自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我個仔6歲...最近呢2個月換{六歲齒}呢2個月成日流牙血...咁正唔正常架???岩岩頭先又流...我有D驚..佢又唔係流好多...用張紙巾整整就冇....但係我又睇唔到佢隻牙有流血....可能佢以經抺左....(因為次次佢都係自己用紙巾印完先比我睇)......有冇媽媽D仔仔女女換牙既時候都有呢D問題呢????請多多指教.....THX

侯爵府

小朋友換牙時, 無流牙血的問題, 你小朋友係牙醫脫牙, 或是自然脫落的, 如有問題, 可向牙醫請教..

大宅

回覆 2# 焯媽媽 的文章

佢仲味脫哂牙架...但有隻牙係最後果到生緊出黎囉....

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

會唔會牙肉發炎?

不過係一定要去睇醫生.

呢度有講幼兒常流牙血係唔好忽略.

http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20080616&sec_id=4104&subsec_id=3626368&art_id=11232898

唔止講流鼻血, 最底有講埋流牙血架.

大宅

回覆 4# kc_01k 的文章

好驚喎......但佢之前又未試過..
同埋佢冇流鼻血喎.......唔好嚇我啦...

翡翠宮

原帖由 caffey2003 於 10-4-5 02:21 發表
好驚喎......但佢之前又未試過..
同埋佢冇流鼻血喎.......唔好嚇我啦...

sorry呀, 我唔係想嚇你架.

不過你同佢去睇醫生好啲, 可能係牙肉發炎呢.

一係你試吓煲啲涼荼比佢飲先, 睇吓有無改善.

大宅

回覆 6# kc_01k 的文章

我會盡快同佢睇睇架啦....因為頭先佢未訓...係床玩玩下又拎張有血紙巾我睇....半夜三更諗幾諗...真係驚驚地架.....

翡翠宮

原帖由 caffey2003 於 10-4-5 02:58 發表
我會盡快同佢睇睇架啦....因為頭先佢未訓...係床玩玩下又拎張有血紙巾我睇....半夜三更諗幾諗...真係驚驚地架.....

唔係又流呀?

快啲去睇喇. 希望只係牙齒問題.

衷心衷心祝你仔仔無事, 身體健康.

睇完記得通知我地報平安呀.

首頁

尾頁

跳至