自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20100430&sec_id=4104&subsec_id=11867&art_id=13981893

咁既情況, 父母唔知好過知!! 點頂得順呀!1

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

路遙知馬力,日久見人心!

珍珠宮

好媽媽勳章

只剩得番肉排size....

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

可以

bb

不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

深圳車禍男嬰只剩身軀

睇到段新聞, 好心UP

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Poor boy

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原帖由 cy101 於 10-4-30 07:52 發表
http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20100430&sec_id=4104&subsec_id=11867&art_id=13981893

咁既情況, 父母唔知好過知!! 點頂得順呀!1 ...

唔係唔同情佢兩母子,只怪內地人冇安全意識,有咁多地方唔散步唔行要係d高速公路邊咁來行,呢個亞媽先係真正凶手啦.

唔出事就咩都唔怕,出左事喊死又點?因為亞媽疏忽至令個仔死冇全屍仲好怪邊個呀?
<br><br>

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

伯爵府

好媽媽勳章

sorry, 其實可否唔好再post呢單野咁嚇人的新聞標題呢?我相信大家除了覺得傷心,已沒甚麼好回應了...

(我見到這單新聞的標題,從來都不敢看內文~~)

翡翠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 +3金熱血 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

男爵府

wyeth冷知識勳章

頭先 see 完yahoo 新聞, 原來個司機原本都係大陸人 , 只是 1998 年移民左來香港,仲話懷疑不排除冷血車禍另涉別情,個司機間運輸公司,之前曾涉走 C。

侯爵府

好媽媽勳章

講真 我已避左唔再睇呢單news now 好心up 點講個bb都係慘la
原帖由 k7jmok 於 10-4-30 09:24 發表
頭先 see 完yahoo 新聞, 原來個司機原本都係大陸人 , 只是 1998 年移民左來香港,仲話懷疑不排除冷血車禍另涉別情,個司機間運輸公司,之前曾涉走 C。 ...

大宅

好媽媽勳章

但代價太大喇..
不過人往往就係咁...
係要付出咁大代價先會領略到....

原帖由 sonic04 於 10-4-30 08:23 發表
希望經過呢次事件

可以提高大家的安全意識

咁bb都算有功德

早日投胎轉世

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

好心UP......

大宅

希望bb早日安息,佢嘅父母節哀順變
(個司機應拉去槍斃)
路,雖然難行,我只要努力一定會成功。

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 chinatea 於 10-4-30 08:51 發表

唔係唔同情佢兩母子,只怪內地人冇安全意識,有咁多地方唔散步唔行要係d高速公路邊咁來行,呢個亞媽先係真正凶手啦.

唔出事就咩都唔怕,出左事喊死又點?因為亞媽疏忽至令個仔死冇全屍仲好怪邊個呀? ...

講得岩!睇新聞都有講附近係有天橋,點解唔行姐?!
明知自己推住架BB車,會論盡D,就更加應該去行安全既地方…
佢個仔真係可以話係比個女人累死既…

珍珠宮

原帖由 chinatea 於 10-4-30 08:51 發表

唔出事就咩都唔怕,出左事喊死又點?因為亞媽疏忽至令個仔死冇全屍仲好怪邊個呀? ...
又係離譜,做亞媽一d居安思危既意識都冇!

有一次,地鐵行人扶手有個後生媽咪,手抱初生嬰,頭向梯內位,行人衝衝身邊行過,個bb頭又突出來,我幾驚d人會撞到個頭仔,咪好心提醒佢囉,點知比人眼厲厲兼鬧!

有時係咁,唔出事d人係唔識死!

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

珍珠宮

咩係, 係佢害死自己個仔

首頁

尾頁

跳至