自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

.......又.......又......., 好像........

要作2句, 可點作好? thanks

男爵府

原帖由 waiwai@.@ 於 10-4-9 22:35 發表
.......又.......又......., 好像........

我個女都係小一, 以下係佢既作品,

XX(人名)又美麗又善良, 好像童話的小公主.

複式洋房

今天又大風又大雨,好像有颱風一樣.

我上完石极又累又痛,好像做了一小時運動一樣.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

運動員跳得又高又遠,好像雙腳裝上了彈弓一樣,令人看得嘆為觀止。

呢句得唔得呀....
原帖由 waiwai@.@ 於 10-4-9 22:35 發表

複式洋房

好媽媽勳章

我又不會做作句功課了,最後還是決定又上BK向媽媽們求救,好像作弊的感覺非常差。
進步就會快樂。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

原帖由 homoco 於 10-4-9 22:59 發表
我又不會做作句功課了,最後還是決定又上BK向媽媽們求救,好像作弊的感覺非常差。

男爵府

醒目開學勳章

蘋果又圓又大個, 好像一個pat pat

我塊面又圓又大個, 好像一底pizza

侯爵府

好媽媽勳章

天空忽然又黑又暗....好像就來下起大雨啊!
今天媽媽買了一條又肥又大的魚做晚餐....好像很美味啊!
今天的功課又多又深...好像做來做去也做不完呢?

公爵府

妹妹的臉兒又圓又紅, 好像一個洋娃娃 or 紅蘋果

弟弟的眼睛又大又明亮, 好像天上的月亮

首頁

尾頁

跳至