美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章

平時做c6 laser facial 都係星期六早上去做, 所以無化妝, 我用bb cream 代替粉底, 上星期放工去做 c6, 個staff 同我落妝就問我係唔係用bb cream, 我都覺得奇問佢點知, 佢話d色食死在皮膚裡, 好彩有c6都可以幫清除.

所以我現在都無用bb cream 了.
[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

民房

係咪你落妝落得唔乾淨咋??@@

侯爵府

好媽媽勳章

原帖由 happytreefriend 於 10-3-26 10:04 發表
係咪你落妝落得唔乾淨咋??@@

唔係, 我落妝落得好乾淨架, facial 姐姐話bb cream 係會咁.
[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

民房

一係剩係當bb cream係concealer咁用lor~ 我有d fd都係咁, 話因為覺得bb cream好thick wor...
btw, 你用咩brand ge卸妝架?

伯爵府

玩具勳章 畀面勳章

我想問你用邊隻brand 的bbcream呀? 咁恐怖.......
我都有用bb cream喎, 但冇你講的問題.

原帖由 Jamesmama 於 10-3-26 09:11 AM 發表
平時做c6 laser facial 都係星期六早上去做, 所以無化妝, 我用bb cream 代替粉底, 上星期放工去做 c6, 個staff 同我落妝就問我係唔係用bb cream, 我都覺得奇問佢點知, 佢話d色食死在皮膚裡, 好彩有c6都可以幫清除.

...

侯爵府

好媽媽勳章

原帖由 baby_jkk 於 10-3-26 10:15 發表
我想問你用邊隻brand 的bbcream呀? 咁恐怖.......
我都有用bb cream喎, 但冇你講的問題.

如果facial 姐姐唔講我都唔知有問題喎, 佢過好多客都係咁所以題題我, 我仲覺得bb cream 好好用tim. 家下唔用了.

我用missha 同 mioggi. 落妝竟用bioderma

禁止訪問

畀面勳章

禁止訪問

大宅

Jamesmama,

如果真係都幾恐怖, 我仲有兩支未用完(一支Dr. Jart, 一支Zino)。

不過, 唔好介意! 我都有做c6, 都係用bioderma落bb cream, 但無人同我講過d色入咗皮膚到, 我又試過去sasa比d sales捉住用部機check皮膚(可以睇到面層和低層皮膚), 都無人同我講過話有色的問題。

我真的很想知道, 個sales點睇到d色入咗皮膚到? 用肉眼睇or用機睇到? 有無教你點睇? 請不要介意, 我都想知清楚再決定繼唔繼續用好。

侯爵府

好媽媽勳章

原帖由 迪迪洛洛媽媽 於 10-3-26 12:26 發表
Jamesmama,

如果真係都幾恐怖, 我仲有兩支未用完(一支Dr. Jart, 一支Zino)。

不過, 唔好介意! 我都有做c6, 都係用bioderma落bb cream, 但無人同我講過d色入咗皮膚到, 我又試過去sasa比d sales捉住用部 ...

我又冇問喎, 不過點都好, 我都係同大家share, 我就決定唔再用bb cream 架啦.

大宅

我用 Zino & 日本的 Nanoce, 我就覺得唔會有呢個問題 bor

子爵府

BB CREAM 和粉底都要卸妝, 我之前用MIOGGI的,現在都無用, 我覺得好立和好易出粒粒, 用左2個月就無再用了。
世上只有!!!

子爵府

請問做C6 LASER FACIAL係可以清除到底層的污穢物嗎?
原帖由 Jamesmama 於 10-3-26 09:11 發表

...
世上只有!!!

侯爵府

好媽媽勳章

原帖由 hoikiuqq 於 10-3-26 15:27 發表
請問做C6 LASER FACIAL係可以清除到底層的污穢物嗎?

c6 主要作用係美白去斑, 一定幫到去積的.

複式洋房

我都有同感, e+都無用BB cream 喇!!!

原帖由 hoikiuqq 於 10-3-26 15:25 發表
BB CREAM 和粉底都要卸妝, 我之前用MIOGGI的,現在都無用, 我覺得好立和好易出粒粒, 用左2個月就無再用了。

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 14# Jamesmama 的文章

唔好意思! 我唔係好識想請教下, 其實 C6 係乜野黎架? 可唔可以去班呢? 定係只是普通 facial, 價錢貴唔貴呢?

侯爵府

好媽媽勳章

原帖由 meiling222 於 10-3-26 17:12 發表
唔好意思! 我唔係好識想請教下, 其實 C6 係乜野黎架? 可唔可以去班呢? 定係只是普通 facial, 價錢貴唔貴呢?

Laser Facial是採用經美國食品藥物管理局(FDA)認證的Medlite C6®激光機,以Nd:Yag 1064納米波長激光在納秒極速時間內將能量打入皮膚真皮層,把色斑內黑色素撃碎及激活膠原蛋白重組及增生。

經壹個療程後,明顯去除色斑、黑頭、暗瘡印及改善粗大毛孔、皺紋、暗啞膚色等….

治療過程及注意事項:

C6 Laser Facial採用較溫和的能量在面部或頸部均勻掃射,打至皮膚微紅、微熱,全程約15~20分鐘。完成治療後塗上修復藥膏,有助降紅、保濕。整個療程大約30~45分鐘。療程後可以照常化妝、上班,完全不會影響日常生活!

做Laser 前後最少兩星期避免曝曬太陽、不可做果酸換膚、微針等療程。盡量塗SPF 30 或以上的防曬。每次療程至少相隔十日或以上。

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章

原帖由 girl_girl_email 於 10-3-29 11:56 發表

yes, i do my facial in HXO too. they have used the machine to check the skin after the facial. no one tells me that my skin has problem.

如果係咁真係要落妝要落多d功夫.

男爵府

畀面勳章

原帖由 Jamesmama 於 10-3-29 11:43 發表

Laser Facial是採用經美國食品藥物管理局(FDA)認證的Medlite C6®激光機,以Nd:Yag 1064納米波長激光在納秒極速時間內將能量打入皮膚真皮層,把色斑內黑色素撃碎及激活膠原蛋白重組及增生。

經壹個療程後,明顯去除色斑 ...

甘我想問大約幾$一次~要做幾次既呢?

首頁

尾頁

跳至