論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我好日都唔執啲信用咭月結單, 即使執真係睇都唔睇就放曬入一個 FILE 裡面, 昨日唔知發咩神經我執吓, 發現唔見咗其中一張最新O既, 我無為意, 以為唔知自己放咗去邊就無理, 點知我又唔知無端端發咩神經今朝走去開吓工人個去街袋望吓, 點知一開俾我發現工人拎咗我張信用咭月結單出街, 我擔心唔知佢拎嚟做咩, 又覺得佢咁樣唔聲唔聲拎咗我張O野出街好過份, 我張單下星期就到期, 如果我仲無留意咁就無端端要俾銀行罰息, 好老土!!!!

依家最擔心唔知工人拎我張單嚟做咩, 佢已經係我屋企做咗一年, 申請電話? 佢已經有一部好耐O既, 我仲見過有電訊公司O既單寄俾佢. 開銀行戶口? 佢半年前已經話我知會去開. 借錢? 顧主個名唔係我. 究竟我張單仲可以做啲咩? 有無人知?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

借錢一張身份証就得,要做乜今朝一見到就即場要問,吾使自己 。佢放回原位你仲驚,此人要不得!

大宅

佢十成十一定係去借錢, 我最近都有財務公司來追數都係因為工人借錢同做擔保人. 我問agent佢地話要有最近的住址証明同合同一樣就得. 現在借錢唔駛passport o架喇. 有合同有住址就得. 不過如果佢係自己借都ok, 你炒佢, fax信俾財務公司就唔再追你, 不過如果佢係擔保人就追到佢死.

原帖由 nan_nan 於 10-4-18 18:24 發表
我好日都唔執啲信用咭月結單, 即使執真係睇都唔睇就放曬入一個 FILE 裡面, 昨日唔知發咩神經我執吓, 發現唔見咗其中一張最新O既, 我無為意, 以為唔知自己放咗去邊就無理, 點知我又唔知無端端發咩神經今朝走去開吓工 ...

小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

細叭係09年1月26日出世, 體重6磅半.
4個半月轉身, 5個月識坐, 7個半月出第一只牙(下面)

首頁

尾頁

跳至