家事百科

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

想問,德利板同一般廚櫃公司所用嘅纖維板有咩唔同?係咪耐用D?

大宅

系呀,系我個師傅講德利板好過西德板,個師傅做左差不多成36年呀,
原帖由 米水 於 10-4-6 09:23 發表
想問,德利板同一般廚櫃公司所用嘅纖維板有咩唔同?係咪耐用D?

禁止訪問

複式洋房

一般廚櫃公司所用嘅防火板係大陸貨.
基本上品質差不多!

心造福田,自有福緣.

伯爵府

多謝大家先!

今日師傅報左價俾我,如下:

OPAL套餐包...
8尺UV水晶吊櫃
8尺UV水晶地櫃
8尺OPAL無縫實芯檯面連單盆
共:HK$9,900

如果改用德利板同corian石,就要$15,000

大家覺得如何?合理嗎? 有無其他好介紹呢?唔該大家!

伯爵府

原帖由 vvnpo 於 10-4-6 20:56 發表
西德板(行貨)保用10年喎。我啲櫃做完代理真係寄番張certificate同warranty俾我架。我阿仔揾大玩具車(成個人坐上去嗰啲)撞上去都無事。

咁係咪無CERT就一定有問題? 另外,咁妳做左幾錢?

禁止訪問

別墅

價錢都同我算差唔多,

我個裝修師傅幫我做 8尺吊櫃 + 8尺地櫃無縫石檯面都要收 $9,000

我都仲諗緊做唔做好, 唔做個廚房又好似而家甘,又亂又唔好用....

伯爵府

原帖由 samsam12182000 於 10-4-7 03:39 發表
價錢都同我算差唔多,

我個裝修師傅幫我做 8尺吊櫃 + 8尺地櫃無縫石檯面都要收 $9,000

我都仲諗緊做唔做好, 唔做個廚房又好似而家甘,又亂又唔好用.... ...

裝修師傅一般都貴過廚櫃公司,妳可以出去睇下先決定呀!

別墅

原帖由 米水 於 10-4-7 09:56 發表

裝修師傅一般都貴過廚櫃公司,妳可以出去睇下先決定呀!

我個裝修師傅是朋友來的, 佢都話計平左, 對我來講唔是貴, 是銀碼大, 再加其他裝修費, 都幾重負擔 jei...

伯爵府

原帖由 samsam12182000 於 10-4-7 20:51 發表

我個裝修師傅是朋友來的, 佢都話計平左, 對我來講唔是貴, 是銀碼大, 再加其他裝修費, 都幾重負擔 jei...

咁妳講得啱~哩樣係錢果樣又係錢,唉....裝一裝修真係好貴!

別墅

最慘是自已都識, 不過自已行唔開, 想駛少 d 都唔得......

別墅

究竟是德利板定係西德板質素耐用D,收到不同意見呢?定係西德板貨有不同類別,有D好有D普通,應該點分呢?請指教。

首頁

尾頁

跳至