親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

唔該大家幫幫手...
唔知大梅沙附近有咩酒店好...可以推介一下...

我上網都睇到好多間...
例如﹕大梅沙雅蘭酒店、
海闊‧凌海酒店公寓、
芭堤雅酒店
京地酒店
大梅沙海景酒店

唔知邊間好住d呢...附近方便食野同去華僑城

唔該晒~~

複式洋房

大梅沙京基喜來登好好,有私人沙灘,房又靚,中菜仲好好食。

別墅

我上網見到凌海酒店又平...d相而靚~
有無媽咪住過~~係唔係同相一樣..?

大梅沙京基喜來登行去華僑城大概幾耐..?

伯爵府

哈佬, 我都想去華僑城加自己住大海沙既酒店.

我同事上年去過, 佢話行1x 分鐘就到大梅沙.

原帖由 sw1224 於 09-8-18 23:49 發表

伯爵府

凌海酒店 >>> 我住過景觀 (好靚) & 房間設施 (露台浴缸) 同相片差不多, 我覺得房間唔太乾淨, 游泳都係一般.但咁價錢都算OK.

男爵府

魅力王子 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章

pls c my bolg

[email=http://hk.myblog.yahoo.com/keunglibby/article?mid=421]http://hk.myblog.yahoo.com/keunglibby/article?mid=421[/email]

複式洋房

回覆 3# sw1224 的文章

京基喜來登去華僑城坐車就5分鍾,行去應該好曬同好遠。但行去公眾海灘那邊就十分鐘,個度有好多野食,平過在酒店食,但公眾沙灘本地人多到插針都唔入,千祈唔好去游水。

大宅

好媽媽勳章

海闊‧凌海酒店公寓、上年我住過, 睇相就好靚, 但去到真係好殘........反喜來登就好.....好, 不過我冇住過, 有入去行過

侯爵府

喜來登住過,收咁貴間房冇得唔好,聽講雅蘭都幾好.

原帖由 JJ2601 於 09-8-19 16:26 發表
海闊‧凌海酒店公寓、上年我住過, 睇相就好靚, 但去到真係好殘........反喜來登就好.....好, 不過我冇住過, 有入去行過
行到水窮處 坐看雲起時

別墅

多謝大家的建議....
而家我都心思思都唔知book 邊間好~~

大宅

其實平平地可以住芭提雅, 不過唔係要主樓, 要後面果座,係住宅果D, 好新淨....但去食嘢就一定要坐公車去雅蘭果邊食, 其實都好快, 3分鐘左右車程, 好安全,
至於, 凌海酒店, 就無以前咁好. 係指2-3年前..
D房開始污穢, 日用品唔夠, 有時連冰箱仔都無.
這次是我在07年最後1次去...之後我就去芭提雅住...
佢地早上有自助早餐食...2X元/1位.. 現在唔知又無加價,
另外雅蘭都唔好去住, 房細, 價錢貴, 又殘. 只係得個方便.
果邊仲有1間都幾好, 好似係海景, 近乳鴿王果邊,
詳細要check check 先知...
喜來登..係好靚, 但唔值得去住. 除非你唔會週圍去...
不如你租間平平地住....芭提雅大約3XX/1晚.
跟住坐車去華僑城,, 好近, 晚上去南澳食海鮮 ( 約20MIN車程) / 大梅沙食乳鴿...
第2天, 可以去沙灘玩...因早上無咁多人....
希望幫到你, 去完再話比我知..

原帖由 sw1224 於 09-8-20 00:18 發表
多謝大家的建議....
而家我都心思思都唔知book 邊間好~~

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我都想去下.

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 #sausau# 於 09-8-20 01:10 發表
其實平平地可以住芭提雅, 不過唔係要主樓, 要後面果座,係住宅果D, 好新淨....但去食嘢就一定要坐公車去雅蘭果邊食, 其實都好快, 3分鐘左右車程, 好安全,
D房開始污穢, ...

凌海係啦,加枕頭無枕頭,加被無被,比多條毛巾都無,但細路好鐘意個露台浴缸,夜晚可以睇住個海同天/月亮.......

別墅

原帖由 #sausau# 於 09-8-20 01:10 發表
D房開始污穢, ...

唔該晒呀..sausau~
咁我會book芭提雅住...hehe
我想問下係唔係同佢講我要住後面果座住宅個d佢就明..?
thx~

大宅

係AH...
玩完再話比我聽
quote]原帖由 sw1224 於 09-8-20 18:29 發表

唔該晒呀..sausau~
咁我會book芭提雅住...hehe
我想問下係唔係同佢講我要住後面果座住宅個d佢就明..?
thx~ [/quote]

大宅

剛剛去完華僑城,住了一晚喜來登,一晚凌海。喜來登真係超正,雖然房價好貴,但我覺得是值得的。

另,凌海我BOOK時都要人民幣500蚊,呢到真係唔得LAW,同睇相分別很大,D傢私又殘又舊,地方又污穢,雪櫃又流晒水出來,一地都係,要多個枕頭都話無。我寧可加多少少住好D好過,同佢個名一樣,只是一間公寓,但就收酒店既價錢。

華僑城每日都有免費遁環小巴接載去大峽谷門口,喜來登大馬路或凌海對出的大馬路可上落車。

一晚我地打的去左海鮮街食飯,價錢都OK,食物好味。炒蜆RMB12,海金鼓魚一條RMB78,兩隻重皮蟹RMB85,仲有椒鹽尿蝦,炒菜,白飯,汽水加埋RMB280蚊

另一晚去左五芳谷食乳鴿,個名唔知有無錯,我覺得價錢都唔平,同香港價錢差不多,乳鴿一隻要RMB30,仲有開壺普洱茶都要RMB25,又要收消毒餐具費。

去華僑城一定要帶蚊膏,蚊怕水,藥油for止痕用,個到真係好多野咬,啊女著短褲,成腳都咬到一達達。仲有記得帶傘,真係晒都暈,園內飲品都唔貴,可以帶少d野就少d啦,因為行既路都好多,我覺得唔係好岩太細的小朋友去,真係大人辛苦時,細佬又慘。

別墅

去了華僑城...很熱很多人....d大陸人成日打尖...好黑人憎~~如果唔係因為d大陸人咁無品....其實華僑城都係幾值得去的....

我住左芭堤雅酒店...以400蚊黎講都算唔錯...d 野都新的...不過有d位就開始舊...不過仍可接受....不過個雪櫃一d都唔凍....唯一扣分的地方係有一個姓何的女服務員服務好差....差到無朋友~~~迫使我臨走前都同酒店經理投訴佢....

大宅

好媽媽勳章

原帖由 HoTing 於 09-8-25 14:45 發表
剛剛去完華僑城,住了一晚喜來登,一晚凌海。喜來登真係超正,雖然房價好貴,但我覺得是值得的。

另,凌海我BOOK時都要人民幣500蚊,呢到真係唔得LAW,同睇相分別很大,D傢私又殘又舊,地方又污穢,雪櫃又流晒水出來,一地都係,要多個枕頭都話無。我寧 ...

我都有同感, 其實至前都提過, 海濶凌海, 真係千祈唔好俾D相欺騙, 相就靚到不得了, 但去到就會非常失望, 係好舊好殘既一間公寓, 又冇餐廳, 只有一間細細殘殘飯店, 以咁既價錢, 係一D都唔抵, 俾多啲錢住對面好好多, 這是我上年同家人去完之後感受.

公爵府

畀面勳章

回覆 1# JJ2601 的文章

請問芭堤雅酒店同海闊‧凌海酒店公寓近唔近架, 另外, 如果去華僑城的話, 步行/搭車多久.個水上樂園適合4歲及9歲小朋友玩嗎???

首頁

尾頁

跳至