跳至

首頁

尾頁

大宅

諗住順產,因之前一胎都係,第一胎只得5.5磅所以大約三個多鍾生到.

但今日醫生話今胎宜家有6.5-7磅,仲有18日到due day,好擔心再重落去生唔出...唔知仲堅唔堅持順產好.

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我同你個case好似喎,大仔出世5磅9,大痛3個鐘,而呢胎到而家35週已經有5磅8,醫生估計出世都有6-7磅,我都有你既擔心,但又諗到重少少真係大人細佬都好d,而且第二胎咩都鬆d啦,照計會易生d,唔好諗咁多,去到生至算啦,到時咩都諗唔到架啦
原帖由 vhunghk 於 10-4-24 00:04 發表
諗住順產,因之前一胎都係,第一胎只得5.5磅所以大約三個多鍾生到.

但今日醫生話今胎宜家有6.5-7磅,仲有18日到due day,好擔心再重落去生唔出...唔知仲堅唔堅持順產好. ...

別墅

我第一胎6磅3, 唔係痛咗好耐~
第二胎會快好多o架, 7磅唔算好重, 唔使擔心, 我支持妳順產呀~

大宅

Thanks! 我都會試順產,唔諗咁多.不過成日都想佢快d出來,因我個肚已很大,好唔方便.

大宅

我第一胎6磅多D,順產,
呢一胎35週時都有6磅lu,
都有D擔心到時個B大到生唔出,
但系D人都話第二胎會好生D,
我會努力順產,
唔想個肚無啦啦多條啦!!

大宅

6磅幾7磅唔係好重啫~ 加油呀~

我99生老公時, 老公9磅幾 (我99仲要係超細粒型, 又矮又瘦, 托到好似孖b咁)佢都係順產生我老公咋~~~ 放心啦~~~

別墅

我都覺得6-7磅只係屬中碼, 唔算好重喎, 點會驚順產唔到呀? 我而家37w2d都7.48磅啦, 醫生估計bb出世會超過8磅...不過好彩我一早決定咗開刀!

大宅

我的意思係若真係去到due date, bb會去到7.5至8磅(因有d人話最尾時會一星期長0.5磅胎),有d worry. 不過我都會試順產.

原帖由 kongwt 於 10-4-26 14:21 發表
我都覺得6-7磅只係屬中碼, 唔算好重喎, 點會驚順產唔到呀? 我而家37w2d都7.48磅啦, 醫生估計bb出世會超過8磅...不過好彩我一早決定咗開刀!

首頁

尾頁

跳至