自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

想配 "助聽器" 比老人家,
有什麼好介紹???

thanks!!

背熟佢,被罵者一定比你罵到目定口呆!
講 你 又 唔 聽 , 聽 你 又 唔 明, 明 你 又 唔 做 , 做 你 又 做 錯 , 錯 你 又 唔 認 , 認 你 又 唔 改 ,改 你 又 唔 服 , 唔 服 又 唔 講 ...

男爵府

我都好想知,請問大家有冇好介紹

大宅

any one can help??
thanks!!

講 你 又 唔 聽 , 聽 你 又 唔 明, 明 你 又 唔 做 , 做 你 又 做 錯 , 錯 你 又 唔 認 , 認 你 又 唔 改 ,改 你 又 唔 服 , 唔 服 又 唔 講 ...

男爵府

up

大宅

up x2

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

之前屋企人配過, 價錢分別都幾大, 由二千幾至萬幾都有, 配果個人講, 唔須要配最貴果D, 因為太清太敏感會連好細聲雜音都收到, 所以配左一個中價約7千, 但唔知算唔算好.

原帖由 山山 於 10-3-25 22:27 發表
想配 "助聽器" 比老人家,
有什麼好介紹???

thanks!!

水晶宮

畀面勳章

原帖由 lestat 於 10-3-27 23:31 發表
之前屋企人配過, 價錢分別都幾大, 由二千幾至萬幾都有, 配果個人講, 唔須要配最貴果D, 因為太清太敏感會連好細聲雜音都收到, 所以配左一個中價約7千, 但唔知算唔算好.

...

咁你屋企人用左係咪聽野淸d ga? 請問你屋企人幾大? 因我都想配比我老豆. 佢83 la.

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

真係清好多, 佢今年70喇, 你之前有冇帶你老豆去睇e生檢查下, 因為之前檢查時e生講如果已經退化到某一程度, 配助聽器都未必一定有幫助.
原帖由 tanping 於 10-3-28 17:44 發表

咁你屋企人用左係咪聽野淸d ga? 請問你屋企人幾大? 因我都想配比我老豆. 佢83 la.

伯爵府

醒目開學勳章

可以去香港聾人福利促進會驗左耳既分貝先, 再由那兒的註冊驗耳師提議那幾種助聽器比較適合, 我都是去聾福驗耳配機, 起碼她是非(媒)利機構, 價錢方面會比較公道合理
http://www.deaf.org.hk/news.php

大宅

原帖由 lingirl 於 10-3-29 17:57 發表
可以去香港聾人福利促進會驗左耳既分貝先, 再由那兒的註冊驗耳師提議那幾種助聽器比較適合, 我都是去聾福驗耳配機, 起碼她是非(媒)利機構, 價錢方面會比較公道合理
http://www.deaf.org.hk/news.php ...

many.......many thanks!!!!

水晶宮

畀面勳章

唔該哂大家

男爵府

請問在香港聾人福利促進會配機貴嗎?

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我99最近配咗部$9000, 唔知算唔算貴.

原帖由 toyotabb 於 10-4-15 11:17 發表
請問在香港聾人福利促進會配機貴嗎?

男爵府

請問是否只配戴在其中一邊,is ok?
要預約等好耐嗎?

首頁

尾頁

跳至