跳至
[沙田區] 泳天游泳會

首頁

尾頁

別墅

請問有冇小朋友在泳天學游水, 而收到泳會方面通知話自已的小朋友畀教練睇中, 推薦入精英班, 加以培訓的呢? 是否真的對小朋友有益, 知唔知是否真的有心培訓呢? 因為自覺自已個仔游得不是太好, 但唔知點解會被睇中, 不知是否推銷課程的一種手法呢?

別墅

並不是推銷手法,我仔仔都係教練推薦入精英班,依家係泳隊.我之前都覺得個仔游得唔好,但教練同我講左好多次,話佢得架,只係平時係度hea.入精英班真係要跟得上先得架,唔係會被踢走,重要學費計落平好多,咁你話係唔係推銷呢?
你小朋友係邊處游?教練叫什麼名?

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

janettang and melodym,

我想問泳天好唔好呀, 我想暑期開始俾阿女長學, 其實我都留意咗大力, 但係佢最近都要去馬鞍山

thanks

別墅

原帖由 babymuimui 於 10-4-25 19:27 發表
janettang and melodym,

我想問泳天好唔好呀, 我想暑期開始俾阿女長學, 其實我都留意咗大力, 但係佢最近都要去馬鞍山

thanks

我就覺得泳天幾好,我個仔學左5-6年,跟過幾個教練都唔錯.
你住邊處?佢好多地方都有得學.你可以上佢個網睇下.
www.wtsc.com.hk

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 MelodyM 於 10-4-25 21:23 發表

我就覺得泳天幾好,我個仔學左5-6年,跟過幾個教練都唔錯.
你住邊處?佢好多地方都有得學.你可以上佢個網睇下.
www.wtsc.com.hk

thanks, 等我打電話去問吓先

別墅

你好呀! MelodyM, 我囝囝是在馬鞍山啟新書院度學游水的, 我都唔知教練叫咩名, 因平時都冇咩機會同的導師傾計的, 我囝囝現在5歲幾, 泳會的女仔話5月份精英班先開班, 叫我今個星期之內覆佢學唔學囉, 其實我都打算畀個仔試下, 但有一日閒日練水要返8-9PM, 對一個幼稚園學生來講, 真的有點夜, 所以都係諗住試下先, 睇下囝囝會唔會好攰, anyway, 謝謝你的回覆及分享.:)

原帖由 MelodyM 於 10-4-25 18:35 發表
並不是推銷手法,我仔仔都係教練推薦入精英班,依家係泳隊.我之前都覺得個仔游得唔好,但教練同我講左好多次,話佢得架,只係平時係度hea.入精英班真係要跟得上先得架,唔係會被踢走,重要學費計落平好多,咁你話係唔係推銷 ...

大宅

回覆 1# janettang 的文章

有無小朋友在石門浸會學校的泳池 joint 泳天學游水?

複式洋房

我仔仔係蕭漢森泳池跟泳天 - 何sir.

大宅

教練態度, 耐性o.k.嗎?
原帖由 michellecheng06 於 10-7-27 11:13 發表
我仔仔係蕭漢森泳池跟泳天 - 何sir.

複式洋房

我仔仔上年跟私人教練1對2, 仔仔上了3堂後, 第四堂開始哭, 打電話俾我話唔想上堂, 出門口前哭到死, 死都唔去, 今年我同佢轉去泳天學, 每次佢都好開心, 話明天要再去, 我同佢講一星期去一次, 佢好唔開心, 你可想以知, 佢有幾開心, 何sir 都好好, 我個仔第一堂跟佢, 第二堂因為仔仔追唔上, 所以轉俾個女教練教佢, 但仔仔話二個都鍾意.

子爵府

爸B勳章

janettang,

您囝囝5歲幾就入精英班,咁佢幾多歲開始學游水?每星期學幾多堂?學左幾耐識得游水?

因為我囝囝而家5歲幾,啱啱呢個月開始學。

Sandy

原帖由 janettang 於 10-4-25 23:43 發表
你好呀! MelodyM, 我囝囝是在馬鞍山啟新書院度學游水的, 我都唔知教練叫咩名, 因平時都冇咩機會同的導師傾計的, 我囝囝現在5歲幾, 泳會的女仔話5月份精英班先開班, 叫我今個星期之內覆佢學唔學囉, 其實我都打算畀個 ...
My child, you hold the whole of my heart in your small hands

伯爵府

囡囡在石門學呀 (浸大), 幾好喎, d老師都唔錯呀, 有耐性架, 我囡怕水好難教架, 都ok呀!

原帖由 SandyCPS 於 10-7-28 13:51 發表
janettang,

您囝囝5歲幾就入精英班,咁佢幾多歲開始學游水?每星期學幾多堂?學左幾耐識得游水?

因為我囝囝而家5歲幾,啱啱呢個月開始學。

Sandy

...

大宅

太好了! 終於有人在這個池學泳水!
請問在石門站下車, 步行過去遠唔遠?
入面環境點? 可以俾家長入更衣室幫小朋友? 有地方俾家長座嗎?
你學幾點場, 因我只能學星期六, 教練好話似係戴SIR!
你眼見D教練如何?

對不起! 太多問題了!

多謝!

原帖由 Kwan 於 10-7-29 14:24 發表
囡囡在石門學呀 (浸大), 幾好喎, d老師都唔錯呀, 有耐性架, 我囡怕水好難教架, 都ok呀!

大宅

請問你哋小朋友上幼兒班定係兒童班?

大宅

要睇小朋友的年齡的, 亞仔8yrs, 報了他們的兒童班(8月插班入)
原帖由 isum97 於 10-7-31 00:26 發表

子爵府

爸B勳章

原帖由 rubytsang 於 10-7-29 15:55 發表
太好了! 終於有人在這個池學泳水!
請問在石門站下車, 步行過去遠唔遠?
若3-5分鐘左右
入面環境點? 有2條線是操水,1條線是泳班,只有泳天(上堂果时學游泳)和浸大的人可以內進游泳。
可以俾家長入更衣室幫小朋友? 可以。
有地方俾家長座嗎?有,家長席就在池邊,和小朋友可以近到只有幾呎,另外,更衣外的接待處有冷氣、座位、飲品售賣機、電視直播泳池,2張小桌可以吃小食。
你學幾點場, 因我只能學星期六, 教練好話似係戴SIR!
你眼見D教練如何?
一、三5:30-6:30,是Ms黎既,幾好,算有耐性同細心,好似話一三人多過二四。我小朋友5歲,兒童班。
對不起! ...
My child, you hold the whole of my heart in your small hands

子爵府

爸B勳章

5歲,兒童班

原帖由 isum97 於 10-7-31 00:26 發表

子爵府

爸B勳章

我囝囝係學一三架,您囡囡學星期幾架?

原帖由 Kwan 於 10-7-29 14:24 發表

男爵府

Sandy CPS,

請問你浸大個池d水cold嗎?因為我去年晌啟新游,小朋友游完x冰冰,口唇發紫,家長看台就熱到7彩,又多人 .
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.5658369.16127.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.6133754.17923.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067918.00228.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067921.91191.jpg[/img]

男爵府

請問9月個timetable出咗未呀?
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.5658369.16127.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.6133754.17923.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067918.00228.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067921.91191.jpg[/img]

首頁

尾頁

跳至