自由報料

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問有冇小朋友試過割包皮? 我囝囝6歲, 醫生話可再觀察多6個月,不過我想今年暑假幫佢做,怕越大越痛. 請問要住幾多日? 幾錢? 痛幾耐? 要留意什麼嗎? 十分謝謝!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

係私家嗎? 割包皮係外科手術, 唔係搵兒科的, 你問外科佢多數都叫你做(無理由有錢唔賺), 你可以考慮問多一個醫生意見
如果無必要就唔駛急啦, 講真, 6歲同7歲同8歲有咩分別?
住院--即日出院, 不過為左fulfill"要住夠24小時至可claim保險呢個陷阱, 我都照住一晚住房錢, 不過拎home leave, 訓完晏覺即日黃昏已返屋企
留意--話唔痛就假既, 有新鮮傷口點都會sensitive, 有分泌, 點會唔痛丫! (男仔都識勃起架, 訓醒覺jj仔痴住件衫, 叫晒救命呀, 不過過左頭2,3日就好好多), 夾埋夾埋都有成個禮拜返唔到學架(都著唔到褲點返學呀), 所以長假期好d, 聽講d期好full的
你又唔駛擔心仔仔唔識照顧自己, 我仔k1都攪得掂! 佢仲驚青過我
另外, 留意保險啦, 睇下點至claim到, 有無上限(每個item), 有d公司新單唔包割包皮, 有d公司可以一早拎approval代客找數的, 咁就唔怕俾左claim唔到

原帖由 pe 於 10-4-21 08:56 PM 發表
請問有冇小朋友試過割包皮? 我囝囝6歲, 醫生話可再觀察多6個月,不過我想今年暑假幫佢做,怕越大越痛. 請問要住幾多日? 幾錢? 痛幾耐? 要留意什麼嗎? 十分謝謝! ...

禁止訪問

子爵府

我兒子當年好像是7或8歲,也忘記了,在聯合做,做得不好,你最好是選在長假期做,可以有充份休息,當然是細個做較好,未識痛,很快康復,同我兒子一齊做的小朋友,4-5歲,他二小時後已能走動,而我個仔仲''埃埃'聲,'郁都唔郁,//

大宅

我上網知道有間叫"香港外科中心" 係用激光做既, 好似傷口會快D 好, 請問有無人知道?

禁止訪問

別墅

兩年前在養和做, 約二萬, 保險claim 足, 那醫生不像傳統的用紙杯仔cover 住傷口, 卻用了人做皮, 他是早上入院做手術, 旁晚可以回家, 在醫院食了一次止痛藥, 回家後亦食了一次止痛藥, 第一次尿尿話痛, 之後都OK, 雖然很快復原, 但還是請了一星期假, 因怕其他小朋友會不小心撞到他

如要claim 保險最好check 定是否一定要住一晚, 我那間不用住都claim到

別墅

sheepsheep,

可PM醫生D資料比我嗎? 想今個暑假做. 十分謝謝!

原帖由 sleepsheep 於 10-4-23 10:55 發表
兩年前在養和做, 約二萬, 保險claim 足, 那醫生不像傳統的用紙杯仔cover 住傷口, 卻用了人做皮, 他是早上入院做手術, 旁晚可以回家, 在醫院食了一次止痛藥, 回家後亦食了一次止痛藥, 第一次尿尿話痛, 之後都OK, 雖然 ...

大宅

sleepsheep

請問係唔係全身麻醉呀 ?

侯爵府

原帖由 sleepsheep 於 10-4-23 10:55 發表
兩年前在養和做, 約二萬, 保險claim 足, 那醫生不像傳統的用紙杯仔cover 住傷口, 卻用了人做皮, 他是早上入院做手術, 旁晚可以回家, 在醫院食了一次止痛藥, 回家後亦食了一次止痛藥, 第一次尿尿話痛, 之後都OK, 雖然 ...
我都想知請pm埋比我呀~

侯爵府

原帖由 6191094 於 10-4-23 01:22 發表
其實我都好想知道呢種激光方法

希望有人可以分享吓

thanks

有關連結如下:

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2868579-1-1.html

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

一聽人造皮, 我知道我地係同一個醫生了
我仔未出院(當日下午)已經可以落地去vee vee, 不過佢好驚青, 行到成個機械人咁, 醫生話當晚都可以沖涼, 不過我地唔敢, 只係抹身, 第2日就有沖, 我仔好驚, 不過淋左水發現無特別之後就敢沖涼了
係全身麻醉的, 做完手術出黎已經清醒, 不過仲迷迷糊糊好攰咁, 之後會好眼訓, 訓醒食下野都差唔多黃昏走得了

原帖由 sleepsheep 於 10-4-23 10:55 AM 發表

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

睇完覺得好似好痛咁.........

畀人用手術鉗同夾,拉扯d包皮,再用laser割走

多出既包皮........

小朋友咩情況下要做呢d手術呢??
做一個c9唔係易事.

王國長老

果時我仔jj仔發炎, 紅晒
其實之前都發現佢痾到周圍係(好似花灑), 老師又話佢有時會用手攪..........直到佢發炎, 醫生話佢緊所以洗唔乾淨易發炎, 又唔舒服咪會多手攪lor
咁就襯公司份保險夠勁, 拿拿聲做lor
原帖由 nicolwong 於 10-4-24 10:33 AM 發表
睇完覺得好似好痛咁.........

畀人用手術鉗同夾,拉扯d包皮,再用laser割走

多出既包皮........

小朋友咩情況下要做呢d手術呢??

伯爵府

好媽媽勳章

睇完都幾驚咁喎, 咁係唔係需要全身麻醉呢?

王國長老

我仔係文醫生做就係
小朋友唔知訂, 萬一cut cut下郁左就大件事喇
原帖由 yin2002 於 10-4-24 05:06 PM 發表
睇完都幾驚咁喎, 咁係唔係需要全身麻醉呢?

子爵府

看完你們的留言,才知道有激光割包皮,想當年我大仔在聯合造,手勢很差,成條'血香腸',每次去便便便害怕,不想去,死忍,便後用水淸潔,更哭到'淒勵',當時我也忍不住哭了,早知有這樣的手術,而又買了保險,我一定選擇用激光造//

珍珠宮

2024年龍年勳章

請問文醫生係咪用激光0既呢?用激光係咪好d?
可以pm醫生的資料給我嗎?十分謝謝!!

首頁

尾頁

跳至