跳至

首頁

尾頁

子爵府

星期一,病到cc吓,下午四点幾去睇中e,六点返到屋企:

mama: 哥哥,我返嚟啦,不過媽媽唔舒服,你自己玩啦 CY:媽媽(好開心見到我既聲音),你唔舒服呀?去睇醫生啦,好?我陪你呀?好? 然後走埋我身邊,將手放到我額頭:有冇發燒呀?咳呀?我同你去睇醫生,好?
(病到好sweet^^)

今朝,同CY一齊出門口,mama:同mama kiss goodbye先,要小心睇車,拖住姐姐!(每朝指定對白同動作)
CY(雙手按住我手臂,kiss我):媽媽,你著多件衫呀,好?(我穿了一件好薄的長袖衫加一
件短袖泠裙及短袖外套)

我兒呀我兒,你令媽媽變世上最幸福的媽媽啊^^

男爵府

真係好幸福架~
我唔小心撞到, 我個仔都會大喊以示心痛
佢平時自己整損手腳都唔會喊架!!
去街時仲會拖住我, 叫我行埋d
軒軒:mami~你小心有車呀,走埋d啦!
有時搞到我又笑又喊~

男爵府

畀面勳章

我最鍾意佢為我地祈禱。前排唔舒服, 佢話"我為你祈禱丫"。開頭以為佢講下, 點知佢o係祈禱時主動講"感謝主, 媽咪唔舒服, 快d好番, 感謝主, 阿們" 雖然有d搞笑, 但個心好sweet!

子爵府

原帖由 DalaDala 於 10-3-27 00:52 發表
我最鍾意佢為我地祈禱。前排唔舒服, 佢話"我為你祈禱丫"。開頭以為佢講下, 點知佢o係祈禱時主動講"感謝主, 媽咪唔舒服, 快d好番, 感謝主, 阿們" 雖然有d搞笑, 但個心好sweet! ...

wow, that's the prayer from the little angel

首頁

尾頁

跳至