網購天地

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

http://shop34220987.taobao.com/

我上星期四係哩間店買哂兩個袋,拍之前問清楚店主有無貨,店主話有,我先拍。但係我俾咗錢之後,問佢當天趕唔趕到出貨,佢先至話原來無貨,話多人買,要星期一返貨先至出到發俾我。咁無法啦,都要等。結果星期一無出到,我星期二問佢,佢又同我講廠家出貨遲咗,要等多一個星期先至出到,我話佢有無搞錯呀,要再等多一個星期?跟住,我同佢講我唔要啦,取消訂單啦!佢初時講好,見到我申請咗退款,會處理。我等咗一個鐘,佢都無確認。我再追問佢,佢話要等客服處理,我再等多一個鐘,再追佢,佢話跟進。結果我再等咗三個鐘,佢都未退款。我再,佢竟然話要等到店主晚上才可退款,結果我一等再等,到依家都未退款俾我,好明顯,佢係係度想拖~ 大家如要係哩間店買嘢,請千萬小心,至少要好好保存旺旺記錄,有事果時,向淘寶客服投訴,我明天就準備去投訴佢。

大宅

我試過有間店,收貨時少了一件貨,佢0係收貨單上佢我申請退款,我申請了,又通知左佢,但佢都冇確應到,足知等左7日,個系統自動幫我退款,我付VISA的,聽講要等3個月先退到,谷氣>.<
咁點樣可以保存旺旺記錄呀?

珍珠宮

如果你唔係用網上版本的旺旺,可以係旺旺度click 佢個名,再 right click 揀談話記錄。跟住係 keyboard 上揾 PrtSc ,再係小畫家一頁一頁咁 paste 返出嚟,再發俾淘寶客服作投訴。因為客服只可接受 jpg 談話記錄。

侯爵府

我經過最初上淘寶之前一次教訓依家都會小心d揀, 睇下評價, 呢間野4.5評分唔慌好左, 多數都有原因............雖然有d有4.7/4.8都係咁, 但低分嘅就一定有佢嘅問題喇.

經一事長一智, 多謝指佢地出黎.

如果有人得閒列晒所有黑店就好喇.

男爵府

果d客服係無權力退錢比你,一定要等負責人係度,先搞到,一般你預兩日

收唔到貨(無發出,無快遞單號),兼有旺旺對話記錄,支付寶一定會退番錢俾你,係時間問題姐,所以有乜唔妥,例如:缺貨,就千其唔好信佢,等成個星期,應該取消交易

大宅

不如開個Topic,大家列得黑店出黎啦~

原帖由 Obe2009 於 10-3-26 02:14 發表
我經過最初上淘寶之前一次教訓依家都會小心d揀, 睇下評價, 呢間野4.5評分唔慌好左, 多數都有原因............雖然有d有4.7/4.8都係咁, 但低分嘅就一定有佢嘅問題喇.

經一事長一智, 多謝指佢地出黎.

如果有人得閒列 ...

珍珠宮

我好似有見過類似的 topic 不過唔知依家游咗去邊~

我自己都有十個黑名單賣家,通常遇到勁衰果D賣家,我就會係旺旺列佢做黑名單,費時過一排我忘記咗,又中入去買嘢。店名會改,旺旺就一定無得改。

禁止訪問

男爵府

BK Milk勳章

但係, 我想問吓賣家有冇規定要O係幾多日內發貨?
如果我付錢后, 佢唔退款又唔發貨, 係唔係就即可投訴?
消費者未必要接受無了期咁等到佢有貨BOR

珍珠宮

通常我等兩日佢都未發貨,我都會追佢。如果佢有合理解釋,而我又可以接受,我都會等。如果唔覆,或者唔合理,我就會申請退款,迫佢處理。再唔理我,我就會通知淘寶客服。一般我都唔會接受佢超過五日都唔發貨。

大宅

香港人要求真是高
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

BK Milk勳章

原帖由 ppp123 於 10-3-27 22:05 發表
香港人要求真是高

乜你唔係香港人?

大宅

好多 shop 都係咁的, 佢根本冇貨倉, 佢發貨時先話你知有冇貨.
我已成為了必獸暫苦主了.........

珍珠宮

原帖由 ppp123 於 10-3-27 22:05 發表
香港人要求真是高

等咗五日都唔發貨,又唔回覆,咁都算要求高?唔通我應該唔出聲咁等一個月,或者無了期咁等落去?

複式洋房

so cheap

首頁

尾頁

跳至