跳至

首頁

尾頁

大宅

大家好,我寶貝囡就快11個月大,她自己都識企啦,有時自己放開手,雖然只是企得十幾秒,但見到她不斷進步,我而好開心啦,有時都想她快些識行,因為見到她自己好開心企係度望呢個世界, 有時有在公園見到和她年紀相同都已經行,的小朋友又好似好開心咁,所以我自己就諗,其實早些行都並不是不好的, 但老人家就話早行就是辛苦命,到歲幾2年歲才識行才好喎,是有根據嗎?

大宅

好媽媽勳章

我個囡都10個月多d, 都係未識行, 企都係企得1, 2秒, 未算穩, 其實都唔心急, 個個小朋友發展唔同, 順期自然啦。

我都聽d老人家講過, 小朋友太快識行會係辛苦命, 唔知真唔真呢? 點為知快呢? 即係幾多個月呢?

男爵府

歲幾2年歲才識行?唔係嘛...似父母係辛苦命多d , 抱bb 咁多個月...

大宅

我女女5月6日出世嫁~依家可以自己企起身跳舞~同埋自己行到2~3步~希望女女快D識行啦!!~

別墅

我個仔5月12出世..自己扶住張bb床企係度行黎行去...但一放佢落地就坐地下...

你地d bb講野未~??

民房

我個仔仔10個月大喇. 而家識離手企5秒..行就仲未..:lol

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 *小白* 於 10-3-29 00:26 發表
我個仔5月12出世..自己扶住張bb床企係度行黎行去...但一放佢落地就坐地下...

我女女又係5月12日出世的,佢而家可以扶住0的野來行,講野就"媽媽""打"呢0的音

複式洋房

識呀~唔扶住可以慢慢企鵝甘行廿步喇~~

禁止發言

民房

我個仔咪就係唔識爬羅。我間playgroup既導師都係咁講,爬多d有助佢地既鍛鍊大肌同訓練平衡能力。

禁止發言

民房

我上緊嬰幼兒心理發展協會個Playgroup都幾多野學

禁止發言

水晶宮

虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我BB10個月多D

依排練習緊自己企起身(可以企到5秒左右)

我諗佢會係企穩左先行第1步
~ 神的恩典夠我用~
~用流淚撒種的 必歡呼收割~

別墅

bb剛剛識行, 不過只識行幾步..行個時雙手舉起, 成個大東瓜咁!!

大宅

我個B都係自己放手行到幾步,每次行完佢都會好開心.仲開心過我,佢都爬左好幾個月咯.

大宅

原帖由 *小白* 於 10-3-29 00:26 發表

講緊太空話同埋識得唱太空歌~

別墅

我個仔都係..係咁爸爸,媽媽

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

唔止行lu...阿仔join咗個跑步比賽...成為全場最細..上埋新聞啦!

http://the-sun.on.cc/cnt/news/20100403/00407_051.html

大宅

原帖由 bird 於 10-4-6 18:17 發表
唔止行lu...阿仔join咗個跑步比賽...成為全場最細..上埋新聞啦!

http://the-sun.on.cc/cnt/news/20100403/00407_051.html

你仔仔真係好叻呀, 10個月識跑. 想請教下. 你平時有冇特別訓練佢GA?

我女女只係識企, 未識行, 真失禮.

首頁

尾頁

跳至