基督家庭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

hi~大家好..我想問下元朗/天水圍邊到有教會呢?
我想同2個女女都去教會聽下:loveliness:

子爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章

天水圍有好多教會, 我去嗰間係天恆村, 宣道會, 係宣道幼稚園內. 係巴士總站行入去就可以.

你係天水圍邊度住, 其實裡面有好多教會架.

男爵府

就咁入幼稚園就得嫁啦?

禁止發言

男爵府

你去呢個link睇下,有晒天水圍各間教會的地址同電話,你睇下邊間你比較就腳......
你可以響星期日之前打去問下佢地崇拜既時間,記得話佢知你會同埋2個囡囡去呀,因為兒童崇拜的時間可能有不同的!
希望你enjoy返教會的時間!

http://www.gn4tsw.org/index.php? ... id=10&Itemid=35

男爵府

出唔到個link添......

天盛苑
基督教聖約教會盛恩堂
2149 9001

天耀村
基督教香港信義會天耀生命堂
2617 0576
中華基督教禮賢會天水圍堂
2616 4005
香港九龍塘基督教中華宣道會天耀堂
2445 5128
中華基督教會天約堂
2445 3724

天桃街
聖公會聖腓力堂
2447 1803

天華村
浸信會華恩福音堂
2253 6262

天恩村
中國基督教播道會天恩堂
2617 3401

天頌苑
宣道會天頌堂
2479 0154
循道衛理聯合教會天水圍堂
2146 2455
香港宣教會恩典堂天水圍福音堂
2448 8989

景湖居
香港豐盛生命基督教會
3160 3119

天富苑
金巴崙長老會耀道堂
2617 7872
尖沙咀浸信會天水圍福音堂
3145 2274

天恆村
宣道會天水圍堂
2486 5228

天澤村
中華宣道會天澤堂
3152 2917
神召會禮拜堂天澤堂
2486 3002
大埔浸信會天澤福音堂
2189 3887

男爵府

原帖由 ferferfer 於 10-3-29 21:33 發表
你去呢個link睇下,有晒天水圍各間教會的地址同電話,你睇下邊間你比較就腳......
你可以響星期日之前打去問下佢地崇拜既時間,記得話佢知你會同埋2個囡囡去呀,因為兒童崇拜的時間可能有不同的!
希望你enjoy返教會的時間!

ht ...

thx~~ 唔該晒

另外我想知元朗邊到有,可能會同朋友帶d仔女去

複式洋房

你可以參考
http://www.hkchurch.org/Search/L ... =CHU&Dist=NT/YL

我都係在元朗區返教會的,我想邀請你到我的教會崇拜或婦女小組~
主耶穌說:"我是葡萄樹,你們是枝子;常在我裏面的,我也常在他裏面,因為離了我,你們就不能作甚麼。"

男爵府

Hi, 我都係返開天水圍教會,我間敎會在嘉湖海逸酒店
第2期,教會名是亞洲基督徒蒙召會(條link都有
資料),我哋個牧師係外國人,師母是美國華僑香港人,我哋主要語言是英文,但有中文翻譯,有很多媽媽帶小朋
友來學英文,我個仔都係咁,學學下英文,後來信埋主受
埋洗,希望可以幫到你.

男爵府

唔該晒大家比資料我

男爵府

原帖由 esweet 於 10-3-30 16:12 發表
  Hi, 我都係返開天水圍教會,我間敎會在嘉湖海逸酒店
第2期,教會名是亞洲基督徒蒙召會(條link都有
資料),我哋個牧師係外國人,師母是美國華僑香港人,我哋主要語言是英文,但有中文翻譯,有很多媽媽帶小朋
友來學英文,我個仔都係咁,學 ...

我搵唔到你講呢間教會....
你果到有無兒童主日學嫁?

禁止發言

男爵府

我間敎會有兒童主日學,是一間基督教小教會,
我不知什麼是靈派,不過間敎會主要語言是英文,
有d人未必鐘意.

http://loveneighbour.mysinablog.com/index.php?op=Default&Date=200801

http://www.gn4tsw.org/index.php?option=com_content&task=section&id=10&Itemid=35

男爵府

布無d係大人同小朋友一齊去嫁?
我想搵d可以同小朋友一起學習如何認識神...
兒童主日學可唔可以比11age上嫁?...

別墅

HIHI SZESZELO,

我小朋友係返元朗生命堂嘅主日學, 位置係在元朗廣場後面, 我個女由幼稚園返到依家小學了, 每星期日早上9:30-10:30, 平時主要係唱詩歌, 聽聖經故事, 學金句, 食茶點, 如果節日, 例如復活節, 聖誕就會有特別活動又或者獻詩....., 如果你的小朋友開頭未適應的話, 你可以陪住佢一齊添, 我嗰時都係咁架, 有興趣你都帶小朋友試吓啦

男爵府

原帖由 Bambibi 於 10-4-2 02:39 發表
HIHI SZESZELO,

我小朋友係返元朗生命堂嘅主日學, 位置係在元朗廣場後面, 我個女由幼稚園返到依家小學了, 每星期日早上9:30-10:30, 平時主要係唱詩歌, 聽聖經故事, 學金句, 食茶點, 如果節日, 例如復活節, 聖誕就會 ...

好丫..佢無佢地址?

大宅

我個小朋友3yrs.. 想問問仲有邊間元朗教會有o岩呢個年紀的小朋友?

另外, 想問問有無人可以一齊返.... 因為如果無返過該教會, 自己無端端走入去, 感覺好似好奇怪........

url=http://www.TickerFactory.com/]

複式洋房

原帖由 tammyhw 於 10-4-11 01:04 發表
我個小朋友3yrs.. 想問問仲有邊間元朗教會有o岩呢個年紀的小朋友?

另外, 想問問有無人可以一齊返.... 因為如果無返過該教會, 自己無端端走入去, 感覺好似好奇怪........ ...

自由行會好好多, 因為如果唔適合該間教會, 咁可以閃得自然而唔需要交待, 否則......的人會問點解, 有時根本無得解. 因為各從類, 人人都有不同相處方式和感受吧.

男爵府

醒目開學勳章

係元朗廣場後面既生命幼稚園內, 屬"信義會"

原帖由 szeszelo 於 10-4-5 23:22 發表

好丫..佢無佢地址?

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

你可以上這2個網頁看看,給你參考。
播道會
http://www.efcc.org.hk/churchweb/district.html
宣道會http://www.cmacuhk.org.hk/version4/html/church/church.shtml

首頁

尾頁

跳至