊扣,又在四季酒店的酒吧內咀嘴,之後兩人走在街上更情不自禁互攬,情陷夜中環。
不過到咗周日( 21日),翁靜晶就家庭日,一直陪伴病癒激瘦的老公劉家良。

互動片段

• [url=]翁靜晶四季酒店 Blue Bar咀鬼佬[/url]
  • [url=]翁靜晶星期日陪老公劉家良[/url]

劉家良 95年證實患淋巴腺癌,其後痊癒。今年 1月 19日在妻子翁靜晶陪同下,進入沙田威爾斯親王醫院留醫,其間更一度入住深切治療部。本刊更於一月下旬拍得翁進入威院腫瘤科病房探病,離開時更憂心忡忡眼泛淚光,似為丈夫病情憂心。

公司附近會面
不過, 2月初翁與劉一齊接受周刊訪問時,翁為丈夫病情解畫:「醫生叫佢入 ICU接受豬流感測試,結果證實冇感染。佢只係患普通傷風感冒引起嘅肺炎,因為佢成日發燒,就算退燒都要再觀察,所以要住兩星期。」劉師傅及後於 2月 4日出院。
不用照顧在病榻上的夫婿,翁可以放下心頭大石,出外鬆一鬆。 2月 24日星期三下午 4時,她便相約年約 50多歲的中年光頭老外,於她開設的中環律師事務所附近的永樂街酒吧歎 happy hour。平日一副女強人打扮的翁,這日選了貼身樽領上衣配半截裙,外披皮草外套,加一對白靴,成個人年輕晒。兩人邊飲白酒邊傾偈,十分投契,一坐便 4小時,至晚上 8時兩人才離開。之後二人步往停車場取車,直駛往香港大學,之後便失去蹤影。

放大圖片

2月 24日(周三) Happy hour
2月 24日下午 4時,翁靜晶放下工作,約中年光頭老外到永樂街一間酒吧歎 happy hour。翁不時傾到手舞足蹈,心情興奮。

放大圖片

當街繑手
兩人傾足 4個小時才離開酒吧,想不到翁靜晶在人來人往的街道,公然繑着光頭老外手臂,行去附近的中遠大廈取車。

放大圖片

3月 15日(周一)送禮冧女
本月 15日,翁靜晶再次約會光頭老外,她於下午 4時到四季酒店的 Blue Bar會合對方,其間老外忽然拿出一盒小禮物送給翁。之後翁拆開禮物,一見是金手鈪,開心到即時戴上手。

放大圖片

老外咁識玩驚喜,翁靜晶為回饋他這番心意,即用右手手指向老外勾兩勾,示意要同老外錫錫,以表謝意。

放大圖片

摸面

放大圖片

老外非常醒目,即時起身摸翁的面頰,然後來個深情一吻,懶理客人目光。

懶理途人
上周一( 15日)翁與光頭老外再度相約會面,事隔 19日,兩人見面更加激情。當日下午 4時,翁離開中環遠東發展大廈的律師事務所,步行到四季酒店大堂的 Blue Bar,會合早已到達的老外。二人選了靠窗位置,光頭老外一見翁坐下即輕摸其手背,之後拿出一盒禮物贈伊人。送完禮老外行開去洗手間,翁打開禮物盒發現是一隻金色手鈪,隨即左戴右戴,愛不釋手。當老外返回座位時,滿心歡喜的翁即以戴住手鈪的右手與老外碰杯,然後用右手食指向老外勾兩勾,老外即時醒目,起身輕撫她的面頰,然後來個嘴對嘴。
二人嘆 happy hour至晚上 8時,便由四季酒店步行回翁的律師事務所,雖然途經熙來攘往的天橋,但二人公然十指緊扣。二人在律師事務所逗留約 15分鐘,就轉場到新紀元廣場的 Gaia意大利餐廳食晚飯,至 11時許才離開。二人同步往中遠大廈停車場取車,其間老外又玩「驚喜」。他先以手摸翁的 pat pat,然後將翁推埋牆,跟她鼻捽鼻。現場所見翁非常受落,除報以冧笑外,更反攬老外。之後,翁駕駛平治房車送老外到旺角窩打老道附近後便揸車離去,老外先到便利店買煙及啤酒,再轉乘的士返紅磡海灣軒酒店式服務住宅。

放大圖片

鬧市拖手
兩人咀完冇耐便埋單走人,翁靜晶與老外由酒店行番律師樓,短短五分鐘路程,二人不避嫌在天橋手拖手。

放大圖片

行人天橋上人來人往,拖住老外的翁偶爾被途人認出,亦會面露一點尷尬神色,但亦冇甩開老外。

放大圖片

返公司放手
雖公然拖手行街,但翁靜晶行到中環遠東發展大廈的律師樓樓下就變得顧忌,主動甩開老外的手,才齊齊返上寫字樓,逗留 15分鐘後又雙雙離開。

周日陪老公翁靜晶平日會老外,星期日就陪老公劉家良。本周日( 21日)下午 3時許,翁靜晶與劉家良由工人接載往大埔太和商場消遣,至晚上 7時半兩人才離開返回康樂園愛巢。二人在停車場取車期間,記者見到大病初癒的劉較前更形消瘦,但精神尚算不俗。其間二人一個行前、一個殿後,即使登上車後亦鮮見交談,十分老夫老妻。據知情人士說:「劉師傅出院後有約朋友食飯敍舊,佢精神唔錯,不過嗰次佢老婆冇嚟。」

放大圖片

3月 21日 周日陪激瘦老公

放大圖片

閒日約會老外,周日( 21日)這些 family day,翁靜晶就自動交人,陪住病癒不久、消瘦許多的老公劉家良。兩夫婦於下午 3時許從大埔康樂園寓所到附近的太和商場行街。

愛得激烈
翁靜晶性格敢愛敢恨,當日為愛劉家良甘願做第三者。 78年,當時只有 14歲的翁在酒店門外邂逅年紀相差 29年的劉家良,二人一見鍾情。兩年後二人在邵氏化妝間再遇上,戀火一發不可收拾,縱然當時劉有妻兒,他仍堅持與翁發展婚外情,當時翁更聲稱:「我相信自己前生係一隻金絲雀,俾鐵將軍劉家良放在家悉心飼養,今世要下嫁報恩。」結果三角關係拉鋸 6年,劉終跟前妻何秀霞離婚。為換回自由,劉更將全副身家給予前妻。 96年劉遭前妻何秀霞入稟法院追討贍養費,前妻已贏了兩堂,翁立即透過沈殿霞做中間人找何庭外和解,並自掏腰包付 30萬給何,條件是以後何不得向劉索取任何金錢,連贍養費也要取消。之後,翁向傳媒表示劉已單方面決定與前妻的子女脫離關係。 84年劉與翁正式結婚, 86年翁為劉誕下大女萬儀, 3年後再誕幼女幸儀。
89年翁轉行賣保險, 95年成友邦分區總經理,年薪過百萬,踏上女強人之路。當時,正值劉師傅證實患淋巴腺癌,翁頓成家庭經濟支柱,獨力養夫活兒。同年她更於港大專業進修學院攻讀法律課程, 01年 9月正式成為律師, 04年與麥建成創辦「翁靜晶、麥建成律師事務所」,曾為葉繼歡及新世界董事總經理鄭家純任代表律師。

放大圖片

撐枱腳
離開律師樓後,兩人到附近新紀元廣場的 Gaia餐廳,揀了一個暗角位撐枱腳。

放大圖片

鼻碰鼻
晚上到 11時多,二人離開餐廳到附近的中遠大廈取車。飲飽食醉的老外情緒高漲,在停車場外的街上,忽然推翁靜晶埋牆,又攬她的腰,來招鼻碰鼻,非常溫馨!

放大圖片

軟化冧笑
翁被老外一攬,即時軟化,冧笑望向老外。

放大圖片

擁抱
接着翁反攻,一手攬番老外,來個街頭擁抱,之後兩人 keep住這個連體嬰動作行入停車場攞車。

放大圖片

送老外
相敍 7個小時後,翁靜晶駕車載老外由中環過海,以為載他返紅磡的寓所,點知去到旺角窩打老道的維景酒店就將老外放低。

放大圖片

俾翁撇低的老外,走到附近的便利店買香煙及幾罐啤酒。

放大圖片

之後老外自行乘的士返回紅磡酒店式住宅海灣軒。

放大圖片

事業成功的翁靜晶(右),近年為新世界董事總經理鄭家純(左)涉及立法會調查梁展文案作代表律師。《壹週刊》圖片

生活悠閒
記者連日發現,光頭老外除約翁靜晶外便甚少出街,似不用上班。上周三( 17日),老外單拖出動,他先到灣仔「林淡玉律師事務所」(小圖)逗留 45分鐘,之後便約一名光頭老外去君悅酒店 high tea,然後乘的士回家,生活悠閒。

放大圖片

放大圖片

住服務式住宅放大圖片

光頭老外租住的海灣軒屬酒店式服務住宅,面積有六百餘呎的兩房單位,租金由$11,500-$24,000,另有九百餘呎的三房單位,租金由$27,500-$34,400,租期必須六個月或以上。藝人陳曉東 08年亦曾租住。

桃色新聞
翁靜晶除了今次被本刊拍得與老外情陷夜中環外,另一次轟動的桃色新聞,是 01年 11月,其上司林競業在她上環寓所墮樓身亡,因而爆出二人曖昧關係。當年翁以方便在中環律師樓上班為由,獨自搬離康樂園,入住上環順景雅庭,跟老公各有各生活。有日劉家良到上環登門探老婆,豈料當時翁與林競業共處一室,翁即時頂住大門,讓林有時間爬窗逃走,怎料林因失足從七樓墮下三樓平台身亡。事後劉家良作供時披露,他知屋內有男人,故即時向翁攤牌的說:「你叫埋佢出嚟,大家老實講清楚,男歡女愛嘅事我無所謂。」他又說早已知道翁跟林一起,故曾提出離婚,惟翁靜晶拒絕。
劉家良在林競業墮樓事件發生後曾公開說:「雙方感情淡咗,最好搞清楚唔好拖泥帶水。」又說:「佢咁後生,我又老又有病,無謂拖累佢。」似對感情看破。

放大圖片

一家四口溫馨照
早年翁靜晶與劉家良不時帶埋兩個愛女,一家四口出席活動大晒幸福。不過近年一家出動的情景已漸少見。《壹週刊》圖片

放大圖片

老婆成女當家,相反退下火線的劉家良經常帶住 24歲大女萬儀(左)及 21歲細女幸儀(右)見人。兩名女兒,亦跟隨母親修讀法律。《蘋果日報》圖片

放大圖片

01年,翁靜晶被拍得與上司林競業經常出相入對,又一齊返回上環女方寓所。
男風流女着緊
近年事業有成的翁靜晶擔起當家角色,又曾和上司林競業傳緋聞。其實年壯時的劉家良有不少追求者,令翁打翻醋酲。劉家良 18歲至今參與超過 400部電影製作,他憑執導《神打》一炮而紅,從此奠定動作片導演地位。其執導佳作《少林三十六房》、《南北少林》及《醉拳 2》等更創動作片高峰。他憑《醉拳 2》奪得「香港電影金像獎最佳動作指導。當時他領導的「劉家班」,跟成龍的「成家班」及洪金寶的「洪家班」鼎足而立。劉家輝、傅聲及惠英紅更是由他一手捧紅的武打明星。
有地位財富,風流帳亦隨之而來,有妻的劉家良曾跟徒弟惠英紅傳出緋聞。之後翁靜晶從惠手上成功搶走劉家良。翁對他非常戀慕,還常為劉的飛來蜢打翻醋酲。多年前劉在北京拍戲,有個女人在報章上公開表示要包劉家良,翁知悉後大怒,立刻北上看實劉,還向傳媒說:「如果俾我見到個女人,我會打到佢腦漿都流出。」自認對劉管得嚴的翁亦曾說:「我對佢 check得好嚴,如果佢遲咗覆電話,我要佢搵人證物證,證明嗰 5分鐘去咗邊。」從此劉家良鮮有緋聞。

放大圖片

劉家良與翁靜晶於 89年結婚後,便修心養性。

放大圖片

當年由武指擢升為動作導演,事業如日方中的劉家良曾跟徒弟惠英紅(右)傳出緋聞。

子爵府

原帖由 joey_23 於 10-3-26 19:04 發表
好出奇呀!有d唔明,佢應該係離左婚?又同劉生出街買野?又同鬼佬男友一齊比人影/見到??

:;pppp:
無聽過佢離婚,
佢上次勾佬都好揚
所以我唔認為佢已經離左婚

男爵府

其實劉師傅而家有病, 佢應該好好照顧佢先啦, 就算無晒感情, 都唔應該大街大巷同其他男人有親密既舉動, 劉師傅始終都係佢老公, 都留番d 面俾老公, 都唔知係唔係想激死老公~

記得某週刊之前提過, 翁X晶當年嫁既時候話 "我今細係黎報恩 (因咩事報恩, 我唔係好記得)", 而家...唉!

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我記得佢話自己前世係金絲雀,
比劉C Fu 救過所以來報恩喎。

原帖由 AA1107 於 10-3-26 19:14 發表
其實劉師傅而家有病, 佢應該好好照顧佢先啦, 就算無晒感情, 都唔應該大街大巷同其他男人有親密既舉動, 劉師傅始終都係佢老公, 都留番d 面俾老公, 都唔知係唔係想激死老公~

記得某週刊之前提過, 翁X晶當年嫁既時候話 ...

子爵府

佢之後講過, 當年佢做WOLF精, 希望比世人接受先咁講-前世係金絲雀, 根本係一個大話

珍珠宮

2024年龍年勳章

so bad~~
佢係咪以前曾經同陳x強傳過緋聞那個呢?

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 小玲太太 於 10-3-26 19:10 發表

:;pppp:
我無聽過佢離婚,
佢上次勾佬都好揚
所以我唔認為佢已經離左婚
真係估唔到~
p.s.不過我睇唔到d圖~

首頁
12345...6

尾頁