跳至

首頁

尾頁

男爵府

有無人同我一樣, 行又痛介企又痛?????

別墅

我有呀, 用托腹帶都好似無咩用

男爵府

回覆 1# iamblossom 的文章

我都有用, 但都係好痛, 唔通就快生得!

伯爵府

牛年勳章

我左邊patpat同大脾內側都好痛
特別係訓覺時
唔知係未叫恥骨???

另 , 近幾日仲有黎m時既m痛同腰痛 , 果種痛真係同黎m時既痛一模一樣

仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

男爵府

回覆 1# CutieSo 的文章

應該係, 我昨日訓覺時都好痛, 但我未有m痛同腰痛感覺!

別墅

我痛左好幾個月啦... 醫生話BB頭仔鑽左落去.... 我訓覺時最辛苦.... 工作關係我都成日行行企企... 痛架... 不過應該未生得~

別墅

而家36w,但已經咁樣痛咗個多星期啦...
坐喺度唔郁就OK, 但起身, 行路, 瞓覺轉身...真係痛到"哎吔哎吔"咁叫救命。
呢個星期仲要加埋M痛既感覺, 左邊內側又勁痛..上個星期就右邊痛...
上次我係臨生之前一個星期先痛...仲要痛到幾時?

男爵府

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我都有痛~不過應該唔係恥骨~我係下方入面痛~好似扯著扯著咁痛...
不過最後一個月真係好攰好拿命@_@

複式洋房

我都系36周,都痛了個幾星期了。
黎M痛的感覺就時不時,但不是經常。
條腰就訓又痛企行都覺得痛。

別墅

唉,,我都周身痛,,前幾日仲去左行街,,呢幾日真係痛到死咁,,又成日都好似作動咁,,又硬又似M痛,痛果陣連條腰都痛埋嫁,,,不過最幣就係冇規律="=都唔知要等到幾時..心急

男爵府

畀面勳章

恥骨聯合痛症....由5個月開始, 最嚴重8個幾月至9個月初。最辛苦夜晚瞓覺同早上。瞓覺轉身已經跟足指引夾實隻腳全身慢慢轉, 但都痛到醒晒。但冇計, 因為腳痺﹑抽筋而一定要轉身。第二朝痛到差唔多落唔到床。搭巴士番工坐完起身直情行唔到, 夾硬落左車後以龜速行番公司。有時行行下痛到要停低休息再行過。其實我已經好乖, 有勤力做運動, 但只可幫到d, 想像唔到完全唔做會唔會要瞓床。
如果大家都有恥骨痛, 謹記唔好單腳用力, 避免行樓梯﹑行斜路, 著褲著鞋著襪一定要坐低。受力唔平均有機會有脫骹危機。不過你地咁遲先出現, 多d休息, 行路慢d, 問題都唔會太大。我係高危人士, 所以選擇開刀。

原帖由 KARY_ALIEN_BU 於 10-3-27 00:25 發表
唉,,我都周身痛,,前幾日仲去左行街,,呢幾日真係痛到死咁,,又成日都好似作動咁,,又硬又似M痛,痛果陣連條腰都痛埋嫁,,,不過最幣就係冇規律="=都唔知要等到幾時..心急 ...

洋房

一開始恥骨痛, 真係行極都行唔到&轉身都轉唔到, 以為拉傷韌帶(以為做瑜珈拉親),然後去睇醫生, 食咗三日藥後, 無咁痛!當然行緊時會拉住拉住, 同埋轉身有啲痛, 但無之前痛到叫救命!

大宅

原帖由 DalaDala 於 10-3-27 00:41 發表
恥骨聯合痛症....由5個月開始, 最嚴重8個幾月至9個月初。最辛苦夜晚瞓覺同早上。瞓覺轉身已經跟足指引夾實隻腳全身慢慢轉, 但都痛到醒晒。但冇計, 因為腳痺﹑抽筋而一定要轉身。第二朝痛到差唔多落唔到床。搭巴士番工 ...

我係7月媽媽,我exactly同你一樣~好慘呀....

別墅

係呀, 右邊patpat位瞓時就痛到旭唔到, 恥骨就一落床就痛, 要慢慢行先得~

子爵府

認識瑞士牛牛第二回

尋晚飲咗白蓮"須", 今日全日都唔覺痛.

大宅

係呀!不過我唔係成日痛,一日痛幾次,只係行行下突然間好痛,行又行唔到,跟住隻腳就無曬力。

諾諾2010年4月6日出世,重7.1lb;1個月零6日重10.8lb;  2個月零3日,重13.6lb;4個月零3日,重18lb;6個月零3日,重22lb、身長71cm

首頁

尾頁

跳至