嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如題.
謝謝.

伯爵府

我諗一日三餐+tea, 好似大人o甘
奶可以吾飲

但係我隻bee 兩餐奶(早, 晚)+午晚餐固體+tea=五餐

複式洋房

想問tea應 該吃些什麼?除了麵包,還有什麼可以給bb吃?

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

tea 可以係生果/乳酪/蛋糕/包/餅

伯爵府

同上,or 烚egg, 蕃薯, 粉面, 蛋撻

子爵府

牛年勳章

TEA:如果我整開粉麵,我呀仔都會食D,又或者會自制馬拉糕,MUFFINS, COOKIES, PANCAKES, CHEESE ON TOASTS,HAM & CHEESE TOASTIES,果醬多士...

大宅

2-3餐奶(早晚,tea(一時時,出街通常冇)) , 早餐食麥皮or pancake or 栗米片or 蛋糕 ,午晚食飯,麵or粥, tea有時齋奶, 有時奶(4-5oz)加小食, 小食會買or自己整(蛋撻, 蛋糕, 曲奇, pancake), 食完飯通常再有布甸or乳酪,乳酪有時會買原味加生果, or生果蓉, 好似健康0的

男爵府

請問pancake點整呀 ? 容易嗎?

原帖由 ttlucky0303 於 10-4-6 23:46 發表
2-3餐奶(早晚,tea(一時時,出街通常冇)) , 早餐食麥皮or pancake or 栗米片or 蛋糕 ,午晚食飯,麵or粥, tea有時齋奶, 有時奶(4-5oz)加小食, 小食會買or自己整(蛋撻, 蛋糕, 曲奇, pancake), 食完飯通常再有布甸or乳酪, ...

大宅

其實我煮俾呀女都係用呢個WEBSITE整野食
http://www.leisure-cat.com/frm_1311.htm

唔想等,唔使打到企身, 就用發粉,落2-3克
蜜蜂係用黎上色用甜0的, 落糖都得, OR唔落用果醬食

大宅

個網超正....GOOD..

原帖由 ttlucky0303 於 9-4-2010 17:16 發表
其實我煮俾呀女都係用呢個WEBSITE整野食
http://www.leisure-cat.com/frm_1311.htm

唔想等,唔使打到企身, 就用發粉,落2-3克
蜜蜂係用黎上色用甜0的, 落糖都得, OR唔落用果醬食 ...

首頁

尾頁

跳至