烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

珊瑚宮

這個炉是飛利蒲十年前左右發明的,當時好似賣成千幾元.我仲記得個名叫......雅樂爐......(但現在停產)現在街邊的電器,無管制的,出事都唔知揾邊個.
玩具萬歲!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 fitfish 於 10-3-25 19:45 發表
這個炉是飛利蒲十年前左右發明的,當時好似賣成千幾元.我仲記得個名叫......雅樂爐......(但現在停產)現在街邊的電器,無管制的,出事都唔知揾邊個.

咁係咪即係唔好用 所以停產?

珊瑚宮

以前好多好嘢都停產,無得解.例如樂聲牌焗爐,樂聲两用湯煲,雅樂爐......等.如你喜歡,可打去飛利浦代理問有無貨.昨日從深圳回來,這種爐在百貨,電器店有很多牌子,都是約$1xx-$2xx.

玩具萬歲!

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我前日係街邊都買左光波爐,因我用電池爐,而光波爐用咩煲都得

琥珀宮

我係街邊買$360有燒烤架送,我見個盒有吉之島價錢寫住$598,我估佢有係吉之島擺promote

珊瑚宮

appleyuen:D人自已做手腳.
玩具萬歲!

琥珀宮

原帖由 fitfish 於 10-3-27 15:24 發表
appleyuen:D人自已做手腳.
唔明?咩自已做手腳?

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

男爵府

我有一個"雅樂爐", 用左 10+ 年, 好好用喎.
未買真空煲前, 用佢煲湯, 校定時間掣, 唔使睇火.
依家就主力打邊爐用.

原帖由 fitfish 於 10-3-25 19:45 發表

男爵府

應該係因為賣得貴.

當年興"尚朋堂" (依家好多酒樓仲用緊做火鍋), 賣緊 $6xx-$7xx, "雅樂爐"賣$13xx, 邊有銷路.

我果個, 係抽獎抽返來, 要比錢, 都唔會買.

原帖由 miffymiffy 於 10-3-27 10:49 發表

咁係咪即係唔好用 所以停產?

珊瑚宮

appleyuen:逢街邊D人賣嘢,實話吉之島,崇光等公司有得賣,其實係無.佢張招紙可能自己整上去.博你信任.這種爐yahoo 拍賣都有.
玩具萬歲!

珊瑚宮

買嘢要去公司買,有保障.
玩具萬歲!

琥珀宮

即係吉之島價錢係自己貼上去?
原帖由 fitfish 於 10-3-27 18:50 發表
appleyuen:逢街邊D人賣嘢,實話吉之島,崇光等公司有得賣,其實係無.佢張招紙可能自己整上去.博你信任.這種爐yahoo 拍賣都有.

琥珀宮

琴日用過一次都ok...不過條電線唔小心接近個爐面燒穿左少少
原帖由 小傑媽媽 於 10-3-27 18:16 發表
請問你有冇用過?好用嗎?

珊瑚宮

appleyuen:係唔係佢自己痴我唔知.你條電線會溶,卽不是高温電線,是不合規格的.你仲夠膽用?
如果呢件野在大公司,大電器店買,已經可以退錢喇?
玩具萬歲!

琥珀宮

係我大意,冇留意到條電線係爐面上面,所以燒穿少少,我第日用時都會小心留意下,thx
原帖由 fitfish 於 10-3-27 19:31 發表
appleyuen:係唔係佢自己痴我唔知.你條電線會溶,卽不是高温電線,是不合規格的.你仲夠膽用?
如果呢件野在大公司,大電器店買,已經可以退錢喇?

珊瑚宮

你個光波爐幾多W呀?如有成1000W以上,去永安買個電爐餅好過,都是幾百元.乜煲都得,有保障.
玩具萬歲!

琥珀宮

1600w~咩電爐餅?係咪放煲底既磁貼?
原帖由 fitfish 於 10-3-27 22:51 發表
你個光波爐幾多W呀?如有成1000W以上,去永安買個電爐餅好過,都是幾百元.乜煲都得,有保障.

別墅

我都係用家, 主要用來煲湯,炆野,和煲中藥, 因為覺得煤氣費好貴,我係過年前買的, 到現時為止都覺得幾好用, 有時仲用來焗番薯(好好味), 至於係咪真係咁慳電, 就要看下期的電費單才知道, 我每日都用兩小時左右啦.

首頁

尾頁

跳至