跳至

首頁
12345...14

尾頁

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

有冇人呀?? 禮賢會呢間學校冇人講既?

複式洋房

新的同學仔

2010年9月1日,上午班報到,我都希望多D人講禮賢會.

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 爸B勳章

禮賢會同救恩都收咗囝囝上午班, 而家考慮緊!

大宅

我都來報到...上午班...囝囝

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

OMG... only me got offer at pm class...

男爵府

報到!上午班 too!
http://i92.photobucket.com/albums/l29/chrisyam/Christmas/160711198.gif

大宅

my son got the pm class offer as well!

男爵府

我囡現讀k2, 你有咩想問?

原帖由 imkaren 於 10-3-21 17:01 發表
有冇人呀?? 禮賢會呢間學校冇人講既?

禁止訪問

複式洋房

原帖由 wingtam2910 於 10-3-24 14:04 發表
我囡現讀k2, 你有咩想問?

1.我想知9月開學有沒有得陪讀一二日
2.坐校車安唔安全
3.返學校開唔開心,有沒有人讀了一段之後 會唔讀.
4.帥生對小朋友有沒有愛心

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 imkaren 於 10-3-22 22:28 發表
OMG... only me got offer at pm class...

仲有我陪你...

男爵府

1.無得陪讀, 只可以係頭一,二日在課室留一陣間, 到上堂時便要離開課室, 但可以係門口睇一陣....
2. 坐校車我個人覺得無問題, 校車保母都會照顧小朋友的
3. 我的小朋友每日返學都好開心, 未試過話吾返學, 佢地每年都會有幾次親子活動tim, 佢有d課程是活動教學的, 我覺得d小朋友都好開心

原帖由 Alven_Kong 於 10-3-24 16:07 發表
2.坐校車安唔安全
4.帥生對小朋友有沒有愛心 ...

男爵府

1.無得陪讀, 只可以係頭一,二日在課室留一陣間, 到上堂時便要離開課室, 但可以係門口睇一陣....
2. 坐校車我個人覺得無問題, 校車保母都會照顧小朋友的
3. 我的小朋友每日返學都好開心, 未試過話吾返學, 佢地每年都會有幾次親子活動tim, 佢有d課程是活動教學的, 我覺得d小朋友都好開心
4.老師對小朋友好有愛心, 我小朋友比較活躍, 但老師都好有耐性同佢地講解的, 你大可以放心

原帖由 Alven_Kong 於 10-3-24 16:07 發表
2.坐校車安唔安全
4.帥生對小朋友有沒有愛心 ...

男爵府

Hi, 我想問下課程深唔深? 大約到k2 課程係點? 如番早上而參加課外活動, 保母車唔知會唔會再車去地回家? 如9月開學, 要幾時 call 保母車公司呢? 聼人說學校好注重品格培養, 你認為老師做到嗎. 如果想多了解子女在校情況而打電話比班主任, 佢地會唔會好難contact 到 or 願意答你呢? 謝謝 !
http://i92.photobucket.com/albums/l29/chrisyam/Christmas/160711198.gif

男爵府

sorry, 很多問題. 學校外籍老師教得好唔好. eg. 你小朋友會唔會有時同你提佢地教什麼? 其實只係 0.5 day, 我諗佔時間好少, 你可否主講下. thank you!

大宅

真的謝謝 WINGTAM2910 的解答....

大致上我想知的都是心朗小B的問題,
另外想問知唔知除統一派位外,
學生考直資及私校的成績如何?

Thanks again!!!!!

男爵府

其實課程我個人覺得不是太深, 起碼我小朋友回來時都可以講到每天學到的字.
k1是沒有寫字的, 只有畫線條及認識一d簡單的字
k2開始學寫字, 而到下學期d字就比較深d,但小朋友都願意寫的.
如參加學校課外活動, 你就要同保母車溝通下可吾可以車小朋友回家, 如果人多, 都可能得, 你要問清楚.
call保母車你最好早d call定留位, 免得滿了沒有位, 而開學前會有講座, 到時保母車司機都會在場的...
呢間學校出來的學生, 大部份都被人讚有禮貌, 我覺得老師好好, 好有愛人的.
你可以致電給老師, 但可能需要你留電話, 而稍後再覆你...

原帖由 心朗小B 於 10-3-25 09:36 發表
Hi, 我想問下課程深唔深? 大約到k2 課程係點? 如番早上而參加課外活動, 保母車唔知會唔會再車去地回家? 如9月開學, 要幾時 call 保母車公司呢? 聼人說學校好注重品格培養, 你認為老師做到嗎. 如果想多了解子女在校情 ...

男爵府

學校附近好似有好多興趣班centre, 請問你有冇報.有冇一d 有好評呢?

原帖由 wingtam2910 於 10-3-26 08:59 發表
其實課程我個人覺得不是太深, 起碼我小朋友回來時都可以講到每天學到的字.
k1是沒有寫字的, 只有畫線條及認識一d簡單的字
k2開始學寫字, 而到下學期d字就比較深d,但小朋友都願意寫的.
如參加學校課外活動, 你就要同 ...

男爵府

我無報, 因我吾係住學校附近, 我報左我屋企附近d興趣班,貪佢吾需要再搭車

原帖由 心朗小B 於 10-3-26 14:35 發表
學校附近好似有好多興趣班centre, 請問你有冇報.有冇一d 有好評呢?

男爵府

OIC!

首頁
12345...14

尾頁

跳至