美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

邊種方法好d同冇後遺症? 試過either way 嘅sis 請來分享吓心得! 謝謝!

別墅

原帖由 beautyholic 於 10-4-13 14:43 發表
邊種方法好d同冇後遺症? 試過either way 嘅sis 請來分享吓心得! 謝謝!

另有冇人試過瑪沙 (marsha) 脫毛? 佢依家好似做緊promo $1800/6次, 好似好抵.

男爵府

原本我想做激光脫毛,但做laser facial已經痛到喊,唔敢想像係body打laser會痛成點,而且價錢太貴....

我最後揀左做彩光脫毛,雖然某d部位都係覺得痛,但總算可以接受,underarm效果唔錯,打左一次已經d毛出少左同幼左~~

大宅

我無做過laser facial, 唔知有幾痛, 但我做laser脫毛, so far都ok, 係痛嘅~ 但係忍到囉~

複式洋房

我都係怕痛所以揀左彩光

別墅

咁請問musee脫毛係咪用彩光? 佢嘅技師手勢ok ma? 我想去試吓.

大宅

原帖由 beautyholic 於 10-4-14 17:03 發表
咁請問musee脫毛係咪用彩光? 佢嘅技師手勢ok ma? 我想去試吓.

其實激光比彩光好 , 可達致永久效果, 激光係可以針對勁幼細o既毛都得, 但彩光效果未必得! 而打彩光o既次數要係多過激光好多次的, 我自己就做o左激光!

而o架好多都好平, 但係6個月後唔可以咁快清晒o的毛毛, 到時佢要你再買過新course , 要加o既錢可能好多, 唔好一時貪平! 搵間有信心保證o既!

別墅

thank you 你嘅寳貴意見!

原帖由 smallbee 於 10-4-14 17:17 發表

其實激光比彩光好 , 可達致永久效果, 激光係可以針對勁幼細o既毛都得, 但彩光效果未必得! 而打彩光o既次數要係多過激光好多次的, 我自己就做o左激光!

而o架好多都好平, 但係6個月後唔可以咁快清晒o的毛毛, 到時 ...

男爵府

你多毛定少毛,因我做左1X次先冇毛,
原帖由 beautyholic 於 10-4-13 14:46 發表

另有冇人試過瑪沙 (marsha) 脫毛? 佢依家好似做緊promo $1800/6次, 好似好抵.

男爵府

原帖由 smallbee 於 14-4-2010 17:17 發表

而o架好多都好平, 但係6個月後唔可以咁快清晒o的毛毛, 到時 ...

醫生已經講左市面上ge永久脫毛效果只係指毛髮變幼同減少,目前未有技術可以做到一世唔再生毛,可能隔幾年就會生返少少毛出黎架~

激光同彩光都可以做到"永久"脫毛效果,不過後者冇咁穩定同做ge次數比較多,而且要視乎返每個人ge情況,唔可以一概而論~

我唔忍得痛,所以揀左做彩光脫毛,不過一定要搵間有信譽ge,因為部機ge等級好影響脫毛效果~另外,我建議join一個價錢任做&一世保養ge plan,可以做到效果滿意為止嘛~

民房

6次未必可以做到永久個效果喎~~我JOIN左間2888 打到無為止.....

大宅

原帖由 silence莓 於 10-4-15 00:42 發表

醫生已經講左市面上ge永久脫毛效果只係指毛髮變幼同減少,目前未有技術可以做到一世唔再生毛,可能隔幾年就會生返少少毛出黎架~

激光同彩光都可以做到"永久"脫毛效果,不過後者冇咁穩定同做ge次數比較多,而且要視乎 ...

我都建議join一個價錢任做&一世保養ge plan,可以做到效果滿意為止嘛~

禁止訪問

大宅

千祈唔好去MARSHA做任何野!

之前新聞都有賣,佢地賣禁藥!
同埋,佢地同鹽水當BOTOX打!

收據 仲寫NO REFUND。

男爵府

原帖由 may567 於 17-4-2010 15:51 發表
其实請大家留言毛发是冇永久ge,激光或彩光是有分別d:激光脫毛几次就ok,但彩光可能要10次8次先見到效果,如果千几$可做几次就要想一想

根 據 美 國 食 物 及 藥 物 管 理 局 定 義 , 現 時 以 激 光 或 彩 光 脫 毛 , 只 能 做 到 永 久 減 少 毛 髮( permanent hair reduction ) , 而 非 永 久 無 毛 髮 ( permanent hair removal ), 兩 者 定 義 不 同 , 不 應 混 淆 。

大宅

Casse 激光脫毛

原帖由 smallbee 於 10-4-17 10:55 發表

我都建議join一個價錢任做&一世保養ge plan,可以做到效果滿意為止嘛~

CASE 激光UNDERARM $6230 , 有3年保養, 有興趣可PM 我

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

陳法容做代言人o個間G2 Beauty Group
有冇人做過??$888 做永久脫毛唔知得唔得呢??

大宅

原帖由 beautyholic 於 10-4-13 14:43 發表

大宅

今日上2個星期試咗underarm 脫毛, 我係銅鑼灣金朝陽的Dexxes到做咗。同我脫毛嘅時間其實每面underarm約10秒左右,無紅,無腫,仲白,滑咗!可以說是很快,很神奇,最緊要就係佢唔hardsell,整個過程他們都無sell過我;快到用食lunch時間去做都ok,因為他們book了時間就合準時,不用等!做完還有很多時間食飯,行街添!
其實之前我做了很好research、最後找了2間比較,一是 x港,另一間是Dermxs(永久保養)
x港价綫較平,約HKD5,xxx.00,但無永久,只包幾次、最重要就係他們做時無凍風機(當做脫毛時凍風機會吹出-4度的凍風,令整個過程不會有熱;痛的感覺!)他們會sell你用一隻止痛膏扌察在脫毛位;等一會才脫;我做了很多research;原來擦得太多止痛膏會影响脫毛效果,也不是人人都適合,而且驚皮膚受熱時把止痛膏帶入吱膏內,唔知會有乜後遺証;但唔用又會痛,還有每次就算book了時間都要等2-3個鐘:cry: :cry: service還可以la,(當然–分錢、一分貨)
最後我決定 Dermxs e間;雖然貴、(underarm hkd8,000.00),但service好,不用等,安全,快、唔痛、最重要系–世保養,就算做了幾次,生用bb之後;再做都ok,唔會say no、用喺自已身體上的,當然要好啲,安全啲la!
如果各位想試,可以pm比我,有人介紹可有1次免費試做,不用比錢,如到時滿意想join course,可有500.00 deduct ),我也會和你share–半優惠;因為介紹人都有優惠,到時可以share;大家開心!:lol:
地點係;铜鑼灣金朝陽
冶療師;Michelle refer by queenie no. 159362 或可pm比我

大宅

我準備下星期去Pretty medial 打Laser 脫毛呀,因為佢而家做緊超特價 $999 永久脫underarm呀!!
問過佢地sure係永久,but唯一要求係一定要新客,即係未開過course ge!!

首頁

尾頁

跳至