在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

開個74mammy先

仔仔2歲多

剛做ftm

你地呢

男爵府

我做咗ftm就來1年, 1個3歲,1個6歲, 一腳踢, 其實都幾吃力, 不過...自己睇返好過比工人睇, 一手一腳做返, 都係值得

別墅

我大仔4yrs, 細仔2yrs, 做了ftm 2年, 其實都好想自己湊返兩個仔, 唔洗工人幫, 但老公/奶奶又信我唔過, 有人幫係有返少少自由, 但係我就日日比佢激到死死下. 真係無兩全其美的事.
珍惜眼前人

複式洋房

回覆 1# janet818 的文章

Me too. My baby is now 1.5yr. I have been a full time mum since she was born. I am also frustrated and exhausted to manage my maid.

民房

我準備做FTM,但我工作左十多年,好怕生活唔夠駛,我晚上等對仔瞓左才上得網,我第一次咁樣上來傾呀~

大宅

我咪又係比個工人激死,
2 歲已轉左3 個,

今次請個未出過國既, 以為聽話D
點知害左個仔, 因為工人太無主見,
比我仔食住, 好無禮貌.

另外, 佢又偷我D野, 好吾鐘意有人在我家
我個CAM RECORD到見佢勁NOSE PICKING & 吾做野

我而加等我考完車 , 我就FIRE佢, 吾要呢個野架啦,
激到我C

別墅

回覆 1# yorn 的文章

工人睇少陣都唔得, 懶得就懶, 我己經成日在家睇到實, 佢都係無咩心機做野, 成日個褲袋就袋住個電話, 趁我唔為意時玩sms.
好彩佢除左懶, 做野唔用心, 叫佢做東, 但係佢做西, 回答我所有答案都係 " yes" "yes" (但係我覺得佢一d都接收唔到我講甚麼).....

佢到現時為止都尚算老實, 鍚我的小朋友...
算係不幸中之大幸了.
珍惜眼前人

大宅

我都係74年喎, 不過我個仔就大過你哋好多lu, 已經10歲喇,我做咗ftm唔係好耐咋, 年幾咋, 個仔就快揀中學, 所以要睇緊d, 個仔由2歲起畀工人姐姐湊到上年, 咁當中梗係有炒過d運桔架啦, 不過都好彩遇過好好, 好錫我仔同用心盡責0既工人姐姐,得閒大家chat吓丫!

洋房

我都係74架, 不過係新手媽, 阿b女得4個月. 多多指教!

大宅

就係LOR, 一講起工人就大把野講...我同老公都好想走開呢個陰里.

大宅

係呢, 你地住邊區架?

大宅

終於都見到有74架啦...之前有72,73,75...唔知點解冇74...好野,可以同大家chat下lu...

大家好...我都係74既ftm...由大肚開始冇做野...依家都2年幾啦...阿囡15個月大...不過今個月又剛開始做part time...home office得架啦...所以依家冇左午睡....但就多左時間上網...係累d...有好有唔好啦...

我c6好抗拒多個人喺屋企..同埋我好驚個囡比工人虐待...所以唔敢請...可能聽得太多恐怖case啦...自己睇返個囡有苦有樂咁啦...湊左年幾都算適應架啦...

大宅

我住東涌架...

別墅

好媽媽勳章

我都係74,阿仔2歲2個月,大家有時間多多指教!
好開心見到有74媽媽出現和出手,我是全職媽媽1年多.

大宅

原帖由 bbykc 於 10-4-16 19:52 發表
我都係74,阿仔2歲2個月,大家有時間多多指教!
好開心見到有74媽媽出現和出手,我是全職媽媽1年多.

暫時都係我最早生BB喎, 哈...哈....我住元朗架, 你哋呢?

別墅

好媽媽勳章

我住沙田

原帖由 whywhywhy 於 10-4-16 21:07 發表

暫時都係我最早生BB喎, 哈...哈....我住元朗架, 你哋呢?

洋房

回覆 2# whywhywhy 的文章

我住馬鞍山, 臨生時先做ftm, 到宜家未夠半年.
係呀, 請工人真係講彩數, 我個工人之前話識湊b, 點知都係唔係好得, 所以宜家主力做所有家務同煮飯, 我湊b...

男爵府

我都係住元朗.

大宅

真好啦, 有禁多74MAMA來自不同地方, 我坐西KOWLOON

男爵府

之前都有2班74MAMI開過D個TOPIC,可能佢地太BUSY,上上吓BK就唔見哂~
加下有新進74TOPIC,哈哈 真係唔錯~

HIHI ALL 74MAMI
我都係74MAMI,我女今年3歲半多~
我細女都就會出世~ :lol

我住天水圍~

首頁

尾頁

跳至