嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章

我個仔跌左落床,差唔多二呎高。
亞仔喊得好勢利,點樣知道他有冇跌親個頭?

子爵府

快d去醫院檢查吓啦, 可大可少呀!!!!

原帖由 KiNnK 於 10-3-25 19:06 發表

大宅

快d 去啦, 仲問

大宅

佢點?我阿仔早幾日都跌左落床

男爵府

我個仔早幾日都係...不過好快收聲又訓返..就無去睇醫生了

別墅

如果係幾日前跌既, 而bb都無咩事
, 無食少左野, 又同平時一樣咁精靈
咁就不用太擔心啦

不過,下次(最好無下次)為隱陣起見
都係立刻去睇醫生好d

男爵府

我個仔跌左落床

我個女之前都試過跌左落床 ,有大喊不過冇嘔吐仲精神的話,我都冇送佢去醫院,我諗唔洗太WORRYmouth:

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我個仔細時都跌過兩次

留意吓佢有冇嘔, 發"吽豆", 不停喊, 唔想郁....總之同平時唔同就要同佢去睇醫生

如果食得, 玩得, 瞓得就多數冇事

別墅

原帖由 KiNnK 於 10-3-25 19:06 發表
你個仔幾大我個女禽日都係床跌落地真係好擔心

別墅

我個女前晚半夜都跌左落床啊,嚇死我!心痛到死!真系估唔到我訓出邊擋住距都跌到!

別墅

原帖由 LAM-mama 於 10-4-12 10:14 發表
我個女前晚半夜都跌左落床啊,嚇死我!心痛到死!真系估唔到我訓出邊擋住距都跌到!
你個女幾大我個女1歲,跌左落床個心好驚,禽日仲發燒唔知關唔關事,所以今日同佢睇醫生穩陣d

別墅

原帖由 winglamma03 於 10-4-12 10:50 發表
你個女幾大我個女1歲,跌左落床個心好驚,禽日仲發燒唔知關唔關事,所以今日同佢睇醫生穩陣d

我女都系1歲啊~
我氹下距又訓返,我見距識睜大眼,訓覺識轉身。第二朝訓醒又同平時無乜嘢,我都無帶距睇醫生~
其實距已經第二次架喇,唉。。我呢個做媽咪嘅真系無用啊!
決定買個床欄返來先得喇,宜家訓覺前都會在床邊鋪曬嘢,就算真系touchwood跌左落地都有嘢墊住,無咁痛!

首頁

尾頁

跳至